תקנות מטבעות קריפטוגרפיים בהודו

היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור מחקר.

“מקור הידע היחיד הוא ניסיון ואתה זקוק לניסיון כדי להשיג חוכמה”

זה מתייחס לסדרה שלי כשצברתי ושיתפתי את החוויה שלי בחקר האזורים והיום נחתתי לחקור את הודו!!!

רגולציה על מטבעות קריפטוגרפיים בהודו 2020

מטבעות קריפטו נכנסו להודו בשנת 2013 והעלו חום גדול בקרב אנשים מכל המעמדות החברתיים שהשקיעו ונסחרו בהתלהבות רבה. הרשות באותה תקופה לא הייתה מיוחדת במיוחד לגבי הבאת תקנות אלא אזהרות שהונפקו. הבה נבחן את הקשר בין הודו לקריפטוגרפיה במאמר זה.

עמדת הממשלה בנושא מטבעות מטבעות

ממשלת הודו לא כל כך ידידותית עם מטבעות קריפטוגרפיים מההתחלה, אבל רוצה לעודד טכנולוגיות הקשורות לבלוקצ’יין בשירותים ממשלתיים שונים. בנק המילואים של הודו (RBI) רצה לאסור את הפעילות הקשורה למטבעות קריפטוגרפיים. האופי המבוזר של הקריפטו והתנודתיות המתמדת בהיקפי המסחר קנו את מכ”ם ה- RBI מעליהם.

מה יכול היה לגרום ל- RBI לאסור את פעילויות המטבעות הקריפטוגרפיים בהודו?

  • הסיבה העיקרית עשויה להיות שאף אדם או סוכנות או ארגון אינו אחראי לערכו. זו ספקולציות טהורות.
  • אין שליטה על עסקת הקריפטו או פעילויותיה מכיוון שהיא מבוזרת.
  • אין מעורבות של צד שלישי כמו בנקים להסדרת העסקאות.
  • פחד לאבד את ערך המטבע והמערכת הבנקאית של פיאט.
  • הגן על האינטרס של אנשים כדי שלא יאבדו את כספם.

RBI אסר על הבנקים לעודד פעילויות הקשורות למטבעות קריפטוגרפיים בשנת 2018 בית המשפט העליון ביטל את איסור הקריפטוגרפי במרץ 2020. אך עדיין, RBI רוצה שבית המשפט העליון יחשוב מחדש על פסק הדין מכיוון שעדיין אין להם אמון בהם. אז מה קרה לפני כן, כיצד התנהל התיק בבית המשפט העליון? תן לנו לגלות!!

העליות והירידות של מטבעות הקריפטו בהודו

מטבעות קריפטו נחתו בהודו והחלו את תפקודם בשנת 2012 בקנה מידה קטן והפכו מוכרים מאוד בקרב האנשים תוך שנה. כמה אנשי עסקים החלו לקבל ביטקוין כתשלומים. למשל, פיצריה במומבאי הפכה למסעדה הראשונה שקיבלה ביטקוין כתשלום בשנת 2013.

האם ידעת? כ 2500 איש מחליפים ביטקוין מדי יום בהיקף המסחר של כמעט 20 מיליארד דולר בשנה.

כתוצאה ממאי הוקמו גם חילופי דברים. כמו,

  • BTCXIndia הוקמה על ידי Mupparaju Siva Kameswara Rao במאי 2013
  • UnoCoin הוקם ביולי 2013 על ידי אבחיננדן קאסטי, סאתוויק וישוואנאת, חריש ב ‘וס’ ריי..
  • בשנת 2014 הושקה פלטפורמת חליפין גלובלית Belfrics שבסיסה בבנגלור וקואלה לומפור על ידי Praveen Kumar..
  • אחת הבורסות הדומיננטיות ביותר בהודו נוסדה בשנת 2015, Zebpay
  • BuyUCoin הושק ביוני 2016 על ידי Shivam Thakral, Devesh Agrawal ו- Atulya Bhatt. זה היה הארנק הראשון בהרבה הודעות קריפטו.
  • בורסות רבות נוסדו בשנת 2017 כמו Coindelta, CoinSwitch, Koinex, Coinome, Redipay ו- WazirX. WazirX הוקמה על ידי נישקל שטי ב -1 בדצמבר 2017, שהייתה הבורסה המהימנה והזולה ביותר למסחר.

עַל 27-12-2013, עיתון דיווח על הפשיטה הראשונה של הנהלת האכיפה של 2 חברות סחר בביטקוין באחמדאבאד. הונאות מקוונות כמו אתר Silk Road ששימש לסחר בסחורות לא חוקיות כמו סמים הובילו למחשבה רצינית על האותנטיות של המטבעות הקריפטוגרפיים על ידי ה- RBI.

פעולות רגולטוריות מצד הממשלה

18-03-2020:– ממשלת הודו חשפה בפני הבית התחתון, ‘לוק סבהא’, על הבדיקה שביצע המשרד לענייני תאגידים במיוחד על חברות מטבעות קריפטוגרפיים, Zeb It Services Ltd ו- Unocoin Technologies Ltd..

05-03- 2020:- לאחר סדרת ויכוחים בין תעש לתע”א ו- RBI, בית המשפט העליון נתן את פסק דינו לטובת האיסור המרומם של תעש”ע שהטיל RBI על מטבעות קריפטוגרפיים. כל עולם הקריפטו בירך על השיפוט בכל רחבי העולם.

29-01-2020:- המכון ההודי לממשל חכם (NISG) פרסם טיוטה ‘אסטרטגיה לאומית בנושא בלוקצ’יין’. המסמך בוחן את טכנולוגיית הבלוקצ’יין, השפעתה על החברה, אתגרים, תפקידם של עקרונות הממשלה ושל אסטרטגיות לאומיות בנוסף לניתוח SWOT..

המסמך קורא גם לבנק המילואים בהודו להנפיק מטבעות דיגיטליים מוסדרים אשר יוחלט בקרוב.

אתה יכול לעבור על כל המסמך כאן.

05-12-2019:נגיד בנק המילואים של הודו, בפגישת עיתונאים אמר בבירור כי ה- RBI הוא לגמרי נגד מטבעות קריפטוגרפיים ויבדוק את פונקציונליותו..

28-01-2020:- טיעונים סופיים משני הצדדים נשמעו והסתיימו. פסק הדין נשמר שמור.

05-08-2019: – הבורסות החברות באיגוד האינטרנט והמובייל של הודו (IMAI) התאספו לסבב הוויכוחים האחרון בבית המשפט העליון. במהלך הוויכוח, ה- RBI הודה כי אין לה סמכות לדבר על חוקיות המטבע הקריפטוגרפי וה- RBI. & חוק הסדר התשלומים אינו מרמז על מטבעות קריפטוגרפיים. אך טען כי בכוחו לנקוט בפעולה אם קריפטוגרפיה שנמצאה מהווה איום על מערכת התשלומים. עם זאת, ה- RBI התבקש לספק תשובה לייצוג שנעשה על ידי IMAI.

07-06-2019: – ממשלת הודו ניסחה הצעת חוק לטיפול במטבעות קריפטוגרפיים בשם “איסור מטבעות מטבעות והסדרת הצעת חוק מטבע דיגיטלית רשמית 2019”. היא אסרה כל פעילות העוסקת במטבעות קריפטוגרפיים והציעה ענישה שווה ערך למעט שימוש בקריפטו בניסויים, מחקר או הוראה. הוא הוזכר בבירור להצהיר ולהשליך כל מטבע מטבע שנמצא ברשותו לפני 90 יום מתחילת המעשה. אדם יישפט ל -10 שנות מאסר אם יימצא אשם במעורבות של פעילויות מטבעות קריפטוגרפיים והחילופים ייענשו על 5 שנות מאסר. הצעת חוק זו, עם זאת, נדחתה עד כה.

ניתן לגשת להצעת החוק המפורטת כאן.

25-10-2018: – כל ארבע העתירות, שתי עתירות לאיסור ושתיים נוספות המאתגרות את האיסור שהורכב לדיון. ממשלת הודו הודיעה לוועדה שהוקמה לחקר נכסי הצפנה. מכאן שבית המשפט נדחה בכדי לאפשר לוועדה להמציא את המלצותיהם.

14-10- 2018:- למרות הפיצוח ב- RBI, אחת מהבורסות ש- Unocoin השיקה כספומט ביטקוין בבנגלור עבור לקוחותיה. המשתמש יכול להפקיד ולמשוך כסף באמצעות הביטקוינים שלהם בארנק. למרבה הצער, משטרת הפשע הסייבר תפסה את הכספומט רק שבוע לאחר השקתו.

23-07- 2018: – SEBI שלחה את הערותיה על החוזר על האיסור למשרד לענייני כלכלה. SEBI הזכירה את התנגדותה להיות חלק מהרגולטורים של נכסי קריפטו ואסימונים.

בינתיים, חילופי דברים ביקשו מה- RBI בכתב, לבטל את האיסור מכיוון שהם היו פתוחים לבדיקה נוספת ומוכנים להסדרה..

ינואר 2019:-בתחילת השנה בינואר החלה מחלקת מס הכנסה להוציא הודעות לכל המשקיעים. הבנקים השעו את מתקני המשיכה וההפקדה של כמה בורסות. חלק מהמלווים התנתקו מהם לחלוטין.

17-05-2018:- בית המשפט העליון העביר צו ביניים המאפשר לעותרים להגיש ייצוג ל- RBI.

על רקע החוזר של RBI, אחת מהבורסות הפופולריות זבפיי השעתה את פעילותה בהודו ב -4 ביולי 2018. https://twitter.com/zebpay/status/1014431241226113024

05-04-2018:- RBI פרסם הצהרה שמנעה מכל המוסדות הפיננסיים וספקי התשלום להפסיק את ההתמודדות עם מטבע וירטואלי ולהפסיק שירותים לכל הגופים העוסקים במטבע וירטואלי. ולבסוף, ב- 6 באפריל 2018, שחרור חוזר, RBI אסר על מטבעות קריפטוגרפיים בהודו הכרזה על כך שהיא ישות בלתי חוקית שתיכנס לתוקף החל מה -6 ביוני 2018. הבורסות עסקו בהפסדים כבדים שכן כל העסקאות הופסקו ולא הייתה גישה לבנק. כל האנשים נאלצו למכור את המטבע לפני שאיבדו את הגישה. מרכזיות רבות נסגרו וגם משתמשים רבים התמודדו עם אובדן.

חילופי הדברים היו מאוכזבים מהאיסור המוחלט, החילופים החליטו להעביר את הנושא הזה לבית המשפט שהגיש את עתירתו הראשונה ב -1 במאי 2018 לערער על האיסור.

ה בית משפט עליון דחה את כל העתירות נגד האיסור ותוכנן לדיון ב -11 במאי 2018.

05-03-2018:- המועצה המרכזית למיסים ישירים (CBDT) הגישה טיוטה למשרד לענייני כלכלה לאיסור מטבעות קריפטוגרפיים. בהמשך ה- 19 וה -20 במרץ נפגשו שרי האוצר ומושלי הבנק המרכזי של מדינות החברות ב- G-20 לפסגת ה- G-20. כאן כולם מכירים בעובדה שלנכסי הצפנה יש פוטנציאל לשפר את יעילות המערכת והכלכלה הפיננסית. אך יחד עם זאת כן העלה חשש לצרכן & הגנה על משקיעים, שלמות שוק, העלמת מס, הלבנת הון ומימון טרור.

01-02-2018:- במהלך נאומו בפרלמנט, שר האוצר הנכבד בהודו, ארון ג’ייטלי המאוחר הזכיר את המטבעות הווירטואליים כמכרזים לא חוקיים והממשלה אינה תומכת בכך. אך הזכיר כי הממשלה תבחן את השימוש בטכנולוגיית הבלוקצ’יין. פוסט שאליו SBI לקח את היוזמה להפגיש בין הבנקים וחברות הטכנולוגיה. חברות הטכנולוגיה הגדולות IBM, מיקרוסופט, Skylark, KPMG ו -10 בנקים מסחריים חברו ידיים.

דצמבר 2017:- RBI ושר האוצר קיימו מפגש עיתונאים משותף והכריזו על מטבעות קריפטוגרפיה כ’תכניות פונזי ‘והם אינם מטבע או מטבעות.

07-11-2017:- בנק המילואים בהודו הודיע ​​על תוכניתו לאסור מטבעות קריפטוגרפיים כאמצעי תשלום ברחבי הארץ אך הראה תמיכה בבלוקצ’יין.

בכנס שהתקיים במומבאי, הודו ב- 6 בנובמבר 2017, מנכ”ל ה- RBI, S Ganesh Kumar, קיבל רמז כי לא יהיה מורשה להשתמש במטבעות הדיגיטליים כגון ביטקוין ואת’ריום ברחבי הארץ.

“עמדתנו הנוכחית בנוגע לביטקוינים היא שלא נשתמש בה לתשלומים והסדרים כלשהם … אם כי הטכנולוגיה העומדת בבסיס המטבעות הקריפטוגרפיים לא תסתיים.”

08-11-2016:-הדחיפה הגדולה של המובילים בשוק הקריפטו, כאשר ראש ממשלת הודו, הכריז על 500 רופי ו -1000 רופי, הוחלף עם השפעה מיידית. עדות אלה היו בערך עד 86% ממטבע הנייר במדינה. האנשים עם אחזקות מזומנים גדולות חיפשו אפשרויות נוספות להחלפת הכסף מכיוון שהזמן מוגבל. הממשלה עקבה אחר ההשקעה בזהב ומכאן שהאנשים ניסו להשקיע בביטקוין.

זה הגדיל את נפח הביטקוין כמעט כפול והמשקיעים סיכמו כמעט 1,30,000. בהודו מחיר הביטקוין הגיע ל -1020 דולר אך בארה”ב הוא נותר 770 דולר.

15-06-2016:- כוח המשימה הפיננסי, שהוקם על ידי RBI בשנת 1994, העלה הנחיות לגישה מבוססת סיכון למטבע וירטואלי. כאמור בהנחיות, אפשרות להונאה כעסקאות מטבעות קריפטוגרפיים יכולה להתבצע בחשבונות אנונימיים בינלאומיים. זה גם עורר חשש מפני מטבע וירטואלי המופעל על ידי ארגוני טרור לקידום תרומת ביטקוין.

ועדת סובשש צ’נדרה גרג

ממשלת הודו הקימה ועדה בהנהגת שר האוצר, סובאש צ’נדרה גרג בשנת 2017. חברי הוועדה היו בכירים בצמרת

  • מועצת ניירות ערך והודעות בהודו (SEBI)
  • המועצה המרכזית של הבלו והמכס (CBEC)
  • מחלקת מס הכנסה
  • יחידת מודיעין פיננסי
  • RBI

מטרת הוועדה הייתה ללמוד נושאים הקשורים למטבעות וירטואליים ולהציע את הפעולות האפשריות שניתן לבצע.

הוועדה קיימה סדרת פגישות עם הפגישות הבין-משרדיות עם נציגי משרד לענייני תאגידים, המועצה המרכזית למיסים ישירים ו- MeitY.

הוועדה תידרכה את מועצת FDSC אודות הדו”ח בתאריך 31-10-2018.

הוועדה דואגת

  • הלקוחות עלולים להיות מוטעים ולהיות נתונים להונאה או לתוכניות פונזי בגלל האופי הלא רשמי של המטבע הווירטואלי.
  • לא ניתן לשלוט על מטבעות וירטואליים על ידי שום רשות. חוסר שליטה זה עלול להוביל לתנודתיות יתרה שעלולה להשפיע על הכלכלה בקצב גדול יותר.
  • שימוש מופרז במשאבי אנרגיה שעלול לגרום לאסון סביבתי מכיוון שכריית ביטקוין דורשת כוח עיבוד עצום. זה מצידו מצריך רמות משתקות של מערכת האנרגיה שקשה במדינה עם אוכלוסייה עצומה.
  • RBI עלול לאבד שליטה על המדיניות המוניטרית בכך שהוא מאפשר למטבעות קריפטוגרפיים פרטיים לתפקד מכיוון שהוא אינו יכול לעקוב אחר המעקב אחר העסקאות או כל פעילות אחרת.
  • האופי המבוזר של מטבעות קריפטוגרפיים עשוי להוביל לשימוש בהם בפעילויות לא חוקיות כמו הלבנת הון או מימון טרור וכו ‘.
  • בטכנולוגיה זו, לאחר ביצוע העסקאות, לא ניתן לבטל אותה, דבר שעלול להיות קשה לפעמים.

המלצות הוועדה

הפאנל עשה הבחנה ברורה בין המטבעות הקריפטוגרפיים הפרטיים לזו הרשמית שהממשלה תוכל להנפיק בעתיד. זה גם מציין את היתרונות של טכנולוגיית Ledger Digital (DLT). ההמלצות:-

הוועדה בראשות סובש צ’נדרה גרג הציעה את ההמלצות הבאות:-

  • יש לאסור מטבעות קריפטוגרפיים על ידי אכיפת החוק והטלת קנסות & קנסות למי שמתמודד עם מטבעות קריפטוגרפיים.
  • הוועדה הציעה טיוטת הצעת חוק בשם ‘איסור מטבעות קריפטוגרפיים & הסדרת הצעת חוק מטבע דיגיטלי רשמית, 2019 ‘. לפיו, האנשים המחזיקים במטבעות צריכים להצהיר על אחזקותיהם תוך 90 יום מרגע אכיפת החוק. האנשים שנמצאו אשמים על פי החוק, ייקנסו במאסר ועונשים כבדים.
  • הוועדה המליצה על הממשלה להיות פרואקטיבית ומתקדמת לקראת השקת מטבע דיגיטלי רשמי.
  • הוועדה גם הציעה להקים ועדה קבועה שתבדוק מחדש את הנושאים שטופלו בדו”ח כנדרש.
  • הוועדה הציעה ליישם את טכנולוגיית ספר החשבונות המבוזר או טכנולוגיית הבלוקצ’יין במגזר הבנקאי ובשירותים פיננסיים אחרים כמו מעקב אחר הנפקת הלוואות, ניהול ביטחונות, גילוי הונאה וניהול תביעות במערכות ביטוח ופיוס בשוק ניירות הערך..
  • הוועדה זיהתה גם שימוש פוטנציאלי בטכנולוגיית הבלוקצ’יין בתחומים שונים כגון מערכות תשלומים, ניהול זהויות נתונים או דרישות KYC.

המטבע הקריפטוגרפי ההודי – מטבע לקשמי

המטבע לקשמי הוא חלופה המוצהרת ממשלתית לרופי ההודי. זה עדיין לא פורסם ולא שוחרר לכרייה מכיוון ש- RBI לא בטוח במושג מטבע שאינו פיאט. וגם הפרלמנט ההודי צריך לתקן את חוק המטבעות ההודי כדי להכניס מטבע לקשמי. עם זאת, גם המפתחים הדרושים אינם זמינים כאן בהודו.

הממשלה הקימה ועדה לבדיקת שיטות אפשריות ותופעות לוואי של הצגת מטבע לקשמי בהודו. הפאנל כולל נושאי משרה בכירים במועצה לניירות ערך בהודו (SEBI), RBI, CBEC, מחלקת מס הכנסה ויחידת המודיעין הפיננסי..

ל- RBI תהיה שליטה מלאה על המטבע וזה יהיה דומה למטבע פיאטי ולכן לעולם לא יהיה ערך של ביטקוין. המטבע של לקשמי יהיה מטבע פיאט, בניגוד לביטקוין שהוא מטבע שאינו פיאט. הערכת השווי תהיה תואמת לרופי ההודי. ההעברות יתמכו באתרים ממשלתיים שונים כגון IRCTC וכך יוכלו לעקוב אחר כל מה שבלוקצ’יין. המטבע נועד להפסיק פעילויות לא חוקיות אך לא לרווחים רווחיים כלשהם.

האם הודו מבולבלת עם אימוץ מטבעות קריפטוגרפיים?

לממשלה תמיד עמדו דעות מפוצלות על מטבעות קריפטוגרפיים וטכנולוגיה. מצד אחד, היא הצהירה על מטבעות קריפטוגרפיים כ’תכניות פונזי ‘וכן אסרה על הבנקים להתמודד איתה, ומצד שני, היא הביעה את רצונה להביא את שירותי הממשלה האפשריים בטכנולוגיית הבלוקצ’יין החל בתעשייה הבנקאית..

במשך מספר שנים הייתה לו גישה פאסיבית מאוד לתעשיית הקריפטו ואפשרה לה לצמוח ללא כל הפרעה. היא הוציאה רק אזהרות והנחיות וכאשר בסיס הלקוחות גדל והחילופים החלו לפרוח זה הפסיק את פעילותם.

זה יהיה מאוד מרגש לחזות במהלך הפעולה הנוסף, מכיוון שהודו היא שוק גדול למטבעות קריפטוגרפיים שעדיין לא נחקר.

הערה מסכמת

מטבעות קריפטוגרפיה הם כיום חוקיים בהודו. התפתחויות רבות טרם נצפו בימים הקרובים. זה יהיה הרבה מאוד כאשר הממשלה תיזום צעדים לקראת ויסות המטבעות הקריפטוגרפיים.

יש למסגר את החוקים החדשים ולחשוב על מיסים נכון לעכשיו. אנו נקווה לעתיד טוב עבור מטבעות קריפטוגרפיים בהודו ונצפה לגישה חיובית מצד הממשלה.