Κανόνες Cryptocurrency στη Γερμανία – Crypto Capital of Europe
Γεια, Αυτός είναι ο Qadir A.K, ο εραστής της Crypto και ο ερευνητής.
Η ύπαρξη αυθεντικής απόκρισης είναι πάντα θετικό και η ανταμοιβή με υπέροχες κριτικές θα ήταν «κερασάκι στην τούρτα !!!»
Λοιπόν, προχωρώντας προς τα εμπρός με την ίδια θετικότητα και τις ίδιες πληροφορίες στο επόμενο κεφάλαιο της σειράς γραφής μου, «Το Cryptocurrency Breakthrough 2020 – Σύνοψη 13» Κανονισμοί κρυπτονομισμάτων στη Γερμανία
Η Γερμανία είναι γνωστή για την ποιότητά της, η οποία είναι πάντα σε υψηλή ζήτηση, είτε τα αγαθά της είτε οποιεσδήποτε υπηρεσίες. Τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία χαρακτηρίστηκε επιτυχώς ως «Crypto Capital of Europe».
Η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να χρησιμοποιήσει το blockchain σε διάφορους τομείς, καθιστώντας τη χώρα την πρώτη μεταξύ των Ευρωπαϊκών Εθνών που ρυθμίζουν πλήρως τα κρυπτονομίσματα με επαρκή έγγραφα.
Γερμανική κυβέρνηση για τα κρυπτονομίσματα
Οι Γερμανοί γνωρίζουν καλά τα οφέλη από τις τελευταίες καινοτομίες της Fintech και η χώρα είχε ηγετικό ρόλο στην ΕΕ με τις περισσότερες από τις καινοτομίες και τις βιομηχανίες. Η κυβέρνηση θέλει όλο και περισσότερους νέους και να ξεκινήσει να συμμετέχει στις συστάσεις και να συμμετέχει στην ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας.
Εκτός από το fintech, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το blockchain και το crypto από ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Οι Γερμανοί δείχνουν το κεφάλι τους προς ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τεχνολογία blockchain. Η γερμανική νεολαία εντός της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο μεταξύ των ενδιαφερομένων στην επένδυση σε ψηφιακά στοιχεία.
Κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα
Η Γερμανία είναι ο παράδεισος κρυπτογράφησης και ένα ιδανικό μέρος για να τα κρατήσει. Ο λόγος βρίσκεται πίσω στο 2013, όταν ολόκληρος ο κόσμος μόλις γνώρισε το Διαδίκτυο, τη Γερμανία νομιμοποιημένο Bitcoin και το ονόμασαν «Ιδιωτικά χρήματα».
Τα κρυπτονομίσματα ορίζονται ως «χρηματοοικονομικά μέσα» κάτω από το Γερμανικός τραπεζικός νόμος. Κάθε άτομο ή οργανισμός που επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης πρέπει να λάβει άδεια από την Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (BaFIN), την οικονομική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας.
Το 2019, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που επηρέασε σημαντικά το κρυπτονόμισμα υπηρεσίες και λάτρεις της κρυπτογράφησης. ο Πέμπτη οδηγία της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (5AMLD) άλλαξε δραστικά τις απαιτήσεις αδειοδότησης και τις υποχρεώσεις κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020.
Οι νέοι κανόνες δεν επηρεάζουν μόνο τους παρόχους υπηρεσιών στη χώρα αλλά και τις εταιρείες που εργάζονται εκτός Γερμανίας για τους Γερμανούς πελάτες. Η Γερμανία δεν έχει υιοθετήσει νόμους ειδικά για τους ICO, αλλά οι ICO υπόκεινται σε υφιστάμενους κανονισμούς.
Στην περίπτωση των ICO, χρειάζεστε μια τοπική οικονομική άδεια για να ξεκινήσετε και το εγκεκριμένο κεφάλαιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 730.000 ευρώ.
Οι τράπεζες είναι πολύ φιλικές με τα κρυπτονομίσματα!
Το 5AMLD που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020, επέτρεψε στις γερμανικές τράπεζες να πωλούν και να αποθηκεύουν κρυπτονομίσματα. Οι τραπεζικοί πελάτες μπορούν πλέον να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα στην τραπεζική πλατφόρμα. Περισσότερες από 40 αδειοδοτημένες γερμανικές τράπεζες υπέβαλαν αίτηση στη γερμανική ομοσπονδιακή εποπτική αρχή χρηματοδότησης BaFin που επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες κρυπτογράφησης στους πελάτες τους.
Οι τράπεζες έχουν επίσης τη δυνατότητα να δημοπρατούν τα κρυπτονομίσματα όπως οποιαδήποτε άλλα μεγέθη ιδιοκτησίας. Η δημοτικότητα του Bitcoin έχει αυξήσει πολλούς εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Τα κρυπτονομίσματα που κατασχέθηκαν από αυτούς τους εγκληματίες και επίσης από παράνομη δραστηριότητα, μπορούν πλέον να πλειστηριαστούν από τις τραπεζικές αρχές.
Η Solarisbank στο Βερολίνο ήταν το πρώτο χρηματοοικονομικό ίδρυμα που παρείχε υπηρεσίες κρυπτογράφησης στους πελάτες τους. Ο Micheal Offermann, επικεφαλής της τραπεζικής κρυπτογράφησης στο Solaris είπε,
«Αντιμετωπίζουμε εντατικά το θέμα της κρυπτογράφησης για ενάμιση χρόνο. Ο νέος κανονισμός στο νέο νόμο περί ξεπλύματος χρημάτων είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε πρακτικά. Σε τελική ανάλυση, δεν είμαστε ερευνητικό ίδρυμα, αλλά εμπορική τράπεζα. “
Φορολογία και εξόρυξη
Φόροι επί των κρυπτονομισμάτων
Η Γερμανία είναι γνωστή ως «παράδεισος φόρου Bitcoin». Μα γιατί??
Στη Γερμανία, οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων εξαιρούνται από τον ΦΠΑ και δεν έχουν φόρο υπεραξίας. Οι αγοραστές υποχρεούνται να διατηρούν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία για μια ελάχιστη περίοδο 12 μηνών για να απαλλαγούν από τους φόρους. Εάν τα κρυπτονομίσματα πωληθούν πριν από 12 μήνες, τότε τα κέρδη από την πώληση θα φορολογηθούν με έναν προοδευτικό φόρο εισοδήματος 45%.
Σε περίπτωση ανταλλαγής που αγοράζουν ή πωλούν κρυπτονομίσματα με το δικό τους όνομα που λειτουργούν ως ενδιάμεσοι, θα απαλλάσσονται από το φόρο. Όμως, οι ανταλλαγές που λειτουργούν στην τεχνική αγορά δεν θα έχουν δικαίωμα ανακούφισης.
Εξόρυξη κρυπτονομισμάτων
Εξόρυξη Συνήθως απαιτεί υψηλή υπολογιστική ισχύ που δεν είναι φιλική προς τον προϋπολογισμό για οποιονδήποτε ιδιωτικό χρήστη. Οι ανθρακωρύχοι πρέπει να αντέξουν το κόστος αγοράς του εξοπλισμού, όπου πρέπει να πληρώσουν εκ των προτέρων.
Και στις μέρες μας, περισσότερο από μόνο τα ορυχεία, οι δεξαμενές εξόρυξης ή οι εξέδρες εξόρυξης έχουν μεγάλη ζήτηση, η οποία είναι μια συγκέντρωση πόρων από ανθρακωρύχους. Αυτά μπορούν να εκτελέσουν τη διαδικασία εξόρυξης εντός εύλογου χρονικού διαστήματος λόγω της υψηλής υπολογιστικής ισχύος.
Για το λόγο αυτό, οι ανθρακωρύχοι ενώνουν το δίκτυο για να σχηματίσουν ομάδες εξόρυξης. Εδώ, κάποιος μπορεί να επενδύσει σε μια ομάδα εξόρυξης σύμφωνα με ορισμένους νόμους που σχηματίζονται υπό Επενδυτικοί νόμοι. Η επένδυση τρίτων επιτρέπει στους ανθρακωρύχους να αυξήσουν την εξορυκτική τους δύναμη και οι επενδυτές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα ορυχεία κέρδη.
Τώρα που έρχονται σε φόρους επί των κερδών που αποκτώνται από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, δεν θα υπόκεινται σε φόρους, καθώς οι υπηρεσίες τους θεωρούνται εθελοντικές.
Σειρά εκδηλώσεων
04-03-2020:- Η γερμανική ομοσπονδιακή αρχή BaFin, διευκρίνισε επίσημα το καθεστώς του Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ως «Χρηματοοικονομικά μέσα».
21-02-2020:- Η Ομοσπονδιακή Οικονομική Εποπτική Αρχή της Γερμανίας, η BaFin κυκλοφόρησε πρόσθετες οδηγίες σχετικά με τις θέσεις της στα κρυπτονομίσματα. Οι εκδότες κρυπτονομισμάτων πρέπει να λάβουν άδεια από τη ρυθμιστική αρχή.
Αποκτήστε πρόσβαση στη λεπτομερή καθοδήγηση ΕΔΩ.
24-07-2019:- Η BaFin ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020, είναι υποχρεωτική μια άδεια για όλα τα κρυπτογραφικά χρηματιστήρια και τους παρόχους πορτοφολιών. Οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων πρέπει να συμμορφώνονται με τον νόμο κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανεξάρτητα από το αν θα μπορούσαν να είναι υπερπόντιες οντότητες που στοχεύουν γερμανικούς πελάτες.
20-05-2019: – Η γερμανική κυβέρνηση είναι πολύ πρόθυμη να εισαγάγει τη νομιμοποίηση και την κωδικοποίηση blockchain. Κυκλοφόρησαν οδηγίες για το ίδιο. Το κύριο επίκεντρο ήταν οι γερμανικοί νόμοι που καθορίζουν τις επενδύσεις κεφαλαίου και την ασφάλεια που ρυθμίζονται από το σεβαστό καθεστώς τους. Η καθοδήγηση υπογράμμισε επίσης τα χαρακτηριστικά των διακριτικών και εξήγησε επίσης τις επιπτώσεις των νέων μαρκών στον δημοσιονομικό κανονισμό της Γερμανίας. Και ως εκ τούτου η BaFin ενέκρινε το πρώτο διακριτικό ασφαλείας.
- Token – Τα νομίσματα κρυπτογράφησης αναφέρονται ως μάρκες.
15-11-2017:- Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Οικονομική Αρχή (BaFin) εξέδωσε δήλωση στους πελάτες τους προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ενέχονται στις Προσφορές Αρχικών Κερμάτων (ICO’s). Η αρχή εξέτασε την έλλειψη νομικών απαιτήσεων και υποχρεώσεων διαφάνειας του ICO. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιο κίνδυνο για τους πελάτες.
12-06-2017:- Οι γερμανικές και αυστριακές κυβερνήσεις συγκεντρώθηκαν για τη χρηματοδότηση της έρευνας, «Bitcrime», η οποία επικεντρώθηκε στη χρήση ψηφιακών νομισμάτων στο οργανωμένο έγκλημα.
20-09-2016: – Η Deutsche Bank Bundesbank χαρακτήρισε το Bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα ως «αξιόπιστα» και εξέφρασε επίσης την αμφιβολία του για την αυθεντικότητα. Μιλώντας στο Επίσημο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (OMFIF), ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ανέφερε ότι η φύση της μεταφοράς εικονικών νομισμάτων από ομότιμο άτομο δεν έχει καμία φυσική αξία.
23-05-2014:- Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, το Bundesministerium der Finanzen (BMF) δημοσίευσε ένα νέο έγγραφο που προτείνει φόρο επί της πώλησης Bitcoin. Οι λιανοπωλητές θα φορολογούνται δύο φορές, μία φορά κατά την πώληση αγαθών και δεύτερον, όταν επιδιώκουν να πουλήσουν bitcoin που δέχονται στις αγορές.
19-12-2013:- Η BaFin δημοσιεύει μια επισκόπηση των κινδύνων που σχετίζονται με το εικονικό νόμισμα. Ανέφερε επίσης ότι η χρήση του Bitcoin για εμπορικούς σκοπούς θα απαιτούσε άδεια και θα μπορούσε να επιτραπεί σε ορισμένες περιπτώσεις.
19-08-2013:- Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών λέει ότι το εικονικό νόμισμα δεν είναι ηλεκτρονικό χρήμα ή ξένο νόμισμα. Αλλά επίσης κατέστησε σαφές ότι εξακολουθούν να είναι χρηματοοικονομικά μέσα όπως αναφέρονται στους γερμανικούς κανόνες. Δήλωσε επίσης ότι το εικονικό νόμισμα μπορεί να φορολογηθεί ως κεφάλαιο.
22-12-2011:- Η γερμανική οικονομική εποπτική αρχή BaFin, δήλωσε ότι τα Bitcoin είναι εμπορεύματα που υπόκεινται σε φόρο. Επιπλέον, ανέφεραν ότι τα Bitcoins εξαιρούνται από τον ορισμό του ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς δεν συνδέονται με νόμιμα νομίσματα.
Συμπερασματική σημείωση
Παρά το αποτέλεσμα 5AMLD, ο νέος κανόνας των τραπεζών που παρέχουν υπηρεσίες κρυπτογράφησης είναι ενθαρρυντικός. Η Γερμανία εξισορρόπησε με επιτυχία τόσο την κατάσταση των κρυπτονομισμάτων όσο και το νομισματικό σύστημα της χώρας από το να εμποδίζει τα κρυπτογράφηση να τα ξεπεράσουν. Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία blockchain θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οικονομία στο μέλλον.
Τα κρυπτονομίσματα έχουν το πιο φιλικό περιβάλλον στη Γερμανία, με φορολογική απαλλαγή και νόμιμο τρόπο πληρωμής. Ως εκ τούτου, θα ήταν πιο ενδιαφέρον να δούμε το μέλλον των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain στη χώρα με νέες καινοτομίες και κανονισμούς.