תקנות מטבעות קריפטוגרפיים בסינגפור

היי, זהו קאדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור מחקר.

מישהו אמר את זה נכון, ‘כל חוויה חדשה מביאה בגרות משלה ובהירות חזון גדולה יותר’.

כל פרק בסדרת הכתיבה שלי העשיר אותי בחוויה חדשה ובחזון גדול יותר. ממשיך לעשות זאת, זה הפרק השמיני שלי בסדרה שלי, ‘פריצת הדרך של מטבע הצפנה 2020 – תקציר 8’

תקנות מטבעות קריפטוגרפיים בסינגפור

סינגפור היא כיום מרכז המטבעות הקריפטוגרפיים והבלוקצ’יין של אסיה עם יחסו המזמין לטכנולוגיות מתפתחות. ממש משנת 2016 הביעה הממשלה נכונות ליישם את טכנולוגיית ספר החשבונות המבוזר בשירותים פיננסיים. סינגפור היא המדינה הראשונה שהחלה להסדיר את השימוש במטבעות קריפטוגרפיים בשנת 2014 כשרוב העולם עדיין לא היה בוגר בנושא.

ההצלחה של ‘יום האסימון’ בסינגפור, שהתקיים ב -31 באוקטובר 2018, היא דוגמה מובהקת לגישה החיובית של הממשלה עם הצפנה. את יום האסימון ארגן Bizkey, פלטפורמת בלוקצ’יין בהונג קונג לחגוג 10 שנים מוצלחות של מטבעות קריפטוגרפיים בסינגפור.

זה היה קמפיין של 19 יום, שבו 30 קמעונאים התקבצו לקבל מטבעות קריפטוגרפיים שונים כתשלומים. הציבור השתמש גם במכשיר ה- Block-of-Sale (POS) החכם של Bizkey לתשלומים כולל קריפטוסים כמו את’ריום, מטבע בינאנס, מטבע אלף ומטבע זיליקה..

הגישה הממשלתית כלפי מטבעות קריפטוגרפיים ובלוקצ’יין

הרשות המוניטרית בסינגפור (MAS) בוחנת מקרוב את התפתחויות המטבעות הקריפטוגרפיים. פקיד ממשלתי בכיר הצהיר גם על היעדר מקרה חזק לאסורם. בתרחיש זה, שבו מדינות הסביבה מסדירות קריפטו, זה הגביר את הלחץ על הרשויות במדינה להבהיר את עמדתן בקריפטו..

סגן ראש ממשלת סינגפור, Tharman Shanmugaratnam, על פי דיווח אמר כי הרשויות הפיננסיות לא יבדילו בין מטבעות פיאט למטבעות קריפטוגרפיים. וכן הבהיר כי הבנק המרכזי יטיל את הדרישות החוקיות הקיימות על פעילויות הצפנה.

סגן ראש הממשלה ציין כי השימוש ב- Cryptocurrency בתשלומים בסינגפור מוגבל ונפחי המסחר קטנים בהרבה ממדינות כמו יפן ודרום קוריאה. הוא הצהיר,

“לעת עתה, אופי וסולם המסחר בקריפטוגרפים בסינגפור אינו מהווה סיכונים לבטיחותה וליושרה של המערכת הפיננסית שלנו. אנו נמשיך לעודד ניסויים במרחב הבלוקצ’יין שעשויים לכלול שימוש במטבעות קריפטוגרפיים. חלק מהחידושים הללו יכולים להתברר כשימושיים כלכלית או חברתית. אך באותה מידה, נישאר ערניים לסיכונים חדשים. “

מטבעות קריפטו וסינגפור

לקריפטוגרפיה יש שוק ידידותי כאן בסינגפור מכיוון שהם חוקיים !! לרשות המוניטרית בסינגפור (MAS) יש גישה רכה יחסית גם בבורסות, אך מפרסמת אזהרות לציבור על הסיכונים לעיתים קרובות. המשימה העיקרית של MAS היא להבטיח שמטבעות הקריפטו אינם עוסקים בהלבנת הון, במימון טרור או בפשעים פיננסיים אחרים..

מנכ”ל MAS, ראווי מנון, אמר כי כרגע אין חובה להסדיר מטבעות קריפטוגרפיים וגם לא את עסקאות הקריפטו. הוא הצהיר זאת,

“נקטנו בגישה כי המטבע עצמו אינו מהווה את הסיכון המצדיק רגולציה. למעשה, מטבעות קריפטוגרפיים לרוב מנוצלים לרעה למטרות מימון בלתי חוקיות, ולכן אנו רוצים שיהיו בקרות AML / CFT. אז הדרישות האלה חלות על הפעילות סביב מטבע החוץ, ולא על המטבע עצמו. “

MAS הודיעה בתאריך 01 באוגוסט 2017, כי מוסדות ICO והבורסות יוסדרו תחתם.

מערכות ה- ICO הנמצאות תחת ניירות ערך צריכות להירשם ב- MAS ועלולות להיות כפופות לדרישות הרשאה והכרה אם תוחל על תוכנית ההשקעות הקולקטיביות..

עם זאת, חלק מההצעות עם התנאים המוזכרים להלן יכולות להיות פטורות מההרשאה וההכרה,

  • מדובר בהצעה קטנה או אישית שלא תעלה על 5 מיליון דולר בתקופה של 12 חודשים.
  • השמה פרטית עם לא יותר מ- 50 עובדים תוך 12 חודשים

חוק החוזים העתידיים לאחרונה העביר הפרלמנט בסינגפור את חוק שירות התשלומים (PSA) להסדרת רכישה ומכירה של מטבעות וירטואליים שעדיין אינו פועל כעת.

במקרה של חילופי דברים, הדרישה העיקרית לקבל רישיון היא שעליו לספק אבטחה לכספי המשתמשים שלהם, למנוע הלבנת הון ומימון טרור, לעקוב אחר עסקאות ולדווח על פעילויות חשודות. אמנם נכון לעכשיו אין נורמה של KYC, אך לבורסות מומלץ לבקש זיהוי מלקוחותיהם.

חברות קריפטוגרפיות רבות הקימו את בסיסן בסינגפור בגלל הבהירות ברגולציה במדינה.

מיסוי וכרייה

מיסוי

רשות ההכנסה הפנימית של סינגפור (IRAS) היא הרשות המטפלת במיסוי בסינגפור. מיסוי על מטבעות קריפטוגרפיים נעשה בשני תרחישים שונים, האחד כאשר מטבעות הקריפטו משמשים כאמצעי תשלום והשני כאשר מטבעות הקריפטו משמשים למסחר.

מטבעות מטבעות כאמצעי תשלום

העסקים שבחרו לקבל תשלום בצורת מטבעות קריפטוגרפיים כפופים לחוק מס הכנסה רגיל של המדינה. מיסים יתבססו על הרווח הנקי המהווה 17% מההכנסה החייבת במס.

העסק המקבל הצפנה בצורה של תשלומים נדרש לרשום את המכירה על בסיס שווי השוק הפתוח של סחורות או שירותים בדולר סינגפור..

מטבעות קריפטו המשמשים למסחר

העסקים או הבורסות העוסקות בקנייה, מכירה וכרייה של מטבעות קריפטוגרפיים ממוסים על בסיס הרווחים שמקורם במסחר.

מצד שני, עסקים הקונים מטבעות קריפטוגרפיים למטרות השקעה לטווח ארוך עשויים ליהנות מרווח הון מסילוק המטבעות הללו. עם זאת, בסינגפור אין מס רווחי הון ולכן לא יחויב מס רווח הון בגין הרווחים.

כְּרִיָה

נכון לעכשיו, אין תקנות ספציפיות לכריית מטבעות קריפטוגרפיים בסינגפור כל עוד כורה משתמש במשאבי החומרה והחשמל שלו. כורה כפוף גם למיסוי. הקריפטו שנצברו לאחר כרייה מוצלחת יחויבו במס 17% על הרווחים הנקיים.

IRAS מצהירה באתר האינטרנט שלה כי, “רווחים שמקורם בעסק אשר כורים ומסחר במטבעות וירטואליים בתמורה לכסף כפופים גם למס.”

חוקים המיושמים להסדרת מטבעות קריפטוגרפיים

לאחרונה ב- 28 בינואר 2020 נכנס לתוקף החוק המוצע לשירות תשלומים (PSA) של הרשות המוניטרית בסינגפור, שקנה ​​את כל עסקי ההצפנה והבורסות שבסיסה בסינגפור תחת הכנסות נגד הלבנת הון (AML) ומימון נגד טרור (CTF). כללים.

על פי חוק זה, חברות המטבעות קריפטוגרפיים צריכות להירשם ל- MAS תוך חודש המציגות את נוכחותן המקומית. לאחר ההרשמה, יש להם תקופת חסד של שישה חודשים להגיש בקשה לרישיון. הרשות המוניטרית בסינגפור תנפיק שלושה סוגי רישיונות בהתאם לסיכונים ולהיקף השירותים.

  • רישיון להחלפת כסף
  • מוסדות תשלום סטנדרטיים
  • מוסדות תשלום גדולים

“חוק שירותי התשלומים מספק מסגרת רגולטורית צופה פני עתיד וגמישה לתעשיית התשלומים”, אמרה עוזרת המנהל של MAS, לו סיו יי. “המבנה הרגולטורי מבוסס הפעילות וממוקד הסיכון מאפשר ליישם כללים באופן פרופורציונלי ולהיות אמין למודלים עסקיים משתנים. חוק PS יקל על צמיחה וחדשנות תוך הפחתת סיכון וטיפוח אמון בנוף התשלומים שלנו. “

מצד שני, כשכל המדינות האחרות עדיין עובדות על ההמלצות שניתנו על ידי כוח המשימה הפיננסי (FATF), סינגפור היא צעד קדימה על ידי עבודה עליה ומוכנה ליישום כיום..

סדרת אירועים

16-04-2020:- איגוד הבלוקצ’יין סינגפור (BAS) הודיע ​​על השקתו הרשמית אשר תהיה אחראית לתמוך בחברות הבלוקצ’יין הקיימות והחדשות במדינה. העמותה שזה עתה הוקמה היא מיזוג של איגוד הבלוקצ’יין של סינגפור (SBA) וטכנולוגיית Blockchain, Enterprise ו- Scalable (BEST).

28-01-2020: של סינגפור חוק שירות התשלומים של PSA יכול לתוקף שקנה ​​את המטבע הקריפטוגרפי ואת הבלוקצ’יין על פי התקנות על פי הַכרָזָה.

08-10-2018:-הרשות הכספית בסינגפור פרסמה הנחיות רישוי לאנשים המספקים שירותי ייעוץ דיגיטליים שאינם אלא ייעוץ לגבי מוצרי השקעה.

23-04-2018:-מייסד שותף של ה- NUO, Varun Deshpande הודיע ​​על פתיחתו של בנק Cryptocurrency הראשון בעולם. מנהלי חשבונות רובוטיים מתקדמים (AARAM) מותקנים כדי להתמודד עם הלקוחות. כספומטים יסופקו גם במקום בו ניתן למשוך ולהפקיד מטבעות קריפטוגרפיים.

06-04-2018:-שר האוצר של סינגפור, חן סווי קיט, אמר בנאומו במהלך פגישת שרי האוצר ה -22 של ASEAN כי סינגפור תמשיך לתמוך בחידושים בתעשיית FinTech והודה בעובדה שטכנולוגיית Digital Ledger יכולה לספק פוטנציאל גדול למדינה..

21-11-2017:-ה- MonetaryAuthority of Singapore (MAS) הציע הצעת חוק להביא לרכישה ומכירה של מטבעות קריפטוגרפיים תחת תקנות המכונות ‘חוק שירות התשלומים’..

03-10-2017:-סגן ראש ממשלת סינגפור שאנמוגאראטנאם הגיב בפרלמנט בנוגע לתקנות בנושא מטבעות קריפטוגרפיים ו- ICO כי MAS תסדיר את פעילות המטבעות החקלאיים והחקיקה המעודכנת תוצג ותרחיב ותייעל את תחום החוקים הקיימים.

01-08-2017:-הרשות המוניטרית הודיעה על תוכניותיה להסדיר את ICO.

16-11-2016:-הרשות המוניטרית הודיעה על פיתוח פרויקט פיילוט של בלוקצ’יין שיאפשר תשלומים בין-בנקאיים, ברחבי העולם. הפרויקט נועד לפתח מערכת תשלומים שתאפשר לבנקים לבצע עסקאות בין השווקים הגלובליים בכל עת באמצעות העברת כספים מיידית.

29-08-2016:-הבנק המרכזי של סינגפור הציע מסגרת רגולטורית חדשה לתשלומים שתביא לפיקוח על חילופי מטבעות דיגיטליים. המסגרת מחייבת חברות לקבל רישיון מ- MAS. היא חילקה פעילויות תשלום לשלוש קטגוריות.

13-03-2016:-הרשות המוניטרית בסינגפור תכננה להטיל תהליך KYC ולדווח על עסקאות חשודות במטרה להסדיר מטבעות וירטואליים במטרה לטפל בפעילות הלבנת הון ומימון טרור.

09-01-2014:-רשות ההכנסה הפנימית של סינגפור (IRAS) מגיבה על מיסוי מטבעות קריפטוגרפיים. לטענתם, חברות יחויבו במס על בסיס מכירות של מטבע וירטואלי.

22-09-2013:-הרשות המוניטרית בסינגפור מפרסמת אזהרות לציבור הרחב בנוגע לסיכונים הכרוכים במסחר במטבעות קריפטוגרפיים.

הערה מסכמת

מרכז הקריפטו והבלוקצ’יין של סינגפור אסיה סיפק להם סביבה ידידותית להפעלה. עם זאת, הם הסדירו וקנו חוקים לטיפול בפעילויות לא חוקיות. נכון לעכשיו שוק הקריפטו נתמך כאן מאוד וזה מרגש מאוד לחזות בהתקדמות העתידית של מטבעות קריפטוגרפיים וגם להשלכות השונות של טכנולוגיית הבלוקצ’יין..