מה זה מטבעות קריפטוגרפיים? המדריך למתחילים האולטימטיביים!
מימון הוא היבט חיוני של המסחר והכלכלה המניעים את העולם. ככל שהזמן התקדם במשך מאות שנים של התקדמות פיננסית, העולם נתקל בהכללות פיננסיות רבות בדמות מטבעות.
נכנסנו לעולם דיגיטלי שבו הכסף מועבר במדיום אלקטרוני. זהו עלייה גדולה מהשלבים המוקדמים של התרבויות שהשתמשו במערכת החליפין.
צורה כזו של מטבע המהווה את ההקדמה החדשה ביותר לעולם הפיננסי היא קריפטוגרפיה. חלף יותר מעשור מאז הוצגה הקריפטו-מטבע הראשון בעולם והיה קיים מאז, אך זוהי חידה בעיני רבים.!!
בטח נתקלת במונחים כמו ביטקוין, Ethereum וכו ‘, שהם חלק מהמטבעות הקריפטוגרפיים הראשונים שהוצגו. לאחר קריאת מאמר זה, תוכלו להבין את השפה של “Crypto Gurus” או הסוחרים הפרו-קריפטיים.
רוצה לעשות BIG בשוק הקריפטו הזה ?? התרכז אז!!
סיבות ליצירת מטבע קריפטוגרפי
תמיד היה ויכוח על אופן פעולתו של מימון בעולם של ימינו, שבו ממשלות ברחבי העולם ובנקים מרכזיים מרכזיים ממלאים תפקיד בשיקול דעת. מכאן שהשליטה בזרימת נכסים או מטבעות כספיים מוגבלת על פי כללים ותקנות שקבעו רשויות אלה.
שימוש לרעה משמעותי בסמכות הכוח הזו נצפה במשבר הפיננסי הידוע לשמצה בשנת 2008, אשר נטען כי הוא תוצר לוואי של הלוואות גרועות ורשלנות של בנקים גדולים בתשלומי הלוואות. אולם ככל שהמשבר העמיק, נעשה שימוש בכסף משלם המסים הציבורי לחילוץ הבנקים הגדולים כך שהם ימשיכו לצוף.!!
בהסתכלות על תרחישים כאלה, יוצרים ומפתחים העלו את הרעיון של מטבע קריפטוגרפי כדי להפוך אותו לכסף של פשוטי העם, כדי להעצים אותם כיצד לנהל אותו באופן דמוקרטי או מבוזר, בניגוד למטבע הפיאט הנתון לשיקול דעת הממשלה והממשלה. בנקים מרכזיים.
מה זה מטבעות קריפטוגרפיים??
מטבעות קריפטוגרפיים הם מטבע דיגיטלי המשתמש בקריפטוגרפיה ומאבטח ספרים ספרים דיגיטליים כדי למנוע כפילות או הונאה. אין לו צורה פיזית כמטבע פיאט או נכסים אחרים.
הוא מבוזר, נגיש לכל אחד, ולכולם במכשירים האלקטרוניים שלהם עם קישוריות לאינטרנט ברחבי העולם על בסיס עמית לעמית. ומכאן שניתן להשתמש בהם לרכישת מוצרים או שירותים.
מטבעות קריפטוגרפיים הם המקבילות למטבעות רגילים אך אינם בצורה של שטרות. לא ניתן לגעת באלה אך ניתן לבצע אותן כמו הודעות טקסט או מיילים באופן אלקטרוני בלבד. ערכיהם אינם נקבעים על ידי רשויות מרכזיות כמו בנקים, ממשלות או מוסדות פיננסיים. אלה מנוהלים על ידי המשתמשים שלהם ברחבי העולם. מכאן מבוזרת.
איך עובד מטבעות קריפטוגרפיים?
מטבעות קריפטוגרפיים, מכיוון שמדובר בנתונים דיגיטליים או בתוכנה, זקוקים למצב עסקי דיגיטלי שנקרא בלוקצ’יין. מכיוון שמדובר בקוד פתוח ובספר ציבורי, כל משתמש יכול לגשת לעסקאות לצורך אימות. מערכת זו מבטלת גם את הצורך באימות צד ג ‘, ומכאן ביטול העסקאות המבוססות על אמון שהמערכות הבנקאיות במטבע עוקבות אחריהן.
בעוד שכל אחד יכול להציג ולגשת לפנקס הספרים, זהותם של אנשים מוצפנים על ידי קבוצות מפתחות ייחודיות הנקראות המפתח הציבורי והמפתח הפרטי..
באופן מיוחד, מפתח פרטי הוא המפתח הסודי המשמש להצפנה ופענוח הודעות בין מתקשרים. זו סוג של הצפנה סימטרית. מצד שני, מפתח ציבורי פונקציות מבוססות על הצפנה אסימטרית. קבוצות המפתחות הייחודיות הללו הן הזהות הדיגיטלית של חשבון הפרט והמטבע הקריפטוגרפי בחשבון.
עסקאות שבוצעו בין עמיתים מוצפנות ואז משודרות לרשת המטבעות קריפטו ועומדים בתור כדי להוסיף אותם לפנקס הציבורי. לאחר מכן נרשמות עסקאות על ספר החשבונות הציבורי באמצעות תהליך שנקרא “כרייה”.
מאפייני מטבעות קריפטוגרפיים
מכיוון שיש לך הבנה טובה של יסודות המטבע הקריפטוגרפי, תן לי לתת לך תובנה לגבי המאפיינים והיתרונות של מטבעות קריפטוגרפיים על פני מטבע פיאט..
מבוזר
כאמור, המטבעות הקריפטוגרפיים בשווקים אינם מנוהלים על ידי שום רשות מרכזית אלא הם מופצים בקרב כל העמיתים ברחבי העולם. מכאן ביטול מורכבות העסקאות במערכת הפיננסית הנוכחית כמו עסקאות מבוססות אמון באמצעות בנקים. עם יישום הבלוקצ’יין, המטבעות הקריפטוגרפיים מועברים על בסיס עמית לעמית, מבטלים הפרעות של צד שלישי..
קַלוּת
Blockchain מאפשר גם לבצע נכסים דיגיטליים בקלות רבה מכיוון שיש פחות ניירת וזמן המתנה לאישורי עסקה. מכיוון שרוב התהליכים הם אוטומטיים, יש מעט מאוד נושאים הקשורים לטעויות אנושיות.
חסכוני
מכיוון שמטבע הפיאט רוכז ולא הייתה אפשרות אחרת מלבד שימוש בבנקים או חברות פיננסיות כמו PayPal, שגובים אחוז נכבד על עסקאות. סוגיה זו טופלה בהצלחה גם על ידי גביית עמלות עסקאות סמלי.
לבטח
לא משנה עד כמה הבנקים טוענים שהמערכות שלהם יהיו מאובטחות מאחר וההפרעה האנושית נחוצה לתהליכי אימות, תמיד יש סיכונים להונאה ועסקאות לא בטוחות. אך מטבעות קריפטוגרפיים מציעים אלגוריתמי קריפטו רב שכבתי ואפשר לומר שהאבטחה של המערכת כולה היא שלמה עד אשר הרמאי ישלוט במקסימום הרשת של הנכס הדיגיטלי. והכי חשוב, יש מעורבות מינימלית של בני אדם, שמבטלת את גורם הטעות האנושית.
אַלמוֹנִיוּת
זהו גורם גדול לדאגה לגבי מידת המידע שדורשים מוסדות פיננסיים לצורך ביצוע עסקאות. פרטי הבנק שלך או הזהויות החשובות שלך עלולים להיגנב ולהשתמש בהם לרעה. אך השימוש ב- Cryptocurrency מציע תכונה לשמירת זהותך אנונימית אשר מוערכת על ידי רבים.
מקובל ברחבי העולם
למטבעות קריפטוגרפיים אין מגבלות גבולות, המשתמשים יכולים לשלוח ולקבל תשלומים בכל מקום ובכל זמן.
היסטוריה של מטבעות קריפטוגרפיים
כעת יש לך הבנה בסיסית של המונח “מטבע מוצפן”. להוט להכיר את ההיסטוריה שעומדת מאחורי המצאה פופולארית זו???
בתחילת שנות השמונים נעשו ניסיונות ליצור מטבעות דיגיטליים אך הם נכשלו לחלוטין בגלל הונאה וחוסר אמון. בשנת 1983 המציא הקריפטוגרף האמריקאי דייוויד צ’ום כסף אלקטרוני קריפטוגרפי אנונימי שנקרא מזומן אלקטרוני. מאוחר יותר ב -1995 ביצע דיוויד שאום באמצעות מסגרת מזומנים דיגיטלית, אשר אפשרה שלא ניתן לעקוב אחר המטבע הווירטואלי או המטבע הדיגיטלי על ידי הבנק המנפיק, הממשלה או כל צד שלישי אחר..
בשנת 1996 פרסמה הסוכנות לביטחון לאומי (NSA) מאמר שכותרתו “כיצד להכין מנטה”: הצפנה של מזומנים אלקטרוניים אנונימיים, המתארים אותה כמערכת מטבעות קריפטוגרפיים..
בשנת 2008 העולם היה עד למשבר פיננסי קשה – עסקים נכשלו, בנקים דשדשו, הרבה אנשים היו בבעיות פיננסיות, לא הצליחו לשלם הלוואות ואפילו לנהל סידורים יומיומיים. בנקים רבים ברירת מחדל והכריזו על פשיטת רגל.
זה גרם למפתחים לחשוב על דרך להעביר נכסים בעלי ערך כספי ללא תלות בבנקים. בשנת 2009 פרסם סאטושי נקאמוטו מסמך על תוכנת קוד פתוח על טכנולוגיית בלוקצ’יין, כך נוצרו מטבעות קריפטוגרפיים.
יתר על כן, אמרו כי עסקת הביטקוין הראשונה נעשתה על ידי סאטושי נקאמוטו (קבוצה של אנשים או אדם) בשנת 2009. יתר על כן, ההיסטוריה של המטבע הקריפטוגרפי אינה ארוכה מדי אך זו היסטוריה מעניינת ואירועית..
סוגים שונים של מטבעות קריפטוגרפיים
ישנם סוגים שונים של מטבעות קריפטוגרפיים בשוק על סמך הפונקציונליות שלהם. עם זאת, כולם מכנסים יחד על ידי טכנולוגיית ספר החשבונות, Blockchain. הסוגים השונים של מטבעות קריפטו מפורטים להלן:
מטבעות תשלום
מטבעות תשלום, כפי שהשם מרמז, הם מטבעות המשמשים בעיקר לתשלום עבור רכישת סחורות ושירותים. אלה דומים למטבעות פיאט המקובלים בתמורה לחפיסת ביסקוויט או פיצה.
דוגמאות לחלק ממטבעות התשלום הן ביטקוין (BTC), ליטקוין (LTC) וביטקוין מזומן (BCH).
אסימונים של דפי
Blockchain לא רק הפכה את תשלומי המטבעות לקלים יותר, אלא גם סללה דרך ליצירת מערכת אקולוגית מקבילה של אפליקציות מבוזרות (Dapps).
מערכות אקולוגיות אלו מאפשרות למשתמשים ליצור אסימונים דיגיטליים ספציפיים לפלטפורמה המכונים אסימוני פלטפורמה. אסימונים לפלטפורמה משמשים לשימוש או להפעיל שירותים ופונקציות המוצעים על ידי דאפים שונים.
פלטפורמות כגון Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), NEO (NEO) הן מערכות אקולוגיות של Blockchain. האסימונים המשמשים בפלטפורמות אלה נקראים פלטפורמת אסימונים.
מטבעות פרטיות
מטבעות פרטיות נועדו במיוחד לשמירה על פרטיות העסקאות שבוצעו. רק השולח והמקבל יודעים את מספר המטבעות / הנכסים הדיגיטליים שהועברו. כתובות ארנק מטבעות פרטיות הן גם פרטיות כמו המטבעות.
Altcoins
Altcoins, חסר מטבעות חלופיים, הם כולם מטבעות קריפטוגרפיים שאינם ביטקוין. ישנם יותר מ -7000 מטבעות קריפטוגרפיים המפורטים בפלטפורמות שונות.
מטבעות יציבים
המטבעות הם נכסים המוצמדים / מחוברים למטבעות פיאט כגון הדולר כדי לשמור על יציבות. מכיוון שהקריפטו מאוד תנודתי, אנשים שרוצים השקעה לטווח ארוך או סוחרים שרוצים לשמור על הנכסים הדיגיטליים שלהם משתמשים בזה.
אסימונים שאינם פטרייתיים
אלה אסימונים שתוכננו במיוחד להחזיק ערך ייחודי של הנושא. יש להשתמש בהם לתרחישים ספציפיים למקרי שימוש. הבה נבחן כי NFT נוצר במיוחד ככרטיס להופעה פרטית. ניתן להשתמש ב- NFT הזה רק בכניסה לקונצרט ולא בשום דבר אחר.
כריית מטבעות קריפטוגרפיים
זוהי שיטה לאימות העסקאות כדי להשיג תגמולים, תוך שימוש בכוח מחשוב משמעותי. שים לב שעליך להיות בעל גישה משמעותית לחשמל ועליך להיות מסוגל לשמור על ציוד המחשוב שלך שנקרא “כריות כרייה”.
אינך צריך לבצע חישובים או מתמטיקה באופן ידני. כל שעליך לעשות הוא להתקין מכשיר אלקטרוני מסוגל ולהתקין את היישום אשר היוצרים מעדיפים. המעבד או ה- GPU במכשיר שלך יעשו את החישובים האלה בשבילך. במקרים מסוימים זה עשוי להיות חובה להשאיר את המכשירים האלקטרוניים מחוברים לאינטרנט.
סחר במטבעות קריפטוגרפיים בפלטפורמות בורסה
אפשר לקנות או למכור את המטבעות הקריפטוגרפיים על פי שווי השוק שלהם בזמן נתון ומספיק נזילות בשוק. זה כמו לסחור בשוק המניות אבל במקום זאת, זה תהליך של 24 * 7.
אינך מקבל שום נכס פיזי אלא רק מקבל את כתובות הנכסים הדיגיטליים שרכשת, אשר ניתן לאחסן בארנקי הצפנה שלך. יש פלטפורמות ייעודיות כמו Binance, Coinbase, Pionex וכו ‘לאותה מטרה. אך בדוק אם יש דמי עסקה לפני שתסחר באחת מהפלטפורמות הללו.
היכן לקנות מטבעות קריפטוגרפיים?
ניתן לקנות מטבעות קריפטוגרפיים מהבורסות המוקדשות למסחר בקריפטו. בדומה לבורסות, המטבעות הקריפטוגרפיים רשומים בבורסות אלו מהמקום בו אדם צריך להירשם ולרכוש.
ישנם בעיקר שני סוגים של מרכזיות, מרכזיות ומבוזרות
מְרוּכָּז: ריכוז השליטה בפעילות או בארגון תחת רשות אחת.
א חילופי ריכוזים יש ישות בודדת שמחליטה על ההיבטים של תכונות המטבע. עתידו של מטבע הריכוזים המרכזי תלוי בארגון.
מבוזר: תנועת מחלקות של ארגון גדול הרחק ממרכז אדמיניסטרטיבי יחיד למקומות אחרים.
בורסה מבוזרת מנוהל על ידי המשתמשים בטכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרת. בדרך כלל, בלוקצ’יין המשמש כמאגר ציבורי לעסקאות פיננסיות.
איך להגן & לאחסן מטבעות קריפטוגרפיים?
בדיוק כמו שאנחנו משתמשים בארנקים לשמירה על מטבע פיאט, ישנם כלים שנקראים ארנקים מטבעות קריפטו שתוכננו במיוחד לאחסון המפתח הציבורי שלך – המפתח שהוא כמו כתובת לחשבונך, ומפתח פרטי – מפתח רגיש שהוא הסיסמה לגישה לארנק שלך.
כל מי שיש לו גישה למפתח הפרטי שלך יכול לכתוב בספר חשבונות ציבורי על ידי הוצאה יעילה של מטבע הקריפטו.
מחשבות אחרונות
סקרתי את כל ההיבטים החשובים שאולי צריך לדעת בכדי לצאת לעולם המטבעות הקריפטוגרפיים. לא נאמר כי ידוע כי מטבעות קריפטוגרפיים אלה הם תנודיים.
עם זאת, נכון גם שמשקיעים מוקדמים במטבעות קריפטו כמו ביטקוין ואת’רום הם כיום מיליונרים. יש לראות כיצד יתפתחו המטבעות הקריפטוגרפיים. זה גם מציע פרטיות למשתמשים שלה, אשר מוערך על ידי רבים.
מכאן שמומלץ לערוך את מחקרי השוק שלך לעיתים ולהתעדכן תמיד במגמות השוק.