ראש ממשלת הודו מעדיף בלוקצ’יין בתוך אפילו NSE ממתין לבהירות הקריפטו
ראש הממשלה מודי מעדיף בלוקצ’יין
במהלך כנס וירטואלי, “פסגת הרעיונות של הודו”, שארגנה המועצה העסקית של ארה”ב והודו, הדגיש ראש הממשלה נרנדרה מודי את האימוץ הגובר והאינטרנט במדינה. הוא כולל את טכנולוגיית הבלוקצ’יין ברשימת טכנולוגיות הגבול שעל המדינה לבחון.
“חצי מיליארד אנשים במדינה כבר היו מחוברים לאינטרנט ומחצית נוספת מחכה לאותו דבר, מה שמציע הזדמנות לחברות להתרחב לשוק גדול, אמר מר מודי.
ראש הממשלה אמר כי ההודעה כוללת פוטנציאל עצום לטכנולוגיות גבולות כמו 5G, IoT, ניתוח נתונים גדולים, מחשוב קוונטי ובלוקצ’יין..
בעוד שמנהיגי הקריפטו במדינה מעריכים את השקפתו של מר מודי על הבלוקצ’יין, הם גם מקווים לראות תקנות קריפטו חיוביות. עם זאת, זו לא הפעם הראשונה שפקיד ממשל כלשהו בהודו מדבר בעד בלוקצ’יין. שר האוצר דאז של הודו, גם מר ארון ג’אטילי המאוחר אמר ברישומים כי ניתן ליישם בלוקצ’יין במגזר הבנקאי, אך מטבעות קריפטוגרפיים אינם יכולים להיחשב כחוקיים.
הודו מחכה לתקנות הקריפטו
ה- CTO וה- COO של הבורסה הלאומית, שיב קומאר בהאסין ב אירוע חי של קוורץ שארגנה TCS בנושא ‘העולם החדש של הקריפטו’ אמר כי הודו טרם בדקה את התאימות לקריפטו. שירותי ייעוץ TCS או Tata הינם חלק מקבוצת Tata שהיא הקבוצה העסקית הרב לאומית הגדולה ביותר במדינה. הודעת השקת שירות הקריפטו של TCS נתפסת כצעד הגדול שכן היא רשומה בשתי בורסות בהודו.
בשיחה על עמדת המטבעות הקריפטוגרפיים בהודו, אמר מר Bhasin כי חלק מהבורסות כמו בורסת שוויץ ומלטה עובדות על דיגיטלציה של מחלקות נכסים וגם על טוקניזציה. אך בהודו, חסרה מודעות חברתית למושגים אלה ובגללם, הרגולציה של הקריפטוסים הייתה עלולה להיות לא מהומה ולא נמהרה..
עם זאת, הוא הודה כי הרגולטורים הבנקאיים של הודו, RBI טרם קיבלו מטבעות קריפטוגרפיים. הוא גם מוסיף כי הרגולטורים, לעומת זאת, מרגישים שיש להשקיע בטכנולוגיות המתפתחות, בין אם הן מוסדרות ובין אם לא. הוא הדגיש את הצורך להשקיע בטכנולוגיה,
“Crypto אינו מאושר על ידי הרגולטור הבנקאי שלנו RBI. הם אומרים שקריפטו לא מקובל בהודו, אבל אתה ממשיך להשקיע במונחים של טכנולוגיה כך שבבגרות הטכנולוגיות יתקדמו יותר כאשר הם עומדים במסגרת החוקית. “
כמה בנקים הודים מתעלמים מפסק הדין של בית המשפט העליון בנושא קריפטו באן
ההתפתחויות האחרונות במרחב הקריפטו בתוך המדינה והעולם הולידו את הספקולציות והתקוות. רבים מחובבי הקריפטו בהודו, לעומת זאת, מרגישים שהממשלה צריכה לבדוק את הנושא.
לאחרונה, הרגולטורים האמריקניים OCC אפשרו לבנקים במדינה להציע את שירות החזקת הקריפטו ללקוחותיהם וגם סין שילבה רשת מגובה מדינה עם שש רשתות ציבוריות בעולם. מכאן שההתפתחויות במרחב הצפנה והבלוקצ’יין הובילו לעלייה של תקוות חדשות במדינה ביחס ל ויסות מטבעות קריפטוגרפיים.
בצד השני, חלק מהבנקים בהודו כמו Axis ובנק Kotak Mahindra אינם ששים אפילו להציע שירותי בנקאות לעוסקים במטבעות קריפטוגרפיים. זה די מפתיע מכיוון שבית המשפט איפקס במדינה כבר ביטל את איסור הבנקאות בתחילת מרץ השנה. עם זאת, חברי הקהילה צועקים על התנהגות הבנק להתקשר ולשלוח להם מכתבים, ומבקשים להכיר בכך שהם לא צריכים להתמודד עם מטבעות קריפטוגרפיים ומצטטים את הנחיות RBI כמקור.
קריפטו כסחורה בהודו
לאחרונה, מר סובאש צ’נדרה גרג, שר האוצר לשעבר בהודו, בסמינר מקוון קובע כי ניתן להסדיר קריפטוסים כסחורות אך לא כמטבע. חלק מחברי הקהילה ההודית הופתעו מהצהרת מר גרג מכיוון שהוועדה בראשותו הציעה ‘איסור קריפטו עם אישומים נכבדים ועונשים’ עוד בשנת 2019. הוא אמנם פתוח כעת למדי כיצד ניתן להסדיר קריפטו במדינה, למרבה הצער, דעותיו אינן משפיעות על הממשלה. החלטה יותר. מצד שני, למרות סביבת הקריפטו המוצלת במדינה, נפח המסחר בהצפנה בהודו בבורסות P2P זינק..
בעוד ראש הממשלה מודי מעדיף בלוקצ’יין, הודו מקווה לתקנות קריפטו בקרוב.! אז קוראים, מה דעתכם על ההתרחשות הנוכחית בהודו?