Αλγόριθμος Tribus PoW – Λίστα όλων των νομισμάτων που χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο Tribus
Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του Equihash ASIC. οι ανθρακωρύχοι προσπαθούν να εξερευνήσουν νέους αλγόριθμους και κέρματα μέρα με τη μέρα. Είναι πολύ συγκεκριμένοι στην εξεύρεση αλγορίθμου που είναι αντίσταση ASIC και που παραμένει ως νόμισμα GPU για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικά αλγόριθμοι που είναι υβριδικοί. κάτι που καθιστά δύσκολο τον προγραμματισμό ενός ASIC λαμβάνει πολλή δημοσιότητα πρόσφατα (για παράδειγμα: Ravencoin, Denarius κ.λπ.).
Κάθε εβδομάδα δημιουργούμε μια λίστα νομισμάτων με βάση τον αλγόριθμό τους, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν εύκολα και να κάνουν την έρευνά τους πριν από την εξόρυξη. Ομοίως αυτήν την εβδομάδα αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε σχετικά με το Tribus – Μια απόδειξη αλγόριθμου εργασίας που είναι ανθεκτική σε ASIC. Ακόμα κι αν αυτός ο αλγόριθμος είναι ενός έτους, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Denarius. υπάρχουν μόνο λίγα νομίσματα που το χρησιμοποιούν, οπότε πιστεύαμε ότι αξίζει πραγματικά να αναφερθεί.
Tribus Proof of Work Αλγόριθμος
Denarius – Ένα υβριδικό κρυπτογράφηση και είναι το πρώτο νόμισμα που εμφανίζει αυτόν τον εντελώς νέο αλγόριθμο που ονομάζεται Tribus. Στα Latin Tribus σημαίνει φυλή ή τρία και αυτός ο αλγόριθμος βασίζεται στο συνδυασμό τριών διαφορετικών αλγορίθμων κατακερματισμού. Ο αλγόριθμος κατακερματισμού Tribus διαθέτει τρεις πιο ασφαλείς αλγόριθμους κρυπτογράφησης που εμφανίστηκαν στον αλγόριθμο NIST5 και είναι οι JH, Keccak και Echo.
Ο αλγόριθμος Tribus είναι αντίσταση ASIC που μπορεί να εξορύσσεται χρησιμοποιώντας CPU και GPU NVIDIA και AMD. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αλγόριθμο κατακερματισμού Tribus από ενοικιάσεις εξόρυξης. Όταν λέμε αλγόριθμο αντίστασης ASIC, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ASIC στο μέλλον. Είναι δυνατόν, αλλά προς το παρόν κανείς δεν πρόκειται να βάλει τα χρήματα και το χρόνο στην κατασκευή ενός ASIC για το Tribus algo ειδικά όταν όλα αυτά τα νομίσματα έχουν χαμηλό όριο αγοράς.
Το Denarius είναι το πρώτο νόμισμα που χρησιμοποίησε το Tribus. Μαζί με το Denarius έχουμε αναφέρει όλα τα άλλα νομίσματα που τροφοδοτούνται από τον αλγόριθμο κατακερματισμού Tribus Proof of Work. Ελέγξτε τα όλα και κάντε τη δική σας έρευνα πριν από την εξόρυξη, καθώς υπάρχουν λίγοι κλώνοι χωρίς νέα τεχνολογία πίσω.
Η πηγή της λειτουργικής μονάδας Tribus Python Hashing βρίσκεται στο GitHub: https://github.com/exmac/tribus-hash
Ανθρακωρύχοι για Tribus:
Εξόρυξη CPU: https://github.com/tpruvot/cpuminer-multi/releases
Ανθρακωρύχος NVIDIA: https://github.com/tpruvot/ccminer/releases
Μεταλλευτής AMD: https://github.com/tpruvot/sph-sgminer-tribus/releases
Λίστα νομισμάτων Tribus
- Denarius (DNR)
- Νόμισμα BZL (BZL)
- Virtus (VRT)
- Νόμισμα κασσίτερου (TIN)
Denarius – DNR
Το Denarius είναι μια υβριδική συναίνεση κρυπτογράφησης που εισήγαγε τον αλγόριθμο απόδειξης εργασίας Tribus ο οποίος θα είναι διαθέσιμος μέχρι το μπλοκ 3 εκατομμυρίων. Μετά από αυτό θα αλλάξει σε Proof of Stake. Αυτό το νόμισμα βασίζεται στον αρχικό πυρήνα του Bitcoin και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Hybrid Masternodes, Atomic Swapping, Multi-Signature Support, Stealth Address, Encrypted Messaging, στο πορτοφόλι και γρήγορες συναλλαγές.
Ανακοίνωση: Denarius Bitcointalk
Δικτυακός τόπος: https://denarius.io/
Προδιαγραφές Denarius:
Μέγιστη προσφορά νομισμάτων: 10.000.000 DNR
Χρόνος αποκλεισμού: 30 δευτερόλεπτα
Τύπος νομίσματος: PoW / PoS / Masternodes
Τρέχουσα ανταμοιβή PoW: 2 DNR
Πρόωρο: 10%
Αλγόριθμος: Tribus
Το Full Proof of Stake Transition ξεκινά στις: Μπλοκ 3.000.000
Απαιτήσεις Masternode: 5.000 DNR
Ανταμοιβή Masternode: 33% της τρέχουσας επιβράβευσης μπλοκ
BZLCOIN – BZL
Το νόμισμα BZL είναι ένα βραζιλιάνικο νόμισμα που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο απόδειξης εργασίας Tribus. Φαίνεται ότι το BZL Coin είναι ένας πλήρης κλώνος του Denarius. Εκτός από λίγες αλλαγές στις προδιαγραφές, όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει μπορούν επίσης να βρεθούν στο Denarius. Γρήγορη συναλλαγή, stealth διεύθυνση, κρυπτογραφημένα μηνύματα κ.λπ..
Ανακοίνωση: BZLCOIN Bitcointalk
Δικτυακός τόπος: http://site.bzlcoin.org/
Προδιαγραφές νομισμάτων BZL:
Συνολικός αριθμός κερμάτων: 10.850.000 BZL
Ιδανικός χρόνος μπλοκ: 30 δευτερόλεπτα
Τύπος νομίσματος: PoW / PoS / Masternodes
Αλγόριθμος: Tribus
Το PoW τελειώνει: Μπλοκ 1.500.000
Ενδιαφέρον ενδιαφέροντος: 6% ετήσιος στατικός πληθωρισμός
Ελάχιστο Ηλικία πονταρίσματος: 8 ώρες
Virtus – VRT
Το Virtus είναι μια ανοιχτή πηγή, τεχνολογία peer to peer και κρυπτογράφηση επόμενης γενιάς που δημιουργείται από το DASH. Χρησιμοποιεί αλγόριθμο Tribus που είναι τόσο ASIC όσο και NiceHash. Επίσης, αυτό το έργο πρόκειται να εφαρμόσει ένα σύστημα masternode τριών επιπέδων που θα είναι οικονομικά οικονομικό και θα είναι ταυτόχρονα επιβραβευτικό..
Ανακοίνωση: Virtus Bitcointalk
Προδιαγραφές Virtus Pay:
Όνομα έργου: Virtus Pay
Χρόνος αποκλεισμού: 60 δευτερόλεπτα
Τύπος νομίσματος: Απόδειξη εργασίας και Masternodes
Αλγόριθμος: Tribus
Ασφάλεια Masternode: 25000 VRT
Συνολική προσφορά: 18.000.000 VRT
Πρόωρο: 1,9%
Αποκλεισμός ανταμοιβής: 10 VRT από το μπλοκ 60000
Εξισορρόπηση μισού: 15% στο μισό κάθε εξάμηνο
Ανταμοιβές MasterNode: 40% ή 4 VRT
Tin Coin – TIN
Το Tin coin είναι μια κρυπτογράφηση που βασίζεται στην κοινότητα και κυκλοφόρησε με 0% προρυχείο. Διαθέτει InstantSend, αποκεντρωμένο δίκτυο masternode και ανώτερη ανωνυμία συναλλαγών χρησιμοποιώντας το PrivateSend.
Ανακοίνωση: Bitcointalk νομισμάτων κασσίτερου
Προδιαγραφές νομισμάτων:
Μέγιστη παροχή: 35.000.000
Μέσος χρόνος αποκλεισμού: 1 λεπτό
Τύπος νομίσματος: Απόδειξη εργασίας και Masternodes
Διανομή ανταμοιβής: 50% στους Masternodes, 50% στους ανθρακωρύχους
Αλγόριθμος: Tribus
Αποκλεισμός ανταμοιβής: 10 TIN από το μπλοκ 10000+
Δυσκολία επαναπροσδιορισμού: Κάθε μπλοκ
Ασφάλεια Masternode: 1.000 κασσίτερος
Υπάρχει ένα ακόμη νόμισμα που διαθέτει αλγόριθμο Tribus και είναι το Vegas Coin (VGC). Αλλά φαίνεται ότι αυτό το νόμισμα αποδείχθηκε SCAM και προς το παρόν είναι ανενεργό, οπότε δεν έχει νόημα να αναφέρεται εδώ.
Μέχρι στιγμής, βρήκαμε μόνο 4 νομίσματα που χρησιμοποιούν το Tribus. Εάν ανακαλύψουμε ποτέ νέο νόμισμα με αυτόν τον αλγόριθμο, τότε θα το αναφέρουμε εδώ. Ακόμα κι αν το βρήκατε, παρακαλώ μην το αναφέρετε στην ενότητα σχολίων.