7 חברות סטארט-אפ בלוקצ’יין אפריקאיות לצפייה בשנת 2019

סטארט-אפים של בלוקצ'יין

אם טכנולוגיית הבלוקצ’יין הייתה ההייפ בשנה שעברה, הרי שהשנה היא עברה מעבר לפוטנציאל להפוך את הענפים למלטת את מקומה כישות משבשת אדירה בפני עצמה. למרות שווקי המטבעות הקריפטוגרפיים חוו שוק דובים מתחילת השנה, חברות סטארט-אפ בבלוקצ’יין אפריקאיות מתמקדות ביישום טכנולוגיות של ספרים מבוזרים כאשר הן מחפשות לפתור אתגרים יומיומיים בעזרת טכנולוגיה חדשה וחדשנית זו..

במדריך זה תגלו שבעה סטארט-אפים בבלוקצ’יין מפורסמים העומדים בראש חדשנות באפריקה.

BitPesa

BitPesaBitPesa הוא סטארט-אפ של בלוקצ’יין המתמקד בתשלומים עסקיים לעסקים ושירותי החלפת ביטקוין. החברה הוקמה בשנת 2013 על ידי אליזבת ‘רוסיילו, במטרה לספק מערכת תשלומים חלופית לצרכנים שתעלה על מערכות מדור קודם ותפחית את עלות העברות הכסף. BitPesa משלבת טכנולוגיית בלוקצ’יין כדי לזרז תשלומים על ידי שימוש באופי עמית לעמית שלה לעסקאות ונשענת על ביטקוין (BTC) כמטבע עסקה..

BitPesa הצליחה למשוך מימון ממספר חברות הון סיכון מכובדות לאורך ההיסטוריה שלה, וזה עדות לביטחון שיש למשקיעים במודל העסקי החדשני שלה. החברה גם מחפשת באופן פעיל שותפים אסטרטגיים כאשר היא מבקשת להפיץ מוצרי B2B כמו מימון מסחרי והלוואות.

בתחילת השנה רכשה BitPesa את פלטפורמת העברת הכספים הספרדית TransferZero. הרכישה תאפשר לסטארט-אפ להגדיל את נוכחותה בשווקי העברות ותשלומים אירופיים. ההפעלה שבסיסה בניירובי פועלת כעת בשבעה שווקים באפריקה, כולל קניה, אוגנדה, טנזניה, DRC, גאנה, סנגל וניגריה. ישנן גם תוכניות להפעלה בקרוב בדרום אפריקה.

גוליקס

גוליקסגוליקס היא בורסת קריפטוגרפים מבוססת Harare שנוסדה בשנת 2014. בעבר נקראה BitFinance, הבורסה המקומית כוונה להציע מטבעות דיגיטליים כחלופה להקל על הצרות הכלכליות שמביאה המערכת הכספית הכושלת של זימבבואה. בשנת 2018 גוליקס שמה את מבטה לשוק האפריקאי הרחב יותר והודיעה על מכירה סמלית.

ICO של Golix נועד לגייס כסף להתרחבות עתידית לשווקים אפריקאים אחרים וכן להרחיב את תיק השירותים שלהם. עם זאת, החברה תצטרך להתמודד עם בנק המילואים של זימבבואה שהוציא איסור קריפטוגרפי. לאחר שהובא העניין לבית המשפט, בוטל הצו והחברה המשיכה להפעיל מחדש את ה- ICO שלה. לאחר מכן, המשקיעים הצליחו לרכוש את אסימון השירות של Golix (GLX)..

במהלך שנת 2018 הרחיבה הבורסה את פעילותה לקניה, אוגנדה, דרום אפריקה, קמרון, טנזניה, ניגריה ורואנדה. נכון לעכשיו, משקיעים יכולים לרכוש מגוון מטבעות קריפטוגרפיים בפלטפורמת Golix כולל ביטקוין (BTC), אתר (ETH), מונרו (XMR), מזומן ביטקוין (BCH), זהב ביטקוין (BTG), דאש (DASH), SureRemit (RMT) ודלה (DALA).

וואלה

דאלהוואלה הוא סטארטאפ של בלוקצ’יין המציע שירותי העברה ותשלומים באמצעות אפליקציית Android. החברה, שהושקה בשנת 2017, שואפת להציע שירותים פיננסיים למי שאינו בנקאי באמצעות שותפויות אסטרטגיות עם בנקים ומוסדות פיננסיים ובעלות נמוכה. המטרה היא שמשתמשי וואלה יוכלו לפתוח חשבונות בנק, להגיש בקשה לאשראי, לגשת לשירותי העברת כספים, לרכוש שירותי ערך מוסף ולבצע עסקות עם קמעונאים וסוחרים..

הפלטפורמה המופעלת על ידי בלוקצ’יין מונחת על ידי אסימון דלא (DALA), שהוא אסימון ERC20 למטרות כלליות המאפשר תשלומי מיקרו מהירים וללא גבולות בתשלום אפס. ה אפליקציית Wala זמינה להורדה בחנות Google Play למשתמשי Android באוגנדה, דרום אפריקה וזימבבווה.

סנטבי

דבורהCentBee הינה ספקית של ארנקות קריפטוגרפיות ומציעה שירותי עיבוד תשלומים לסוחרים. סטארט-אפ הבלוקצ’יין שבדרום אפריקה הוקם על ידי לוריין גמרוף ואנגוס בראון, וחזונו הוא לאפשר למשתמשים לבצע תשלומים עבור מוצרים המשתמשים במזומן ביטקוין (BCH) ולהסדיר תשלומים במטבע דיגיטלי אצל קמעונאים מקובלים..

החברה קיבלה השקעה ניכרת מ- nChain בפברואר 2018 לפיתוח ארנק המזומנים החדש שלה בביטקוין, ושחררה את גרסת האלפא של ארנק המזומנים הביטקוין שלה רק כמה חודשים לאחר מכן. השירות אמנם מוגבל כיום לדרום אפריקה, אך החברה מתכננת להתרחב למדינות אחרות באפריקה שמדרום לסהרה ומחוצה לה.

בורסת השמש

Sun Exchange Powerhiveבורסת השמש היא שוק עמית לעמית המאפשר לכל אחד, בכל מקום להשקיע בפרויקטים של פאנלים סולאריים באמצעות ביטקוין (BTC). הסטארט-אפ הדרום אפריקני, שנוסד בשנת 2015, מאפשר למשתמשי הביטקוין לרכוש פאנלים סולאריים ולהשכיר אותם לבתי ספר, מפעלים וקהילות בכדי להרוויח הכנסות מדמי שכירות. המודל העסקי של החברה הצליח ומשך מימון זרעים של 1.6 מיליון דולר מכמה משקיעים לקראת מכירת האסימונים שלה.

בורסת Sun השיקה אסימון משלה באפריל 2018, המכונה אסימון SUNEX, שמשמש לעיצוב קרן ביטוח פרויקט סולארי למשתמשים בפלטפורמה..

יתר על כן, החברה הודיעה על שותפות עם Powerhive ליצירת פרויקטים של רשת חשמל מיני-חשמלית המופעלת באמצעות השמש בקניה הכפרית. הפלטפורמה הקלה עד כה על מימון לשישה פרויקטים סולאריים תפעוליים באמצעות שירות המיקרו ליסינג שלה והיא מתכוננת לפרויקט שביעי. בורסת סאן קיבלה גם השקעת הון נוספת מאלפבית וחיזקה את הפוטנציאל שלה ליצור כלכלה עולמית המונעת על ידי השמש.

פסמיל

פסמילPesamill היא חילופי מטבעות קריפטוגרפיים המאפשרת למשתמשים לרכוש מטבעות דיגיטליים בשיטות תשלום כמו כסף סלולרי. הסטארט-אפ מבוסס ניירובי הושק בספטמבר 2018 ומטרתו להציע פיתרון חלופי למשתמשים שמתקשים לגשת לבורסות קריפטוגרפיות בינלאומיות בגלל תהליכי KYC הארוכים שלהם..

ככזה, האתר מציע רישום פשוט ונהלי KYC למשתמשים חדשים להירשם ולסחור במטבעות דיגיטליים. נכון לעכשיו, משתמשים יכולים לסחור בביטקוין (BTC), litecoin (LTC), אתר (ETH), אדווה (XRP) ומזומן ביטקוין (BCH). משתמשים יכולים לבצע פיקדונות בפלטפורמה באמצעות מטבע הפיאט המקומי שלהם ולהפוך אותה לנגישה יותר לשוק ההמונים.

מעבדות טארי

טארימעבדות טארי היא חברת ההפעלה של בלוקצ’יין שמפעילה את טארי, פרוטוקול בלוקצ’יין ממקור פתוח ונכסים דיגיטליים שעוצב כשרשרת צדדית עם מיזוג..

טארי הושק בשנת 2018 על ידי מפתח הבלוקצ’יין הדרום אפריקאי ומייסד מונרו, ריקרדו ספאני. הפרוטוקול יאפשר לצרכנים להשתמש ביישומים שפותחו על גבי הבלוקצ’יין של טארי כדי להעביר בקלות את הנכסים הדיגיטליים שלהם תוך כיבוד הפרמטרים שקבעו המנפיקים. החברה מגובה על ידי חברות הון סיכון ומכובדות מכובדות, וצוות הפיתוח מתכנן לשלב אפיקי תשלום וקיצוץ עסקאות כדי להפוך את טארי למדרג. בנוסף, הסטארטאפ השיק אוניברסיטת בלוקצ’יין בחינם, כדי לסייע בפיתוח מפתחי בלוקצ’יין באופן מקומי ובינלאומי.