Κανόνες Cryptocurrency στη Νέα Ζηλανδία

Γεια, Αυτός είναι ο Qadir A.K, ο εραστής της Crypto και ο ερευνητής.

Καθώς η σειρά προχωρά για να εξερευνήσει νέες περιοχές, με εκπλήσσει πολύ η ανταπόκριση και η υποστήριξη των αναγνωστών μου που με ενθαρρύνει πάντα να προσφέρω την καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης σε κάθε σειρά.

Καλώς ήλθατε στο επόμενο κεφάλαιο της σειράς γραψίματος μου «Το Cryptocurrency Breakthrough 2020 – Σύνοψη 15»

Νόμος περί κρυπτονομισμάτων στη Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία αναφέρεται ως παράδεισος στη γη και έτσι και με τα κρυπτονομίσματα. Τα κρυπτονομίσματα απολαμβάνουν την πιο αξιόπιστη κατάσταση εδώ στη Νέα Ζηλανδία με νόμιμες προσφορές και τεράστια υποστήριξη από την κυβέρνηση. Επίσης, η τεχνολογία blockchain ευδοκιμεί επίσης στη χώρα.

Το ήξερες!!! Οι άνθρωποι μοιράζονται μόνο το 5% του πληθυσμού στη Νέα Ζηλανδία και περίπου το 47% των κρυπτογράφων της χώρας κατοικούν στο Ώκλαντ, πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας.

Είμαι βέβαιος ότι η παρακάτω ανάγνωση θα δώσει μια σαφή εικόνα των κρυπτονομισμάτων στη Νέα Ζηλανδία.

Φιλική προσέγγιση της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας με το Cryptocurrency

Οι πληρωμές σε κρυπτονομίσματα είναι πραγματικότητα στη Νέα Ζηλανδία και επίσης έχουν γίνει κάτι συνηθισμένο. Η Νέα Ζηλανδία έχει αναδειχθεί ως ισχυρός παίκτης στην καινοτομία blockchain και στον χώρο κρυπτογράφησης, αποκλείοντας πρωτοποριακές ανακοινώσεις που εστιάζουν στα κρυπτονομίσματα. Αυτό φυσικά έκανε τους ανθρώπους της χώρας να γοητεύονται περισσότερο από τα κρυπτονομίσματα.

Η Callaghan Innovation, μια οντότητα καινοτομίας που υποστηρίζεται από το κράτος και βοηθά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη Νέα Ζηλανδία, παρουσίασε ένα κανω ΑΝΑΦΟΡΑ η οποία έδειξε τεράστια υποστήριξη της κυβέρνησης προς την κρυπτογράφηση και την τεχνολογία blockchain. 

Η Callaghan Innovation χρηματοδότησε επίσης ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης και μια υπηρεσία συναλλαγών «Vimba» με 330.000 $.

Κυβερνητικοί κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα

Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει συγκεκριμένους κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα, αλλά αντ ‘αυτού ισχύουν οι ισχύοντες νόμοι. Το τμήμα εσωτερικών εσόδων (IRD), το τμήμα δημόσιας υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ως «Ιδιοκτησία». Τα κέρδη αυτών των ακινήτων φορολογούνται και μπορούν να ζητηθούν ζημίες.

Το Cryptocurrency και οι πάροχοι υπηρεσιών υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της χώρας AMF-CTF. Το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων (DIA) και η Αρχή Χρηματοοικονομικών / αγορών (FMA) είναι οι εποπτικοί οργανισμοί της Νέας Ζηλανδίας για μεταφορά χρημάτων σύμφωνα με τον κανόνα AML-CTF. Οι ανταλλαγές που επιθυμούν να προσφέρουν συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα τους, πρέπει να λάβουν άδεια από την FMA και να είναι υπό την εποπτεία της.

Στην περίπτωση των ICO, θα ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες,

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς σχετικά με τα κρυπτογραφικά στοιχεία, παρακαλούμε ανατρέξτε στο Οδηγίες της DIA για εικονικά στοιχεία.

Νόμοι για το Cryptocurrency

Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα σύνολο νόμων για τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης.

  • Ο νόμος περί χρηματοοικονομικής συμπεριφοράς 2013 (νόμος FMC)

Σύμφωνα με τον νόμο FMC, οι ανταλλαγές, τα πορτοφόλια, οι καταθέσεις, η μεσιτεία και οι ICO θεωρούνται «Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες» και οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία ονομάζονται «χρηματοοικονομικά προϊόντα» βάσει του νόμου FMC.

  • Ο νόμος για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την αντιχρηματοδότηση της τρομοκρατίας 2013

Για να αποτρέψει την κατάχρηση των κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων από τους εγκληματίες για να ξεπλένουν χρήματα και να χρηματοδοτούν τρομοκράτες καθώς είναι ευάλωτοι και επιτρέπουν μεγαλύτερα επίπεδα ανωνυμίας και έχουν παγκόσμια εμβέλεια Ως εκ τούτου, οι διασυνοριακές πληρωμές και το εμπόριο έπρεπε να παρακολουθούνται.

  • Ο νόμος για τους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (καταχώριση και επίλυση διαφορών) 2008 

Ο νόμος απαιτεί την υπηρεσία που παρέχεται για να εγγραφεί και να είναι επίσης μέλος του συστήματος επίλυσης διαφορών.

Φορολογία και εξόρυξη

Φόροι στο Cryptocurrency

Η κρυπτογράφηση στη Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζεται ως ιδιοκτησία και όχι ως «μορφή χρήματος», καθώς δεν εκδίδονται από την κυβέρνηση, τα οποία υπόκεινται σε φόρους. Ο αντίκτυπος αυτού θα ήταν

  • Ο φόρος εισοδήματος θα εφαρμοζόταν για κανονική πώληση ή θα διαπραγματευόταν με άλλο κρυπτογράφηση.
  • Το GST θα εφαρμοζόταν στις κρυπτογραφικές συναλλαγές.

Φόρος εισοδήματος σε κρυπτονομίσματα

Όπως κάθε άλλο εισόδημα από διάφορες πηγές φορολογείται, τα κέρδη που αποκτώνται από την πώληση των κρυπτονομισμάτων θα φορολογούνται. Ο φόρος θα ισχύει ακόμη και αν ανταλλάσσετε εντός των κρυπτονομισμάτων, για παράδειγμα, εάν ανταλλάξετε Bitcoin με Ethereum, η διαφορά μεταξύ των τιμών θα φορολογηθεί.

Η απώλεια από το εμπόριο των κρυπτονομισμάτων μπορεί επίσης να ζητηθεί κατά την υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος.

GST στα κρυπτονομίσματα

Επί του παρόντος, τα κρυπτονομίσματα ευθύνονται για 15% GST για συναλλαγές εντός της χώρας ως μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ως αποτέλεσμα, τα κρυπτονομίσματα φορολογούνται δύο φορές για τις δραστηριότητές τους, GST για το εμπόριο και αργότερα φόρος εισοδήματος για τα κέρδη. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, το Τμήμα Εσωτερικών Εσόδων της Νέας Ζηλανδίας (IRD) πρότεινε την εξάλειψη του GST στα κρυπτονομίσματα.

Η κυβέρνηση έχει επίσης εκδώσει ένα ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στο κοινό.

Εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Η εξορυκτική βιομηχανία θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε κρυπτογράφηση χωρίς να μπείτε στην αγορά συναλλαγών. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι μια αρκετά μεγάλη βιομηχανία στη Νέα Ζηλανδία με περίπου έσοδα άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ήξερες!! Η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στη διαδικασία εξόρυξης είναι μεγαλύτερη από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται συνολικά από ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Η κρυπτογράφηση που κερδίζεται μετά την επιτυχή εξόρυξη υπόκειται σε GST 15%. Ωστόσο, ο IRD έχει προγραμματίσει να μειώσει το GST σε ορισμένες από τις υπηρεσίες Crypto, η εξόρυξη κρυπτογράφησης δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση και δικαιούται την τακτική φορολογική πολιτική.

Σειρά εκδηλώσεων

10-04-2020:- Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών εξέδωσε προειδοποιήσεις κατά της επένδυσης σε μια πλατφόρμα κρυπτογράφησης, το Profit Bitcoin, το οποίο ισχυρίστηκε ότι έγινε εκατομμυριούχος σε μόλις δύο μήνες με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού να επισυνάπτεται στη διαφήμιση..

12-06-2019:- Η Νέα Ζηλανδία έγινε η πρώτη χώρα που πλήρωσε τους μισθούς και τους μισθούς με τη μορφή κρυπτονομισμάτων. Ο φόρος θα εφαρμοζόταν επίσης σε αυτούς.

07-06-2018:- Η Reserve Bank of New Zealand εξέδωσε ένα έγγραφο που σημείωσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της έκδοσης ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας.

25-10-2017:- Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Αγορών της Νέας Ζηλανδίας (FMA) δημοσίευσε ένα σχόλιο για τα ICO και τα κρυπτονομικά στοιχεία. Το σχόλιο απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με τους κανονισμούς για τα ICO και τα κρυπτονομίσματα, τη φορολογική πολιτική και επίσης τους νόμους που εφαρμόζονται σε αυτά. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικό σχόλιο ΕΔΩ.

11-12-2013:- Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Reserve Bank της Νέας Ζηλανδίας, John McDermott, προειδοποίησε για τα bitcoin. Προέτρεψε όλες τις τράπεζες της χώρας να προειδοποιήσουν τους πελάτες τους σχετικά με το εικονικό νόμισμα. Αυτός είπε,

«Πρέπει να ανησυχείτε για το πού βρίσκεται η προσφορά, πώς ελέγχεται, πώς παρακολουθείται. Ποιος ξέρει σε αυτό το σημείο; Υπάρχουν ακόμα πολλά για τον κόσμο να μάθει σχετικά με αυτό το ζήτημα, “

Ολοκληρώνοντας τη σκέψη

Η Νέα Ζηλανδία έχει μια πολύ θετική προσέγγιση τόσο στην τεχνολογία blockchain όσο και στα κρυπτονομίσματα. Πολλές νεοσύστατες εταιρείες και εταιρείες που έχουν τακτοποιηθεί εκτελούν έρευνα και έργα σχετικά με την τεχνολογία blockchain με καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια.

Σε τελική ανάλυση, μπορούμε να πούμε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν βρει ένα καλύτερο μέρος στη Νέα Ζηλανδία, όπου επιτρέπεται να πληρώνονται με τη μορφή μισθών ή μισθών. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε, ποια κράτη μπορούν να υιοθετήσουν αυτό το μοντέλο και επίσης τις πιθανές νέες καινοτομίες στη χώρα.