מדריך מהיר בנושא – מהי מאגר נזילות?

יתכן שנתקלתם בתיאוריה של מאגרי נזילות במערכת האקולוגית של דפי.

אך מהן בריכות נזילות וכיצד הן מתפקדות? ולמה, במימון מבוזר, אנחנו באמת צריכים אותם?

מאגרי נזילות מספקים סטנדרט חדש לסחר אפקטיבי במניות תוך סיוע למשקיעים להשיג תשואה על השקעותיהם. כאן נדון כיצד הם פועלים, היתרונות העיקריים שלהם וההיבטים הכוללים שלה.

הבה נבחן בפירוט בסקירה מעמיקה זו כעת.

מהן בריכות נזילות?

בריכות נזילות חלות על מאגר האסימונים הנעולים בחוזה החכם. על ידי הצעת נזילות הם מבטיחים סחר ומשמשים באופן נרחב חלק מהבורסות המבוזרות. בנקור ביצעה את אחת היוזמות הראשונות לשילוב מאגרי נזילות, ו Uniswap הפך אותו לפופולרי ביותר.

מאגרי נזילות הם היבט המסחר בבורסה מבוזרת. תפקידם להגדיל את נזילות השוק בקרב משתתפי השוק.

כיצד פועלות בריכות נזילות?

בצורתו הפשוטה ביותר, מאגר נזילות יחיד מכיל 2 אסימונים וכל מאגר מקים שוק חדש לאותו זוג אסימונים. DAI / ETH עשוי להיות דוגמה מובהקת למאגר נזילות פופולרי ב- Uniswap.

ספק הנזילות הראשון כאשר נוצרת מאגר חדש, הוא זה שקובע את המחיר הראשוני של הנכסים במאגר. ספק הנזילות מוזמן לספק לבריכה ערך שווה ערך של כל האסימונים.

על בסיס הנזילות המסופקת לבריכה, ספק הנזילות (LP) מקבל אסימונים מיוחדים הנקראים אסימונים LP ביחס לכמות הנזילות שהם מספקים לבריכה. עלות של 0.3% מוקצה באופן יחסי לכל מחזיקי אסימון LP כאשר המכירה מופעלת על ידי הבריכה.

הם ישרפו את אסימוני ה- LP שלהם אם ספק הנזילות ירצה להחזיר את הנזילות הבסיסית שלהם, בתוספת עמלות שלא שולמו. על פי אלגוריתם תמחור דטרמיניסטי, כל החלפת סמלים שעודדה מאגר נזילות מביאה לשינוי מחירים. תהליך זה נקרא גם יצרן שוק אוטומטי (AMM).

אלגוריתם יצרני שוק סחורות קבוע משמש מאגרי נזילות בסיסיים כמו אלה המשמשים את Uniswap, כלומר הכמויות של שני האסימונים שניתנו עדיין נשארות זהות. נוסף על כך, בבריכה עדיין תהיה נזילות, לא משנה כמה מסחר הוא מסיבי, בגלל האלגוריתם. הסיבה העיקרית לכך היא שככל שכמות היעד גדלה, האלגוריתם מעלה באופן אסימפטואלי את מחיר האסימון.

חשיבות הנזילות

העובדה שנזילות כל כך חשובה היא שהיא קובעת במידה רבה כיצד מחיר הנכס יכול להשתנות. מספר מצומצם יחסית של הזמנות פתוחות פתוחים מכל צדדי פקודת ההזמנות בשוק נזילות נמוכה. זה מצביע על כך שעסקה אחת עשויה לשנות את המחיר לכל כיוון בצורה משמעותית, ולהפוך את המניות לבלתי צפויות ולא מושכות.

בריכות נזילות הן חלק חשוב במהפכה של מימון מבוזר (DeFi) שנראה שיש לו פוטנציאל גדול. בדרך כלל, מאגרים אלה מאפשרים להחליף מספר רב של נכסים עם כל נכס נתמך אחר.

מהן בריכות נזילות בדפי?

מאגרי נזילות מטרתם לטפל בהצלחה בבעיית הנזילות הנמוכה ובכך להבטיח כי מחיר אסימון אינו מתנודד באופן משמעותי לאחר ביצוע הזמנת סחר גדול אחד.

חילופי מבוזרים להציע בונוסים למי שמשקיע בבריכות הנזילות במטרה למקסם את מעורבות הלקוחות. המשתמש צריך להפקיד כסף למאגר הנזילות כדי לעסוק ולקצור את היתרונות. מאגרי נזילות מוסדרים על ידי פרוטוקול חוזה חכם אחד או יותר. כמות הכספים שיש להשקיע והיחס היחסי של כל אסימון ישתנו בין פלטפורמות DeFi שונות. 

כיצד להשתתף במאגר נזילות?

כדי לספק 50 $ נזילות לבריכת ETH / USDC, נדרש פיקדון של ETH בשווי 50 $ ו- 50 USDC. פיקדון כולל של 100 $ נדרש במצב זה. בתמורה לכך, ספק הנוזלים יאסוף אסימונים של מאגר נזילות. אסימונים כאלה משקפים את נתח הבריכה היחסי שלהם ומאפשרים להם למשוך את נתח הבריכה שלהם בכל עת.

בכל פעם שמוכר מבצע עסק, דמי מסחר מנוכים מהעסקה וההזמנה נשלחת לחוזה החכם המכיל את מאגר הנזילות. עמלת המסחר נקבעת על 0.3% לרוב הבורסות המבוזרות. במקרה שלנו, אם אתה מפקיד 50 $ ETH ו- $ 50 USDC ואתה מהווה 1% מהמאגר בתרומתך. לאחר מכן תקבל 1% מדמי המסחר של 0.3% עבור כל אחת מהעסקאות המסוימות.

כיצד פועלות בורדות בריכות נזילות?

ישנם כיום שני סוגים של מרכזיות מבוזרות במרחב DeFi:

1) חילופי ספרים להזמנות:

חילופי פקודות ההזמנות תלויים בתכנית הצעה / בקשה כדי לספק עסקאות. הזמנות מנותבות לספר הזמנות כאשר מתבצעת הזמנת קנייה או מכירה חדשה. ואז המנוע התואם של הבורסה מבצע הזמנות תואמות באותו מחיר. דוגמאות: ממסר 0x ומכ”ם

2) חילופי בריכות נזילות:

הם אינם כוללים דגש על ספרי הזמנות העוסקים בבורסה. כך הם מאפשרים לבורסה להבטיח שרמת הנזילות יציבה. דוגמה: Kyber, Uniswap ו- Curve Finance.

יתרונות מאגרי נזילות

1) נזילות מובטחת בכל רמת מחירים:

סוחרים לא חייבים להיות מחוברים ישירות לסוחרים אחרים, מכיוון שהנזילות קבועה כל עוד הלקוחות משקיעים את הנכסים שלהם במאגר.. 

2) תמחור אוטומטי מאפשר ביצוע פסיבי בשוק:

ספקי נזילות למעשה מפקידים את כספם בבריכה והתמחור מטופל על ידי החוזה החכם.

3) כל אחד יכול להיות ספק נזילות ולהרוויח:

מאגרי נזילות אינם זקוקים לדמי רישום, KYC או מכשולים אחרים הקשורים לבורסות ריכוזיות. אם משקיע רוצה לספק נזילות למאגר, הוא יפקיד את הערך המקביל של הנכסים.

4) דמי דלק נמוכים יותר:

עלויות הדלק מופחתות בגלל המינימום חוזה חכם עיצוב המוצע על ידי מרכזיות מבוזרות כמו Uniswap. חישובי מחירים יעילים והקצאת עמלות בתוך הבריכה מרמזים על פחות תנודתיות בין עסקאות.

החזרות

התשואות ממאגר הנזילות תלויות בשלושה גורמים:

1) מחירי הנכסים בעת המסירה והמשיכה,

2) גודל מאגר הנזילות, ו

3) כמויות המסחר.

חשוב מאוד לזכור כי יחסית למה שהם השקיעו במקור, בסופו של דבר המשקיעים יסירו יחס מסוים של נכסים. זה המקום בו תנועת השוק יכולה לעבוד בעד או נגד.

סיכוני בריכת נזילות

וכמובן, כמו בכל דבר ב- DeFi עלינו לזכור לגבי סיכונים פוטנציאליים. להלן חלק מסיכוני הנזילות הנלווים:

  • אובדן ירידת ערך
  • באגים של חוזים חכמים אפשריים.
  • פריצות של מאגר נזילות
  • סיכונים מערכתיים

אֲסִימוֹן

כמו כל שאר האסימונים, משתמש יכול להשתמש בטוקני מאגר הנזילות בתקופת החוזה החכם. לכן משתמש יכול להפקיד אסימון זה בפלטפורמה אחרת המקבלת את אסימון מאגר הנזילות על מנת לקבל תשואה נוספת כדי למקסם את התשואה..

לכן, המשתמש יכול להרכיב שתיים או שלוש ריביות באמצעות חקלאות תשואה, ובסופו של דבר להגדיל את התשואות.

סיכום

בריכות נזילות מציעות פלטפורמה קלה לשימוש הן למשתמשים והן לבורסות. המשתמש לא צריך לעמוד בקריטריוני זכאות מיוחדים להשתתפות במאגרי נזילות, מה שאומר שכל אחד יכול להשתתף במתן נזילות לזוג סמלי..

כך שבמערכת האקולוגית של DeFi, בריכות הנזילות ממלאות תפקיד מהותי, והרעיון הצליח לשפר את רמת הביזור..