Κανονισμοί κρυπτονομισμάτων στην Ιταλία-Εδώ το Bitcoin είναι ένα νόμισμα!
Γεια, Αυτός είναι ο Qadir A.K, εραστής της Crypto και αρθρογράφος της έρευνας.
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που γράφει αυτή τη σειρά και μια εξαιρετική απάντηση από τους αναγνώστες μου. Ένα ακόμη άρθρο περιμένει τα σχόλιά σας εδώ.
Σήμερα θα γνωρίζουμε τους κανονισμούς στην Republica Italiana a «Bel Paese» – που σημαίνει όμορφη χώρα, με το επόμενο κεφάλαιο μου στη σειρά συγγραφής μου, «Η ανακάλυψη Cryptocurrency 2020 – Σύνοψη 12» – Κανόνες Cryptocurrency στην Ιταλία.
Η Ιταλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που εξέτασε το κρυπτονομισματα και προσπάθησαν να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα, αλλά η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το crypto και τις δραστηριότητές τους μπορεί να συζητηθεί.
Ιταλική κυβέρνηση και Cryptocurrency
Προς το παρόν, κανένας κανονισμός δεν εμποδίζει τους Ιταλούς να κατέχουν, να χρησιμοποιούν, να αγοράζουν ή να πωλούν κρυπτονομίσματα ως μέσα πληρωμής. Τα κρυπτονομίσματα είναι νόμιμες προσφορές στην Ιταλία Η ιταλική κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να τα φέρει στο υπάρχον φορολογικό τους σύστημα.
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει bitcoin καθώς το νόμισμα και το περιβάλλον στην Ιταλία είναι φιλικό προς την κρυπτογράφηση με περίπου 39 ATM ATM και τεράστιο αριθμό τοπικών χρηστών bitcoin. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον μεταξύ των ατόμων καθώς και της κυβέρνησης για την εφαρμογή του blockchain σε διάφορους τομείς στην Ιταλία για να βυθιστεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Πρόσφατα, το ιταλικό κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων χρησιμοποίησε τεχνολογία blockchain για την καταπολέμηση της διάδοσης ψεύτικων ειδήσεων.
Και η Ιταλική Εταιρεία Ερυθρού Σταυρού συνεργάστηκε με πολλές άλλες εταιρείες για να ξεκινήσει μια πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων και να δεχτεί τα Bitcoin ως δωρεές εν μέσω πανδημίας Coronavirus
Κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα
Όπως προαναφέρθηκε, τα κρυπτονομίσματα είναι νόμιμες προσφορές στην Ιταλία. Ωστόσο, οι κανονισμοί στην Ιταλία είναι αδιάκριτοι με λιγότερη ακρίβεια. Η κεντρική τράπεζα, η Banca d’Italia, με τις ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη πληροφοριών, κανονισμών, επιτήρησης και εγγυήσεων δημοσίευσε ένα ειδοποίηση στις 30 Ιανουαρίου 2015, αναφέροντας την υψηλή μεταβλητότητα, τις πιθανότητες παράνομων δραστηριοτήτων και την έλλειψη φορολογικών κανονισμών.
Αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2018, η Ιταλία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Συνεργασία Blockchain. Το κίνητρο της εταιρικής σχέσης ήταν να δημιουργηθεί καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών και να προετοιμαστεί για την έναρξη μιας εφαρμογής blockchain σε όλη την ΕΕ προς όφελος του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η Ιταλία υποστήριξε επίσης ένα Διακήρυξη της Μάλτας για να βοηθήσει στην προώθηση της χρήσης DLT στη χώρα.
Φόροι επί των κρυπτονομισμάτων
Αν και τα κρυπτονομίσματα είναι νόμιμα στην Ιταλία, οι φορολογικοί νόμοι δεν είναι σαφείς στην Ιταλία. Οι νόμοι παραπλανούσαν συχνά τους εμπόρους πιστεύοντας ότι τα πορτοφόλια Bitcoins εξαιρούνται από τους φόρους.
Ο λόγος πίσω από τη σύγχυση ήταν η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με το Bitcoin ή τα κρυπτονομίσματα που αντιμετωπίζονται ως ξένα νομίσματα ή όχι. Οι έμποροι θεώρησαν ότι οι φορολογικοί νόμοι δεν εφαρμόζονται στα bitcoin καθώς δεν θεωρούνται ξένο νόμισμα.
Ωστόσο, το τμήμα εσόδων μπήκε και ταξινόμησε τα Bitcoin ως ξένο νόμισμα και τα κέρδη υπόκεινται σε φορολογία. Έτσι, ένα πορτοφόλι που έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 60.000 $ για περισσότερες από επτά ημέρες εντός του ίδιου έτους θα φορολογηθεί. Στην Ιταλία, ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών από συναλλαγές σε ξένο νόμισμα είναι 26%.
Εφαρμοστέοι νόμοι για τα κρυπτονομίσματα
Τα εικονικά νομίσματα και οι ανταλλαγές εικονικών νομισμάτων εμπίπτουν και οι δύο στη νέα οδηγία, την πέμπτη οδηγία της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η Ιταλία και όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη πρέπει να συμμορφωθούν με το 5AMLD και να το εφαρμόσουν.
Πρόσφατα στις 10 Ιανουαρίου 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση εφάρμοσε έναν νέο νόμο που ονομάζεται ΕΕ πέμπτη οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (5-AMLD) και η Ιταλία είναι ένα από τα κράτη μέλη που αναμένεται να εφαρμόσουν το νόμο. Σύμφωνα με την οδηγία, το ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και το πορτοφόλι Οι πάροχοι υποχρεούνται να προσδιορίσουν τους πελάτες τους μέσω της διαδικασίας KYC και επίσης να εγγραφούν στις αρμόδιες αρχές.
Σειρά εκδηλώσεων
22-03-2020:- Η Ιταλική Τράπεζα Banca Sella, ανοίγει ένα Bitcoin πλατφόρμα συναλλαγών που ονομάζεται Hype platform, όπου οι πελάτες μπορούν να ανταλλάσσουν Bitcoin μέσω των λογαριασμών τους.
02-12-2019:- Η ιταλική κυβέρνηση μαζί με 30 Ιταλούς εμπειρογνώμονες συνεργάζονται για να αναπτύξουν ένα κανονιστικό πλαίσιο για την προώθηση της τεχνολογίας blockchain στη χώρα.
23-01-2019:- Οι επιτροπές Συνταγματικών Υποθέσεων και Δημοσίων Έργων της Ιταλικής Γερουσίας ενέκριναν μια τροπολογία που ονομάζεται «Decreto semplificazioni». Η τροπολογία καθόρισε την τεχνολογία που βασίζεται στο καθολικό και ονομάζεται τεχνολογία blockchain για την απομνημόνευση των εγγράφων. Η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εγκρίνει αυτήν την τροπολογία
26-06-2017:- Η ΕΕ δεν έχει ακόμη εγκρίνει τις τροποποιήσεις που έγιναν βάσει του AML4 που πρότεινε η Ιταλία στις 25 Μαΐου 2017. Οι τροποποιήσεις περιελάμβαναν διάφορα άρθρα ειδικά για εικονικά νομίσματα και επίσης να εισαγάγει μητρώο για ανταλλαγές εικονικών νομισμάτων.
02-09-2016:- Η κορυφαία φορολογική αρχή της Ιταλίας, Agenzia Delle Entrate, κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα. Δηλώνει ότι οι αγορές και οι πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω bitcoin θα εξαιρούνται από τον ΦΠΑ. Το έγγραφο αναφέρει ,
“Οι ενδιάμεσες δραστηριότητες παραδοσιακού νομίσματος που πραγματοποιούνται με εικονικά νομίσματα που κατέχουν οι συμμετέχοντες στην αγορά εξαιρούνται από τον ΦΠΑ, καθώς συγκαταλέγονται μεταξύ των συναλλαγών που σχετίζονται με τραπεζογραμμάτια και κέρματα.”
02-02-2015:- Η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας εξέδωσε μια οδηγία που αναφέρει ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που αποθηκεύουν και ανταλλάσσουν νομίσματα σε εικονικό νόμισμα δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις AML / KYC. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με εικονικό νόμισμα.
30-01-2015:- Η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας εκδίδει δύο οδηγίες προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση εικονικού νομίσματος. Η Αρχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας κατέστησε επίσης σαφές ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν πρέπει να αγοράζουν ή να επενδύουν σε οποιοδήποτε εικονικό νόμισμα έως ότου θεσπιστεί ένα επίσημο νομικό πλαίσιο.
11-07-2014:- Οι ιταλικές αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις Bitcoin και προέτρεψαν επίσης για ρύθμιση. Σε συνέντευξή του, ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρώμης, Luigi Ciampoli, δήλωσε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χρηματοδότηση τρομοκρατίας ή δραστηριότητες μαφίας.
Επίσης, μια ιταλική οικονομική αστυνομική αρχή είπε σε μια συνέντευξή της ότι χωρίς καμία ρύθμιση, το Bitcoin θα ήταν ένα ισχυρό εργαλείο για παράνομες δραστηριότητες. Και οι δύο προέτρεψαν για αυστηρή ρύθμιση του κρυπτονομίσματος.
18-01-2014:- Το μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου Sergio Boccadutri αποκάλυψε τροποποίηση προτεινόμενου νόμου. Αυτή η τροπολογία θα καθορίσει το Bitcoin και θα ξεκινήσει μια διαδικασία για τη ρύθμιση της κρυπτογράφησης. Ο νόμος πρότεινε επίσης στην ιταλική κυβέρνηση τον προσδιορισμό του αποστολέα του οποίου η συναλλαγή υπερβαίνει τα 1000 ευρώ
Συμπερασματική σημείωση
Η Ιταλία είναι ένα από τα όμορφα μέρη για επίσκεψη και επίσης για τα κρυπτονομίσματα. Τα Cryptos που αντιμετωπίζονται ως νόμιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τρόπος πληρωμής. Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί για τη νομοθεσία και τους φόρους των κανονισμών με μεγαλύτερη σαφήνεια και ακρίβεια.
Η Ιταλία αναγνωρίζει ότι οι δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων πρέπει να ενθαρρύνουν παράνομες δραστηριότητες και ως εκ τούτου η κυβέρνηση τώρα ξοδεύει περισσότερο χρόνο στη διαμόρφωση ενός κανονιστικού πλαισίου, καθιστώντας το πιο ασφαλές για τους επενδυτές και τους ενθουσιώδεις.