המדריך המפורט על טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזר (DLT)
בעוד שרוב ההתרגשות סביב הבלוקצ’יין נובעת מהשימוש בה במטבעות קריפטוגרפיים, המעצבים מתחילים למצוא דרכים מעניינות לפתור בעיות מערכת באמצעות בלוקצ’יין וצורות אחרות של טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזר (DLT). מבנה הנתונים הנפוץ ביותר עבור ספרים מבוזרים הוא בלוקצ’יין.
עם התכונות שלו המספקות נתונים מבוזרים ואמינים ללא שרת מרכזי, DLT נראה כלי טבעי עבור מערכות מבוזרות ומורכבות רבות, ומספר יישומים הוצעו.
במאמר זה נספק לכם מדריך מפורט אודות טכנולוגיית ספר החשבונות המבוזר. הבה נבחן בפירוט כעת.
מהי טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרת?
טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרת (DLT) היא אחת הטכנולוגיות המרכזיות האחראיות להחזרת פתיחות האינטרנט מבלי לפגוע באבטחתו. כעת ניתן לטפל בעסקאות המסחריות והחוקיות לחלוטין באינטרנט מכיוון ש- DLT מספקים סביבה מאובטחת ואחראית יותר להחלפת נכסים דיגיטליים בצורת מטבעות, הידועה בכינויו העממי. מטבע מוצפן.
ספר חשבונות מבוזר הוא תיעוד מבוזר של עסקאות, המתוחזק על ידי הסכמה בין רשת צמתים של עמיתים לעמיתים. ניתן לתאר באופן מקצועי קונצנזוס כהחלטה מקובלת, כזו שניתן לתמוך בה. זהו בעצם מנגנון המשמש להשגת ההסכם הנדרש על נתונים בודדים בין המערכת המבוזרת. זה שימושי בשמירת רישומים.
המשמעות היא שיש לעקוב אחר כללים מסוימים לפני שמוסיפים חסם חדש לשרשרת. עוד נכתב כי כדי שמישהו ירוויח את הזכות להוסיף מידע או לחסום את ספר החשבונות, יש לפתור את בעיית ההצפנה שדורשת כוח חישובי כדי לפתור אותה. הצורה המוכרת ביותר של DLT היא מבנה הבלוקצ’יין, המספק בסיס למטבעות קריפטוגרפיים ומגוון יישומים אחרים.
סוגי DLT
פלטפורמות DLT מתרחשות בשתי קטגוריות עיקריות: ללא הרשאה (ציבורית), ומותר (פרטי).
1) ללא הרשאה: בפלטפורמות DLT ללא הרשאה, ספר החשבונות נגיש לכולם מכיוון שהוא מתוחזק על ידי פעולה משותפת בין צמתים ברשת הציבורית. כל אחד רשאי להיכנס לרשת ולהיכנס לתהליך אימות חסימה בכדי ליצור קונצנזוס. ה ביטקוין ובלוקים של Ethereum הם דוגמה אחת לבלוקצ’יין ללא הרשאה.
2) מותר: פלטפורמת ה- DLT המותרת אינה כוללת את אותם שחקנים שעשויים לתרום לקונצנזוס המדינה. חסימות מאושרות אינן מכילות מאפיין זה. ספר החשבונות מתוחזק על ידי צמתים מורשים ונגיש לחברים רשומים בלבד. פלטפורמות מורשות מאפשרות אימות מהיר יותר של עסקאות ויכולות להציע פרטיות משופרת.
מאפייני טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרים
ניתן לתאר בקצרה את התכונות של טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזר (DLT) כדלקמן:
1) פסאודו-אנונימיות: במיוחד עבור מטבעות קריפטוגרפיים, רשתות חסימות מאפשרות השתתפות באמצעות מזהים בלבד. ייתכן שחסימות מותרות לא כוללות נכס זה.
2) שקיפות: כל משתתף יכול לראות את כל העסקאות בבלוקצ’יין, אם כי הן עשויות להיות אנונימיות. יתכן שגם נכס זה לא יסופק במערכות המותרות.
3) גודל עסקה קטן: רשתות חסימות תוכננו במקור לעסקאות כספיות, כך שההודעות הן קטנות יחסית.
4) אי-משתנות: כתוצאה מהשרשרת המקושרת של חשיפות רשומות קריפטוגרפיות, שינוי ברשומה אחת יגרום לחשיש של הרשומות הבאות להיות לא חוקי, ולכן שינויים מחייבים חישוב מחדש של כל השרשרת. לפיכך, בדרך כלל קשה לשנות שיא כלשהו בבלוקצ’יין.
5) חסום הזמנת הזמנות: מנגנון הקונצנזוס מבטיח את הזמנת החסימות ולכן עסקאות, ומונע אפשרות של הוצאה כפולה.
6) ביזור: אין סמכות מרכזית לרישומים. עם כל עדכון, רשומות מפוזרות בצמתים עמיתים בו זמנית, שמבטיחות שהעדכונים נכונים.
7) אחריות שכפול וסנכרון: העסקאות משוכפלות בכל צמתי הרשת כך שלכל צומת יש עותק זהה של כל רשומות העסקה, עדכניות למחזור העדכון האחרון..
8) הגנת שלמות: חשיפות קריפטוגרפיות משמשות כדי להבטיח כי הרשומות לא שונו.
איך עובד DLT ?
שלב 1: ספר חשבונות מבוזר הוא רשימה מקושרת של קבוצות עסקאות בין עמיתים לרשת, לפי סדר זמן, ושם כל עמית מחזיק בעותק מקומי..
שלב 2: רשומה היא עסקה המאוחסנת בפנקס על ידי צומת עמיתים. לעתים קרובות הוא מוצפן באמצעות מפתח הצפנה כדי להבטיח שלמות ואי דחייה.
שלב 3: הטיפול בעסקאות עם טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזר (DLT) כמו Blockchain משותף בין הצדדים.
שלב 4: ספר החשבונות המבוזר נשמר על סמך הסכמת המשתמשים. אין רשות מרכזית / מסלקה או אחסון נתונים מרכזי.
שלב 5: הנתונים הדיגיטליים משוכפלים, משותפים ואולי מתפשטים על פני מספר מיקומים או צמתים פיזיים.
פלטפורמות טכנולוגיות ספרים מבוזרות
1) Bitcoin BlockChain: ספר החשבונות המבוזר הראשון הומצא בצורה של BitCoin BlockChain. הוא יושם בכדי לממש את תשתית הליבה של הביטקוין של מטבע החילופי החזקות ספר חשבונות ציבורי לכל עסקאות הביטקוין ברשת. בלוקצ’יין של ביטקוין אפשר לפתור את בעיית ההוצאה הכפולה מבלי לדרוש רשות מהימנה והפך את מטבעות הקריפטו למעשיים.
2) את’ריום: Ethereum היא פלטפורמת DLT הולכת וגדלה. זהו בלוקצ’יין ציבורי בעל קוד פתוח הניתן לתכנות ותומך בפונקציונליות של חוזים חכמים. הוא תומך בגרסה שונה של מנגנון הקונצנזוס של BitCoin המאפשר זמן חסימה יעיל יותר בזמן הכרייה.
3) בד HyperLedger: Hyperledger Fabric הוא DLT שיתופי בקוד פתוח המהווה בלוקצ’יין מורשה (פרטי). Hyperledger מביא פנקסים מבוזרים מבוססי בלוקצ’יין למגוון רחב של יישומים. ל- Hyperledger Fabric ארכיטקטורה מודולרית עם מודולי plug-and-play למנגנון קונצנזוס ושירותי Ledger.
4) אדווה: Ripple, פלטפורמה מבוזרת, הייתה אחת הראשונות, מעין ספר חשבונות מבוזר קצת כמו בלוקצ’יין, היא מאפשרת למשתמשים לשלוח כסף אחד לשני. חברת Ripple המציאה את פרוטוקול התשלומים והחילופי Ripple. במקור הוא נקרא Opencoin ושמו שונה ל- Ripple Labs בשנת 2015.
סיכום
טכנולוגיות ספר חשבונות מבוזרות הראו את הפוטנציאל הגדול שעשוי לחולל מהפכה בענפים רבים. ביזור, אבטחה, אמון ועלות פעולות נמוכה הם בין הנכסים שמביאים DLT. בנוסף, ההתפתחות המהירה בקהילת הבלוקצ’יין מציעה כי רבים מהנושאים הפתוחים נחקרים.
בלוקצ’יין שימש במשך שנים כמילה נרדפת לטכנולוגיית ספר חשבונות מבוזר. והמצב משתנה כעת.