מדוע 2020 היא שנה של דפי?

  • שנת 2009 הייתה שנת קיומו של הביטקוין
  • ליטקוין הגיע בשנת 2011
  • שנת 2013 הייתה שנת האדווה
  • 2015 הגיע עם נרטיב את’ריום
  • שנת 2017 הייתה השנה ICO (הצעת מטבע ראשונית).
  • שנת 2018 הייתה שנת המטבעות
  • IEO זינק בשנת 2019
  • דפי – הנה אני בא, 2020

אמנם, בשנת 2019 הראה חיפוש גבוה יותר אחר מימון מבוזר (Defi), אולם החיפוש לא צומצם בשנת 2020. למעשה, 2020 התבררה כשנת Defi..

מה זה DeFi?

מהו בדיוק ה’דה-פיי ‘הזה שאנחנו שומעים עליו כל הזמן? שתי מילים: מימון מבוזר. זהו ראשי תיבות של מימון מבוזר. זהו שינוי דפוס ממימון סגור למערכת מימון פתוחה יותר הבנויה על מערכות פתוחות הניתנות לתכנות, מורכבות במהירות וניתנות לפעולה הדדית..

כדי להבין מדוע 2020 עוסק בסך הכל בקריפטו, עליכם להבין את המהפכה של DeFi. הוא נוצר כדי להחליף את הקבוצות בין קודים ולכן ממקסם שירותים פיננסיים תוך מזעור חיובים. מעבר בין ההקשר פירושו ש- DeFi מחבר את הקודים בין מערכות, ובכך מקל על המשקיעים להרוויח תוך תשלום פחות עבור שירותים. הוא פותח ברשת את’ריום ומציג ברציפות את התכונות של חוזים חכמים.

ייתכן שתרצה גם להבין – תפיסת פיננסים מבוזרת (Defi) בתנאי הדיוט

מדוע 2020 היא שנה של דפי?

נכסי DeFi משיגים שיאים גבוהים חדשים

DeFi ממשיך לצבור מקום בענף ההשקעות ונשאר מגמה עליונה בשנת 2020. זאת מכיוון שלמרות שמטבעות קריפטוגרפיים מובילים כמו Bitcoin ו- Ethereum חוו תנודתיות נמוכה לאחרונה, נכסי DeFi משיגים שיאים גבוהים חדשים בשל תשומת הלב שהיא זוכה ממשקיעים. שאוהבים את זה. אחרי הכל, את קודי החוזה אי אפשר לתפעל או לסיים על ידי מישהו.

סה”כ כספים נעולים בדפי שפוגעים בשיאים חדשים

נכסי טווח בינוני שמבוססים על אתריום כמו ים, שרשרת קישור, מלון, מימון קרם וכמה נוספים חולקים את הזרקורים בשל העלייה הגבוהה במחירים. כספים שנכלאו נרשמו שגדלו ממיליארד דולר למעל שישה מיליארד בתוך שישה שבועות בלבד. עם רשומות כאלה, קל להבין מדוע DeFi לא הולך לשום מקום בקרוב.

2020 עדים למייג’ור בום בפרויקטים של DeFi.

בניגוד לשנים הקודמות בהן שמענו פרויקט אחד או שניים יוצאים מהחלל, 2020 ראתה פריחה גדולה בפרויקטים של DeFi. החל מיאם ל- YFI ומעניין את כספי הספגטי החדשים שהושקו לפני זמן לא רב, ראינו קפיצות מחירים אדירות.

אולי כדאי לך לקרוא – מימון מייחל: מדריך של 3 דקות לטוקין YFI

לפרויקטים של DeFi היה זמן תפוח בזמן שהתנודתיות גבה תשלום

גורם מרכזי מרכזי אחד שהפך את שנת 2020 לשנת DeFi הוא העובדה כי סביב החלקים הראשונים של השנה, התנודתיות לקחה על עצמה את כל שוק הקריפטו. בעוד ששוק הקריפטו סבל מעליית וירידת מחירים מסיבית, פרויקטים של DeFi חלו זמן רב בגלל העלייה במחיר שלהם.

מאגר משקיעים במערכת האקולוגית Defi

גורם מרכזי נוסף היה מאגר המשקיעים שעבר לתחום DeFi. כתוצאה מההצלחה בה זכו הפרויקטים בחלל DeFi, היא עוררה את החשש להחמיץ בקרב המשקיעים והם הצליחו לאוהל בחלל DeFi. עם תנופת DeFi שלא תיעלם בקרוב, סביר להניח שמשקיעים ימשיכו להיכנס לחלל, מה שאומר יותר הצלחה עבור DeFi.

אתגרים העומדים בפני DeFi?

תחום הקריפטו מתרחב ופועל כל העת לקראת מערכת פיננסית פתוחה; רשת את’ריום מראה זאת עם הקמתה של מערכת כלכלה מקוונת המשלבת את מערכות הכספים הנוכחיות. הרעיון הפיננסי הפתוח אינו מתמקד ביצירת מערכת חדשה אלא בניסיון לדמוקרטיזציה של המערכת הכלכלית הנוכחית ולהפוך אותה לשוויונית הרבה יותר עם נתונים שקופים..

ל- DeFi, לעומת זאת, יש כמה אתגרים כמו העובדה שמאז שהיא פותחה ב- רשת את’ריום, רק תמיכה במימון מבוזר של Ethereum. לכן טרם הושג DeFi גלובלי, אך ניתן להתמודד עם זה ביעילות. DeFi הוכח כבלתי ניתן לעצירה והוא בדרך לשנות את מערכת הכספים הנוכחית.

DeFi, כתנועה חדשה בתעשיית הקריפטו, צבר מעריצים רבים בעוד שיש עדיין ספקן שלא מאמין שזה ישפר את אימוץ הקריפטו. עם זאת, לא נראה שהוא הולך לשום מקום וממשיך להתגבר על כל האתגרים העומדים בפניו. זהו חידוש בלתי ניתן לעצירה שיעשה מהפכה במערכת הפיננסית בשנים הקרובות.

איזה אסימון Defi הוא המועדף עליך? האם לדעתך שנת 2020 היא שנת דפי? בואו נדון בטוויטר. תייגו אותנו @CoinpediaNews