כל מה שאתה צריך לדעת על ביטקוין! מדריך למתחיל
הביטקוין, הנושא הנדון ביותר בעולם הפיננסים, מאז עלייתו המטאורית בשנת 2017! אם חשבתם שזה מדהים !! תקשיב לי עד הסוף!!
הביטקוין נמצא בחדשות די הרבה זמן. זה הפך לישות שמסרה תשואות מרובות שברים. אמנם, למובילי תעשייה רבים היו מגוון רחב של דעות על ביטקוין.
יש המאמינים ומאחדים את הרעיון כי BTC ומטבעות דומים הם העתיד של כלכלות בתנועה חופשית. אבל יש אנשים שדוחים את הרעיון ומתארים אותו כישות דיגיטלית בעלת ערך מוטל בספק ולא בטוח.
למרות שזה בין הנושאים הנידונים ביותר, זה עדיין חידה בעיני רבים.
תן לנו לפלס את דרכנו לעולם הביטקוין.
מה זה ביטקוין?
ביטקוין הוא מטבע, ממש כמו ה דולר, אירו, ין, לירה שטרלינג, רופי הודי. אבל זה הדמיון היחיד בין המטבעות המסורתיים לביטקוין.
המטבעות המסורתיים שהוצגו לעיל מונפקים ומנוהלים על ידי בנק מורשה מרכזי תחת הממשלות בהתאמה. מטבעות פיאט הם בנקים מרכזיים המונפקים & מנוהל, ומכאן נקרא מטבעות ריכוזיים.
הבה ונבין עוד יותר את המונח קריפטוגרפיה – קריפטו שמשמעותו סוד; קריפטוגרפיה היא פרקטיקה של תקשורת מאובטחת המשתמשת באלגוריתמים כדי להמיר את ההודעה המועברת לנתונים בלתי קריאים שניתן לפענח / לפענח רק על ידי שולחים / מקלטים מורשים..
ביטקוין הוא מטבע קריפטוגרפי דיגיטלי מבוזר הפועל על בסיס עמית לעמית. זהו קוד מחשב עם ערך מוצפן עם אלגוריתם קריפטו חזק כדי לשמור על שלמותו להיות אותנטי.
ביטקוין יכול לשלם עבור מוצרים או שירותים אם ספק השירות מקבל זאת, בדומה למטבע המסורתי, אך באופן דיגיטלי כמו הודעות.
איך ולמה נוצר הביטקוין?
בשנת 2008, אדם או קבוצת אנשים עם שם בדוי סאטושי נקאמוטו פרסם נייר לבן המגדיר, ” ביטקוין- מערכת מזומנים אלקטרונית של עמית לעמית”.
מאוחר יותר ב- 9 בינואר 2009, הקוד שלה שוחרר כמקור פתוח, ו- סאטושי נקאמוטו התחיל לכרות ביטקוין.
סאטושי, לאחר שהיה מעורב בפיתוח ביטקוין עד דצמבר 2010. זה בערך כל המידע על נקאמוטו, הזמין ברשות הציבור.
כעת, כשאנו יודעים מי יצר ביטקוין, חשוב להבין מדוע הוא הוקם.
הרעיון העומד בבסיס יצירת המטבע המבוזר היה ליצור מערכת אקולוגית, במקביל למערכת הכלכלה הריכוזית המנוהלת על ידי הכללים שקבעו הרשויות, שם העם היה צריך לסמוך על הבנק המרכזי שיקיים את ערך המטבע שלו. המטבע פעל לחלוטין על פי שיקול דעתה של הממשלה.
אחת הדוגמאות הקלאסיות תהיה המשבר הפיננסי של שנת 2008, שנגרם עקב הלוואות גרועות שהונפקו על ידי הבנקים ובתמורה, הבנקים שנטענו כי המשבר הוחלפו באמצעות כספי משלם המסים או המטבע הציבור.
הנקודה בגובה המס שנגבה מפשוטי העם שימשה להצלת בנקים, למרות היותו הנאשם. זה מציג את סמכויות שיקול הדעת של הממשלה. אנשים פשוטים רבים איבדו את חיסכון בחייהם & משרות וכתוצאה מכך מיתון עצום.
איך עובד הביטקוין?
ביטקוין הוא מטבע דיגיטלי הזקוק לפלטפורמה להקלטת עסקאותיו הנקראות ספר חשבונות. ביטקוין משתמש בבלוקצ’יין, טכנולוגיה מהפכנית נוספת לצורך פעולת ספר.
לפני שנמשיך הלאה, תן לי לתת לך תקציר טכנולוגיית בלוקצ’יין.
בלוקצ’יין, המכונה גם טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרת, מהווה את סלע הביטקוין על ידי שמירת תיעוד של כל העסקאות. מכיוון שמדובר בקוד פתוח ובספר ציבורי, כל משתמש יכול לגשת לעסקאות לצורך אימות. מערכת זו מבטלת גם את הצורך באימות צד שלישי, ומבטלת את העסקאות מבוססות האמון שמערכות בנקאות מטבעות עוקבות אחריהן.
לביטקוין יש כמה מונחי מפתח. מפתח ציבורי, מפתח פרטי, ארנק.
ה מפתח ציבורי הוא המיקום בו מפקידים וממשיכים עסקאות. מפתח זה מייצג את החתימה הדיגיטלית של המחזיקים בפנקס הבלוקצ’יינים, בדומה לשם משתמש בהזנת מדיה חברתית. המפתח הפרטי הוא הסיסמה הנדרשת לרכישה, מכירה וסחר של הביטקוין בארנק.
א מפתח פרטי צריך להיות סוד מוגן ומשמש רק לאישור העברות ביטקוין. חלק מהמשתמשים מגנים על המפתחות הפרטיים שלהם על ידי הצפנת ארנק עם סיסמה חזקה, ובמקרים מסוימים, על ידי בחירת אפשרות האחסון הקרה; כלומר, אחסון הארנק במצב לא מקוון.
הבה נבחן דוגמה לאופן שבו עסקאות ביטקוין מתבצעות על בסיס עמית לעמית.
ג’ון רצה לקנות ביטקוין מג’רי. הוא צריך להתקין תוכנית במכשיר הדיגיטלי שלו בשם ארנק ביטקוין, שיהיה לה מפתח ציבורי, שמשמש ככתובת של ג’ון לקבלת ביטקוין..
ג’ון יכול כעת לשלוח לג’רי את המפתח הציבורי שלו, שרוצה למכור ביטקוין בתמורה לדולרים אמריקאים. לאחר שג’ון יעביר כסף לחשבון הבנק של ג’רי, ג’רי יאשר את העסקה באמצעות המפתח הפרטי שלו, המופנה לכתובת הציבורית של ג’ון.
העסקה הזו מבוצעת באמצעות Blockchain. בלוקצ’יין מאמת את העסקה על ידי השוואתה לרוב רשומות תבניות העסקה על בסיס מסד הנתונים שלה.
רק לאחר סיום תהליך זה העסקה נרשמת לצמיתות ברשת בלוקצ’יין. מכאן ששולם לג’ון. ג’ון יכול כעת לגשת לביטקוין בארנקו באמצעות המפתח הפרטי שלו.
א ארנק מטבעות קריפטו הוא יישום המשמש לאחסון מטבעות קריפטוגרפיים. ישנם סוגים רבים של ארנקים כמו ארנקים חמים, ארנקים קרים, המשמשים בפלטפורמות שונות כמו ניידים, שולחניים וכו ‘.
כיצד נוצר הביטקוין?
ביטקוין מיוצר בשיטה הנקראת כריית מטבעות קריפטוגרפיים. שיטת האימות של העסקאות כדי לזכות בתגמולים, תוך שימוש בכוח מחשוב משמעותי ליצירת בלוק נקראת Mining.
חסימות מכילות מידע המבוסס על עסקאות, Nonce (64 סיביות), מספר Hash (256 סיביות) של החסימה הקודמת. שים לב שעליך להיות בעל גישה משמעותית לחשמל ועליך להיות מסוגל לשמור על Rigs המחשוב שלך, ומכאן נקרא “כריות כרייה”.
אימות העסקאות מתקבל רק כאשר מכיל הבלוק החדש שנוצר הוכחת עבודה. POW הוא תהליך מציאת מספר ייחודי הנקרא Nonce.
אתה לא צריך לעשות שום חישובים או מתמטיקה באופן ידני. כל שעליך לעשות הוא להתקין מכשיר אלקטרוני מסוגל ולהתקין את היישום אשר היוצרים מעדיפים. המעבד או ה- GPU במכשיר שלך יעשו את החישובים האלה בשבילך. במקרים מסוימים זה עשוי להיות חובה להשאיר את המכשירים האלקטרוניים מחוברים לאינטרנט.
מסחר בפלטפורמות להמרת מטבעות
אפשר לקנות או למכור את הביטקוין על פי שווי השוק שלו במרווח זמן נתון, בתנאי שיש לו מספיק נזילות בשוק. זה דומה למסחר בשווקי המניות, אך במקום זאת, תהליך של 24 * 7.
ביטקוין אינו יציב כמניות ואינו מגובה בסחורה או נכסים פיזיים כלשהם. אינך מקבל שום נכס פיזי אלא רק מקבל את כתובות הנכסים הדיגיטליים שרכשת, אשר ניתן לאבטח בארנקי הצפנה שלך..
יש פלטפורמות ייעודיות כגון בינאנס, Coinbase, Pionex, לאותה מטרה. אך בדוק אם יש דמי עסקה לפני שתסחר באחת מהפלטפורמות הללו.
כיצד להגן & אחסן את הביטקוין שלך?
בדיוק כמו שאנחנו משתמשים בארנקים לשמירה על מטבע פיאט, ישנם כלים שנקראים Digital Bitcoin Wallets. ארנקים אלה מאחסנים את המפתח הציבורי שלך & מפתחות פרטיים.
המפתח הציבורי משמש ככתובת לחשבונך.
המפתח הפרטי– מפתח רגיש המשמש כסיסמה לגישה לארנק שלך. כל מי שיש לו גישה למפתח הפרטי שלך יכול להוציא את הקריפטו המשויך.
סוגי הארנקים השונים:
- ארנקים לשולחן העבודה
- ארנקים ניידים
- ארנקים מקוונים
- ארנקי נייר
- ארנקי חומרה
האם זה בטוח להשקיע בביטקוין?
ידוע כי הביטקוין הוא תנודתי למדי. הערך שלה כפוף לבסיס היצע-ביקוש, מכיוון שהוא צריך לבצע עסקאות רציפות כדי לשמור על פעילות הרשת.
ביטקוין הוא בועה, אמרו כמה ממנהיגי התעשייה. ההתרסקות התלולה של ערך ה- BTC, מכמעט 20,000 $ לביטקוין בדצמבר 2017 לכ -3,000 $ בנובמבר 2018 הייתה קטסטרופלית..
עם זאת, הביטקוין לא הפסיק או נעלם לאחר הנפילה החופשית, אך עמד כמו הר ועלה לרמות הגבוהות ביותר אי פעם. היא נסחרת שוב ב- $ 35,000 בינואר 2021, לאחר שהגיעה לשיא של כל הזמנים של יותר מ- 48,000 $ ממש לאחרונה..
מאז ההתרסקות הקודמת, ביטקוין הציג תחושת יציבות עם צמיחה איטית ויציבה שממזערת את המתח. ומכאן שזה משך שחקנים רבים אחרים ממגזרים שונים וגם מוסדות רבים קפצו כדי להבטיח את עתודות המזומנים שלהם.
נכון לעכשיו, הביטקוין הוא בין 20 המטבעות המובילים בעולם בתחום הפיאט על פי שווי השוק, מה שעולה על מטבעות הפיאט של מדינות רבות. למרות כל הביקורת, משקיעים רבים של ביטקוין מוקדמים שווים מיליונים כעת. אנו ממליצים לך ללמוד את השוק ולהשקיע על בסיס הערכות הסיכון שלך.
יתרונות הביטקוין
- מבוזר
כאמור, לא ניתן לשלוט / לנהל את הביטקוין על ידי שום רשות מרכזית אלא הוא מופץ בקרב כל העמיתים ברחבי העולם. הביטקוין ביטל את מורכבות העסקאות במערכת הפיננסית הנוכחית שהייתה עסקאות מבוססות אמון באמצעות בנקים. עם שילוב טכנולוגיית הבלוקצ’יין, מבצעים ביטקוין על בסיס עמית לעמית, מבטלים הפרעות של צד שלישי..
- קַלוּת
Blockchain מאפשר גם לבצע נכסים דיגיטליים בקלות רבה מכיוון שיש פחות ניירת וזמן המתנה לאישורי עסקה. מכיוון שרוב התהליכים הם אוטומטיים, יש מעט מאוד נושאים הקשורים לטעויות אנושיות.
- חסכוני
מכיוון שמטבע הפיאט רוכז ולא הייתה אפשרות אחרת מלבד שימוש בבנקים או חברות פיננסיות כמו PayPal, שגובים אחוז נכבד על עסקאות. גביית עמלות עסקאות סמלי עוזרת לטפל בנושא. עסקאות ביטקוין נקבעות בזמן שהכורים עשויים לקבל.
- לבטח
לא משנה עד כמה הבנקים טוענים שהמערכות שלהם יהיו מאובטחות מאחר וההפרעה האנושית נחוצה לתהליכי אימות, תמיד יש סיכונים להונאה ועסקאות לא בטוחות. אך ביטקוין מציע אלגוריתמי קריפטו רב-שכבתיים בכדי להתחמק מהסיכון להפרטה בלתי חוקית של מרבית רשתות הנכסים הדיגיטליים. והכי חשוב, יש מעורבות קלה ביותר של בני אדם, מה שמבטל את גורם הטעות האנושית.
- אַלמוֹנִיוּת
זה גורם לדאגה מכמה מידע נדרש על ידי מוסדות פיננסיים לצורך ביצוע עסקאות. פרטי הבנק שלך או הזהויות החשובות שלך עלולים להיגנב ולהשתמש בהם לרעה. אך השימוש בביטקוין מציע תכונה לשמירת זהותך אנונימית המוערכת על ידי רבים.
מחשבות אחרונות
ביטקוין עבר הרבה עליות ומורדות מאז הקמתו בשנת 2009. הביטקוין חוקי כאמצעי תשלום ועסקה בכמה מדינות כמו יפן, ארה”ב, סינגפור, גרמניה העבירו מחוקקים כדי לאפשר מסחר בביטקוינים למדינות בהן הוא נמצא. לא חוקי לבצע ביטקוין ומטבעות כאלה אחרים.
אנשים עם ריבית מגדירים זאת כאופציית השקעה מצוינת, בעוד שיש המסווגים זאת כעוד בועה, שכן לביטקוין אין גיבוי מוצק מכל סוג שהוא. חיוני להקפיד על פיקוח רציף על LTP (מחירים אחרונים). מומלץ בהחלט לעשות את בדיקת הנאותות שלך לפני ההשקעה.