Az EcoHack Africa 2018 célja a blokklánc-alapú zöld gazdaság platform létrehozása Afrika számára

EcoHack Afrika

EcoHack Africa 2018, amelyet az AfricaGen szervezett, az első pánafrikai zöld gazdaság blockchain hackathon, amely 100 programozót, közgazdászt és környezetvédőt fog össze a világ minden tájáról, hogy összegyűljön Ruandában, Kigaliban. Céljuk egy nyílt forráskódú blockchain alapú zöld gazdaság platform felépítése Afrika számára – a Szahara Piactér.

A Szahara Piactér egyablakos központ lesz az egyéni gazdálkodók, vállalkozók, szövetkezetek és intézmények számára, hogy szén-dioxid-hitelek, tömeges finanszírozás, valamint magánszemélyek, vállalkozások, multinacionális vállalatok és segélyszervezetek támogatásai révén forrásokat gyűjtsenek a mezőgazdasághoz vagy az ökoszisztéma-szolgáltatásokhoz..

AfricaGenA hackatont az AfricaGen, a ruandai ifjúsági minisztérium, a KLAB és a ruandai ICT kamara szervezi, technikai együttműködéssel a ruandai környezetvédelmi minisztériummal. Célja egy valós életű blockchain alkalmazásépítési tapasztalat létrehozása, hogy ösztönözze egy blockchain ipar létrehozását Ruandában és Afrikában. Afrika a 35 milliárd dolláros szén-dioxid-hitel piacának mintegy 3% -át kapja meg, míg India és Kína a teljes összeg körülbelül 70% -át. Ennek a platformnak az a célja, hogy ebből a pénzből többet nyújtson Afrikának, alternatívaként és a hagyományos fejlesztési finanszírozás mellett. Afrika széndioxid-kibocsátási arányának 3% -ról 10% -ra való növelése 2,5 milliárd dollárnyi szükséges finanszírozást hozna a kontinens legkiszolgáltatottabb lakosságának.

A hackathon a „NYANDUNGU URBAN WETLAND ECO-TOURISM PARK” -ot fogja felhasználni a platform kialakításának fő esettanulmányaként. A Nyandungu Park egy projekt, amelynek célja egy romlott vizes élőhely helyreállítása Ruanda fővárosában, Kigaliban, és öko-turisztikai parkká alakítása. A park tulajdonosa és fejlesztője a Ruanda Környezetgazdálkodási Ügynökség.

A hackathon Afrika két legambiciózusabb ökológiai projektjének megoldásain is dolgozik: – „Nagy Zöld Fal a Szahara és Száhel Kezdeményezéséhez” (GGWSSI), amelynek célja a Szahara sivatag körüli gyorsan sivatagos területek helyreállítása, és gátat képez a további elsivatagosodás; – „az AFR100” kezdeményezés, amelynek célja 100 millió hektár degradált föld helyreállítása Afrikában.

Az esemény elnyerte a globális blokklánc-üzleti tanács (GBBC) támogatását, amely a blokklánc-ökoszisztéma vezető szövetsége. Sandra Ro, a GBBC vezérigazgatója elmondta: „Az EcoHack Africa 2018 és annak szaharai piactere kiváló kezdeményezések, amelyek segítik az afrikai fiatalok oktatását a blokklánc legújabb technológiai fejlődése és gyakorlati megvalósítása terén. Ahogy terjed a Blockchain hatása, örömmel látjuk, hogy több olyan kezdeményezés jött létre az egész világon, amelyek célja az emberek oktatása és felhatalmazása. “

A YouthConnekt Africa-ról

A YouthConnekt Africa (YCA) hatodik kiadására 2018. október 8. és 18. között kerül sor a Kigali Kongresszusi Központban, amelynek témája: „A fiatalok összekapcsolása a kontinentális átalakulásért”. A 2012-ben Ruandában elindított YouthConnekt Africa nagy hatású megoldásként jelent meg az afrikai országok számára a demográfiai osztalék megvalósításához. A YouthConnekt innovatív kialakításának és megvalósításának köszönhető, amely a fiatalok számára biztosítja a készségek, hálózatok és információk megadását, amelyek szükségesek kezdeményezéseik skálájához és az értelmes foglalkoztatáshoz. A mai napig hat ország indította el a YouthConnekt programot, és még sokan emulálják a modellt. Afrika legnagyobb erőforrása vitathatatlanul közel 420 millió fiatalja. Mégis, ez a hatalmas eszköz viszonylag kiaknázatlan, főként az oktatáshoz, az egészségügyi szolgáltatások mentorálásához, a pénzügyekhez és a foglalkoztatási lehetőségekhez való korlátozott hozzáférésnek köszönhetően, amelyek a kontinens társadalmi-gazdasági átalakulásában való érdemi részvételhez és a demográfiai osztalék megvalósításához szükségesek.

Az AfricaGenről

Az AfricaGen egy pánafrikai ifjúsági do-tank szervezet, amelynek ambiciózus célja 1 millió afrikaiak mozgósítása a kontinens fejlődéséhez a technológia és az innováció révén. Az AfricaGen a nyílt együttműködésre összpontosít annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban építsen saját fejlesztésű megoldásokat.

További információ:

AfricaGen webhely: www.africagen.com

Email: [email protected]

* Az olvasóknak saját maguknak kell gondoskodniuk a kellő gondosságról, mielőtt bármilyen intézkedést megtennének a vállalattal, termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban. A BitcoinAfrica.io nem felel sem közvetlenül, sem közvetetten a jelen sajtóközleményben említett bármely tartalom, termék vagy szolgáltatás használatából vagy azokra való támaszkodásból eredő veszteségekért vagy károkért.