תחשוב חכם, למד בלוקצ’יין לפני שתשקיע בו

בסוף מאמר זה תוכלו להבין את טכנולוגיית Blockchain – מטבעות קריפטוגרפיים ואת שאר הגורמים הנחוצים המחוברים למערכת אקולוגית זו. תוכלו להכיר גם נושאים החשובים מאוד לכל מתחיל או מקצוען המעוניין בבלוקצ’יין ובקריפטו מטבע.

בעולם הנפיחות העכשווי והמהיר הזה של האינטרנט, איסוף הידע על הטכנולוגיות החדישות ביותר הופך קרוב. ואם הטכנולוגיה מאפשרת לך להשקיע את כספיך, אז בעל ידע עמוק הוא חובה ופרימיטיבי. יהיה לנו מחקר מפורט של טכנולוגיה כזו שצברה משיכה רבה בתקופה האחרונה.

שנת 2020 הייתה שנה לתעשיית הבלוקצ’יין, מקרי שימוש טכנולוגיים חדשים, חוזים חכמים, Defi והאינטרס ההולך וגדל של אלפי שנים.

האם בראשכם עומדים בלוקצ’יין, ביטקוין, מטבעות קריפטוגרפיים? האם אתה מתקשה להבין כיצד פועלת בלוקצ’יין? האם אתה מחפש מידע בסיסי אודות המערכת האקולוגית הזו שיעזור לרעיונות ההשקעה שלך? היית בעמוד הנכון ובזמן הנכון.

בלוקצ’יין! מונח שצץ ברשת, ברשתות החברתיות, בחדשות ותופס תשומת לב רבה בעולם כבר יותר מעשור.

בלוקצ’יין & זה עובד

טכנולוגיית בלוקצ’יין מכונה ‘טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרת’ או ‘DLT’ היא טכנולוגיה המאפשרת להפיץ מידע דיגיטלי אך לא להעתיק אותו. בטכנולוגיה זו, המידע הדיגיטלי מועבר בצורה של ‘בלוקים’ המאוחסנת במאגר הציבורי הנקרא ‘שרשרת’..

חסימות בבלוקצ’יין מורכבות במיוחד ממידע דיגיטלי כמו תאריך עסקה, פרטי משתתף וכו ‘. כל בלוק שומר קוד ייחודי בשם’ Hash ‘המבדיל כל בלוק זה מזה..

כיצד פועל הבלוקצ’יין?

שקול גיליון אלקטרוני שניתן לשתף בקלות עם רשת מחשבים שבה ניתן ליצור אלפי כפילויות. אתה מעדכן את כל הנתונים בגיליון האלקטרוני שלך והוא מתעדכן בכל המחשבים ברשת. Blockchain עובד באופן דומה.

בכל פעם שמתבקשת עסקה חדשה ברשת הבלוקצ’יין, נוצר חסום חדש עם פרטי העסקה. לחסימה זו ניתן זיהוי ייחודי שנקרא ‘בְּלִיל‘. החסימה נשלחת לכל הצמתים ברשת לצורך אישור העסקה.

הצמתים מאמתים את העסקה ומשתפים אותה הוכחת עבודה. צמתים מקבלים פרס עבור הוכחת עבודה מוצלחת. העסקה הושלמה על ידי הוספת החסימה לרשת הקיימת.

מדוע הבלוקצ’יין אינו מטופל ולא ניתן למעקב?

כל בלוק מכיל שלושה מידע עיקרי: – נתונים, ערך Hash קודם וערך Hash הנוכחי.

כאשר אדם שנקרא A צריך להעביר 100 $ לאדם B. נוצר חסימה עם פרטי העסקה וערך hash ייחודי. יתר על כן, אם אדם B מעביר 50 $ לאדם C, נוצר חסימה חדשה עם ערך הגיבוב הקודם וערך הגיבוב החדש מחושב ומאוחסן..

כפי שאנו רואים, כל בלוק חדש נושא את ערך ה- Hash של החסימה הקודמת. ומסיבה זו, יתבטלו האפשרויות של פעילויות בלתי חוקיות. אם בכל מקרה העסקה שונתה, ערכי ה- hash לא מוחלפים אלא הבלוק החדש נוצר עם ערך hash חדש.

מוצא את זה מעניין -> קרא עוד אודות טכנולוגיית בלוקצ’יין תכונות, יישומים, חסרונות, עדכונים אחרונים, העתיד ועוד ועוד.

טכנולוגיית הבלוקצ’יין חוללה מהפכה בשוק הבנקאות והפיננסים, מרחב אבטחת הסייבר, ניהול שרשרת האספקה, בינה מלאכותית וכו ‘. נראה כי מאז השקתה החלה לשבש תעשיות רבות באמצעות תכונותיה הטכנולוגיות..

בין כל מקרי השימוש הללו של טכנולוגיית Blockchain, מטבעות קריפטוגרפיים (פיננסים) הוא התחום הראשון והשימוש בעיקר.

בואו לקרוא על

המטבע הקריפטוגרפי הראשון – ביטקוין, בנוי על טכנולוגיית Blockchain

הביטקוין הוא המטבע הקריפטוגרפי הראשון שהומצא על טכנולוגיית Blockchain. היא פועלת במערכת רשת מבוקרת, עמית לעמית, ללא סמכות מרכזית או בנק לניהול כספים או עסקאות. BTC הוא סמל הזיהוי של הביטקוין.

ביטקוין נוצר בשנת 2008 על ידי אלמוני שזהותו נותרה בגדר תעלומה במשך עשור. השמועה היא כי שם בדוי בשם “סאטושי נקאמוטו“(אדם או קבוצת אנשים) מאמינים שהוא היוצר.

הוא שוחרר רשמית בשנת 2009 עם כתב ספר (מסמך מכיל פרטים מבניים, פונקציונליים וארגוניים) כחלופה למערכת הבנקאות הכספית הפיאטית הקיימת..

יש רק 21 מיליון ביטקוין (21,000,000) שנוצרו אי פעם, אז זה ההיצע המרבי של ביטקוין. עסקאות ביטקוין מעובדות בשיטה הנקראת “כריית ביטקוין” שבו רשת גלובלית של מחשבים משתמשת באלגוריתמים מתמטיים מורכבים כדי לאמת כל עסקאות BTC לביצוע הבלוקים ומתוגמלים על כרייה מוצלחת..

כיום, יש לנו מעל 7.1 מיליון משתמשי ביטקוין פעילים ברחבי העולם אשר מסוגלים לאחסן ולהחליף אותו בקלות במספר צורות על פני פלטפורמות מרובות תחת המערכת האקולוגית. בדיוק כמו ויותר ממה שמטבע הפיאט הרגיל עושה.

ביטקוין היום נסחר ב: 51,183.0000 דולר

ביטקוין אינו מונח מורכב להבנה, הוא פשוט ושווה. קרא עוד על עבודה בביטקוין, היסטוריה, מטרה, יתרונות / חסרונות.

החל משנת 2020 אנו מקליטים יותר מ- 6000 + מטבעות קריפטוגרפיים פעילים כמו bitcoin, שעשויים להיות בעלי מערך טכני שונה אך כולם מתפקדים באותה צורה.

מטבעות קריפטוגרפיים שונים אלו נקראים ביטקוין (מטבעות חלופיים) ובנויים על בלוקצ’יין סטנדרטי או מערכת פנקסי בלוקצ’יין משל עצמם..

חלק מהאלטקוינים הפופולריים הם Etheruem (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) ……. Altcoins בנוי על Ethereum

כל רשת הבלוקצ’יין תלויה באישורי החסימה שנעשו על ידי הכורים (נדון בהמשך). והכורים משתמשים במושגים כמו הוכחת עבודה והוכחת-יתד כדי להתחרות בינם לבין עצמם. בואו לדעת יותר על מושגים אלה.

הוכחת עבודה והוכחת הימור

הוכחת עבודה (PoW) הוא אלגוריתם קונצנזוס מקורי ברשת בלוקצ’יין. אלגוריתם זה משמש לאישור עסקאות ולהוספת חסימות חדשות לבלוקצ’יין. עם PoW כורים מתחרים זה בזה כדי להשלים את העסקאות כך שיקבלו את התגמולים.

בעיקרון, כורים פותרים חידה כדי ליצור בלוק חדש בבלוקצ’יין. מורכבות הפאזל תלויה במספר המשתמשים, בכוח הנוכחי ובעומס הרשת. היישום המפורסם ביותר של PoW הוא ביטקוין. כאן הפאזל הוא Hashcash והזמן הממוצע שנדרש ל- PoW וליצור בלוק חדש הוא 10 דקות. שאר המטבעות הקריפטוגרפיים עוקבים אחר המערכת הדומה.

הוכחת יתד (PoS) המושג נותן יותר כוח כרייה לאדם עם יותר מטבעות. במילים פשוטות, אם לכורה יש יותר ביטקוין או כל אלטקוין כלשהו, ​​הוא / היא יכול לכרות או לאמת עסקאות חסימות נוספות.

כריית קריפטו דורשת כוח מחשוב עצום כדי לפתור חידות שונות שאינן אלא חישובים קריפטוגרפיים. כוח המחשוב צורך כמויות עצומות של משאבים חשמליים. לפעמים כורים מוכרים את התגמולים שלהם במטרה להילחם בחשבונות החשמל.

לכן PoS מייחס את הכורים בהתאם להחזקתם במטרה לטפל בנושא זה. למשל, אם כורה מחזיק 3 אחוז מהביטקוין הזמין, הוא יכול לכרות רק 3 אחוז מהבלוקים.

הצעת חליפין ראשונית (IEO)

ב- IEO, בורסת הקריפטוגרפים מגייסת כספים מטעם הסטארט-אפים. שלא כמו ICO, קהל ה- IEO מוגבל למשתמשים באותה מרכזיה. IEO מאפשר למשתמשים בפלטפורמה לרכוש את המניות בצורה של אסימונים.

IEO נחשב כפלטפורמה מאובטחת יותר להשקעה שכן הם מבוצעים בעזרת צד שלישי. כל הפרויקטים המעוניינים להשיק IEO נבדקו ביסודיות מכיוון שמוניטין החליפין עשוי לקבל משיכה עם פרויקטים של הונאה שמופיעים בגיוס כספים..

חילופי מטבעות קריפטוגרפיים

חילופי מטבעות קריפטוגרפיים הן פלטפורמות מקוונות בדיוק כמו אתרי המסחר בבורסה שבהם קונים ומוכרים מחוברים להחליף מטבעות קריפטוגרפיים במטבעות קריפטוגרפיים אחרים או מטבעות פיאט רגילים עם מחיר השוק הנוכחי.

מטבעות קריפטו הם הנושא החם של המאה הזו ונושא די מאיים ומסקרן שכולם רוצים ללמוד עליו. עכשיו, אם אתה מתחיל, מומלץ בהחלט שלא לבצע שום סוג של מסחר או בורסות מבלי שיהיה לך ידע מלא אודות הבורסות..

חילופי מטבעות קריפטוגרפיים הן פלטפורמות מקוונות בדיוק כמו אתרי המסחר בבורסה שבהם קונים ומוכרים מחוברים להחליף מטבעות קריפטוגרפיים במטבעות קריפטוגרפיים אחרים או מטבעות פיאט רגילים עם מחיר השוק הנוכחי.

חילופי דברים אלה הם בדרך כלל בבעלות צוות או אדם, אך הם מגיעים גם לבורסות מבוזרות הפועלות ללא כל סמכות מרכזית במערכת עמית לעמית מבוזרת..

פלטפורמת ה- Exchange מציעה מספר שיטות להחלפת מטבעות קריפטוגרפיים.

ישנם שני סוגים עיקריים של חילופי חילופים

  • בורסות מרכזיות (CEX)

ריכוז פירושו בדרך כלל רשות השומרת מקרוב על העסקאות וגם כדי לאבטח את הנכסים מטעם הקונה והמוכר. לכן, בורסה מרכזית היא מקום בו סחר המטבעות הקריפטוגרפיים מתרחש בסביבה המפוקחת. העסקאות לא נרשמות בבלוקצ’יין.

הלקוחות נדרשים גם למסור ולאמת את פרטי זהותם על מנת לסחור בפלטפורמה זו. ככל שהמשתמש מספק פרטים נוספים לבורסה, כך יתרונות רבים יותר כוללים מגבלות משיכה גבוהות.

למשל הבורסות המרכזיות הן Coinbase, Binance, LocalBitcoins וכו ‘

  • בורסות מבוזרות (DEX)

חילופי מבוזרים להיפך, פועלים זהה לבורסה הריכוזית אך ללא כל התערבות של צדדים שלישיים. הסוחר אינו נדרש לאמת את עצמו, הוא יכול לשמור על זהותו כאלמונית ולסחור.

בניגוד ל- CEX, DEX לא גובה כל תשלום עבור השימוש בפלטפורמה מבלי שיש אפשרות לפריצה. עם זאת, DEX נחשב לתנודתי יותר מכיוון שהשליטה היא בידי המשתמשים ולא בכל פלטפורמה. כל העסקאות נרשמות בבלוקצ’יין.

ארנק מטבעות קריפטוגרפי

ארנק קריפטוגרפי הוא מכשיר וירטואלי או מדיום פיזי המשמש לאחסון ואבטחת מטבעות קריפטוגרפיים. הארנקים מאפשרים גם לשלוח ולקבל מטבעות לכתובת דומה.

ארנקי קריפטו לתפקד במפתחות ציבוריים ופרטיים מוצפנים קריפטוגרפית המזהים, מאחסנים ומגנים על הנכסים שלך. ארנק יכול לתמוך במספר מטבעות, שכל אחד מהם מזוהה על ידי הכתובת הייחודית שלהם.

ישנם בעצם שני סוגים של ארנקי קריפטו

  • ארנקים חמים או ארנקים מקוונים

ארנקים חמים הם מכשירים וירטואליים המשמשים לאחסון מטבעות קריפטוגרפיים. מכיוון שהוא מחובר לאינטרנט, קל להגדיר ולגשת אליו. אך יחד עם זאת, יש לו יותר סיכויים להסתנן או לפרוץ.

הארנקים החמים מסופקים גם על ידי המרכזיות המרכזיות. המשתמש יכול לפתוח את חשבונו בבורסות ולאחסן את הקריפטות.

  • ארנקים קרים או ארנקים לא מקוונים

ארנקים קרים כשמו כן הם המכשירים החיצוניים המשמשים לאחסון מטבעות קריפטוגרפיים. זה עובד בדומה לכל מכשיר USB. אבל זה נחשב כדרך הבטוחה ביותר לאחסן את המטבעות הקריפטוגרפיים שלך.

עם זאת, לא ניתן לגשת לארנקים הקרים בקצות האצבעות כדי לבצע עסקאות מיידיות. הארנקים הלא מקוונים המהימנים ביותר הם ארנק Tresor.

כריית מטבעות קריפטוגרפיים

כריית מטבעות קריפטוגרפית היא תהליך של אימות העסקאות בבלוקצ’יין והוספתן לפנקס החשבונות. זה נעשה על ידי מחשבים מתוכנתים (כורים) על ידי פתרון של משוואות מורכבות.

יש לאמת כל עסקה שבוצעה בבלוקצ’יין על ידי מספר מחשבים ברשת הכרייה כדי להשלים את העסקה ואז להוסיף רשומות אלה למספר בלוקצ’יין הנקרא הוכחת עבודה (POW).

תהליך הכרייה הוא בעצם מטבעות חדשים בערך אקספוננציאלי המהווה תגמול לכורים על כל אימות מוצלח.

כריית ביטקוין, כריית אלטקוין או כריית מטבעות קריפטוגרפיים היו מונח מאוד פופולרי מאז המצאת הביטקוין, והוא כולל גורמים מעניינים כמו חצוי, בריכה, תוכניות.

עקוב אחר המדריך המפורט שלנו ב כריית מטבעות קריפטוגרפיים כדי להבין יותר אודות כרייה וכיצד להתחיל בהגדרת הכרייה שלך

מה זה Defi – האוצר המבוזר

DeFi – מימון מבוזר הוא יישום פיננסי של המערכת האקולוגית המבוזרת, כאשר ב- one ניתן לקבל גישה למגוון רחב של תכונות DeFi כמו הימור, השאלת קריפטוסים וכו ‘. בדרך כלל בנוי על חוזים חכמים – ניתן להשתמש בפיתוח של Blockchain, מודול DeFI. חלופה מבוזרת לכל שירות פיננסי שקיים.

DeFI התגלה כמקרה השימוש הבולט ביותר בטכנולוגיית הבלוקצ’יין, מכיוון שלכל השירותים הפיננסיים ניתן כעת גישה נוחה לבזז את עצמם למודל הכנסות מניב, ללא פריצה, רחב וגבוה..

כמו בבורסה מבוזרת, גם ל- DeFi אין מקום לצד ג ‘. הקנייה או המכירה או ההלוואות מתרחשים בין שני הצדדים וכל התנאים מוזכרים ב”חוזה חכם “. החוזה החכם ייחשב כמושלם רק לאחר השלמת התנאים בחוזה.

זה היה זמן טוב! ואני מאמין שכדאי לקרוא.

המאמר ממשיך להוסיף את כל המידע העדכני ביותר על קטגוריה בצורה ידידותית ונוחה יותר.

אז עד עכשיו הבנתם את המידע הדרוש שעליך להיות לפני שתתחיל עם מטבע Blockchain-Cryptocurrency.