הבן את Blockchain תוך 3 דקות! מדריך Blockchain השלם

עם התפתחותם של בני האדם במשך אלפי שנים, מאז תקופת אבן אל ה עידן דיגיטלי שאנו נמצאים כרגע, אנו יכולים בהחלט לקבוע שעשינו דרך ארוכה. בני האדם מתפתחים, הטכנולוגיה הקשורה אליהם מתפתחת גם כן, וכך גם המודלים הפיננסיים לאורך מאות שנים. אנו עוברים ממטבעות פיאט למטבעות דיגיטליים.

מטבע הפיאט השתמש בספר חשבונות פיזי, כמו ספרים, כדי לנהל רישום של עסקאות, אך אלה היו נוטים לטעויות שונות. אף כי חשבונות ספרים נמצאים כיום בצורת שרתים, הם עדיין מרוכזים ובסמכות בנקים או מוסדות. לפיכך מבוקשים פנקסים דיגיטליים אוטומטיים לטיפול בכל הנושאים הקשורים לפנקס הריכוזים, זה המקום בו טכנולוגיית בלוקצ’יין נכנס לפעולה.

עם מגמות משתנות במימון, מוסדות פיננסיים גדולים רבים כמו בנקים וממשלות החלו לאמץ טכנולוגיה בכדי להביא לשקיפות ויעילות לפעילות השוטפת שלהם. שילובים אלה של עולמות הפיננסים והטכנולוגיה נטבעו כ- FINTECH או טכנולוגיה פיננסית

מאמר זה מתמקד בהיבטים שחיוניים לדעת אודות blockchain, פעולתו, סוגים שונים של blockchains, מהם התרחישים הטובים ביותר לשימוש ב- Blockchain, מדוע מכנים אותו עתיד מרכזי הנתונים ועוד.

אז בואו ללמוד עוד על טכנולוגיה זו …

מה זה בלוקצ’יין?

אלא אם כן היית בטיול נוודים ארוך או חיית מתחת לסלע, היית נתקל במונח שנקרא מטבע קריפטו, כמו ביטקוין ואת’ריום. העסקאות של מטבעות קריפטו אלה מתבצעות דיגיטלית מכיוון שמדובר במטבעות וירטואליים. כאן נכנסת לתמונה טכנולוגיית הבלוקצ’יין.

Blockchain היא טכנולוגית ספר ספר מבוזרת מבוזרת המתעדת את מקורם וקיומם של נכסים דיגיטליים באמצעות רשת עמיתים לעמית..

במילים פשוטות, קבוצה גדולה של מסד נתונים המתעד לצמיתות את כל עסקאות המטבע הדיגיטלי. עסקאות מתבצעות על בסיס עמית לעמית בניגוד למערכות נתונים מרכזיות של בנקים. חסימות נתונים אלה מתווספות רק לאחר שכל הצמתים האחרים מאמתים את העסקאות ומגיעים להסכמה משותפת.

לפעמים מכנים אותו טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרת (DLT), המסייעת להפצת עסקאות נכסים דיגיטליים (לא מועתקות או מועברות). טכנולוגיה מהפכנית זו היא מושיע, שהנכסים הדיגיטליים נשענים עליו לצורך שקיפות. בלוקצ’יין מפחית את הסיכון להונאה ותלות באימות צד ג ‘.

בלוק מורכב מ נתונים קשור לעסקאות נכסים דיגיטליים, ייחודי בְּלִיל מספר, וייחודי סתום. החסימה העוקבת מורכבת ממספר הגיבוב שנוצר בעבר. בלוקים אלה מחוברים כך שיהפוך לשרשרת של בלוקים. מכאן שמו בלוקצ’יין.

בואו ניקח בחשבון אנלוגיה: 

רשתות חסימות יכולות להיחשב כמערכת גדולה של מבני אחסון נתונים זהים לגיליונות אלקטרוניים, אך אינך יכול לערוך את הנתונים ברגע שנכנסים, וכל שינוי בנתונים אלה צריך להוות חסום חדש, או להוסיף!!

קבוצות נתונים אלה אינן מאוחסנות בשרת אחד מרכזי אלא על הרבה מהתקני המשתמש שלו, ומכאן מופצות. כמובן שיש יותר פונקציות לבלוקצ’יין, אבל זה חייב לתת לך רעיון פשוט מאוד להגדיר את הטכנולוגיה הלא כל כך ניתנת להגדרה.

היסטוריה של בלוקצ’יין

הרעיון של פרוטוקול הבלוקצ’יין הוצע לראשונה על ידי הקריפטוגרף דיוויד צ’ום בעבודת המחקר שלו “מערכות מחשבים שהוקמו, נשמרו ואומנו על ידי קבוצות חשודות הדדית משנת 1982”..

עם זאת, שנת 1991 נחשבה חשובה לבלוקצ’יין, כאשר מדעני המחשב סטיוארט הבר ו- W סקוט סטורנטה הציגו פיתרון מעשי לחותמת מסמכים דיגיטליים בזמן כדי שלא יוכלו להתעסק..

הטכנולוגיה או המערכת משתמשים בשרשרת הבלוקים המאובטחת המגובה בשיטת ההצפנה כדי לאחסן את מסמכי חותמת הזמן. MERKLE TREE בשנת 1992 העלה את העיצוב של Blockchain כדי להפוך אותו ליעיל יותר על ידי מתן אפשרות לאסוף ולאחסן כמה מסמכים בבלוק אחד..

אך למרבה הצער, הפטנט חלף בשנת 2004. לאחר מכן פרסם סטפן קונסט את תיאוריית הרשתות המאובטחות בקריפטוגרפיה, בתוספת רעיונות ליישום. מדען המחשבים ניק סאבו עובד על ‘זהב קצת’, מטבע דיגיטלי מבוזר. הל פיני, מדען מחשבים, ואנליסט קריפטוגרפי הציג את ההוכחה לשימוש חוזר (R PoW). זה יכול להיחשב כאב הטיפוס המוקדם ביותר לטכנולוגיית Blockchain.

עם זאת, לקח כמעט שלושה עשורים לראות את ההטמעה הראשונה של בלוקצ’יין בעולם האמיתי על ידי אדם (או קבוצת אנשים) המכונה Satoshi Nakamoto בשנת 2008. נקאמוטו שיפרה משמעותית את העיצוב בשיטה דמוית Hashcash כדי להדביק חותמות זמן מבלי לדרוש להן. להיות חתום על ידי צד מהימן.

סוגי בלוקצ’יין

ישנם לפחות ארבעה סוגים עיקריים של בלוקצ’ינים הנמצאים בשימוש: בלוקצ’ינס ציבורי, בלוקצ’יין פרטי, בלוקצ’יין היברידי & שרשרת צד.

  1. חסימות ציבוריות

כפי שהשם מרמז, לסוגי חסימות אלה אין מגבלות גישה. אלה הם בדרך כלל קוד פתוח והם שקופים לכל מי שיש לו גישה לאינטרנט. כל אחד יכול לקחת חלק בתהליך האימות כדי להגיש את הוכחת העבודה ואולי לתמרץ באופן פרופורציונלי!!

מאפיין נוסף וחשוב מאוד של בלוקצ’יין ציבורי הוא שהוא נועד להיות לא בבעלות ארגון או אדם, ולכן מבוזר לחלוטין..

לדוגמא: בלוקצ’יין ביטקוין, בלוקצ’יין את’ריום וכו ‘.

  1. חסימות פרטיות

לחסימות פרטיות, הנקראות גם חסימות מורשות, בניגוד לחסימות ציבוריות, יש מגבלות על מי יכול לגשת לרשת. אלה מנוהלים על ידי מנהל, המאשר את הגישה של המשתמשים למערכת האקולוגית.

משתמשים ראשוניים עשויים לכלול אנשים או חברות שרוצים שהעסקאות או הנתונים שלהם יהיו מאובטחים ונגישים רק למעטים הנבחרים, ולכן הם מרוכזים. היתרון של בלוקצ’יין פרטי על פני בלוקצ’יין ציבורי הוא שמנגנון הקונצנזוס או האימות לוקח פחות זמן.

הדמיון בין blockchain הוא שאלה מבצעים פונקציות דומות :

  • שניהם מתפקדים כספר חשבונות בלבד – בו לא ניתן לשנות או לערוך נתונים לאחר אימותם.
  • לשני סוגי הבלוקצ’ים יש קבוצה מלאה של פנקסי עסקאות בכל צומת, ומכאן מופצים על עמית לעמית.
  • אימות מאושר רק לאחר שרוב הצמתים מגיעים להסכמה.

דוגמאות: Ripple (XRP) ו- Hyperledger

  1. בלוקצ’יין היברידי

רשתות חסימות היברידיות הן שילוב של מערכות בלוקצ’יין ציבוריות ופרטיות בהתאם לצרכי המשתמשים והיישומים. סוגים אלה הם הטובים ביותר עבור חברות שעובדות על כמה פרויקטים סודיים שמתארחים בבלוקצ’יין פרטי, אך יש להם גם מוצר שצריך לשמש את לקוחותיהם, ולכן צריך להיות בלוקצ’יין ציבורי..

  1.  שרשרת צד

ניתן לסווג את רשתות הצדדי כבישי בלוקצ’יין שיכולים לרוץ במקביל לבלוקצ’יין הראשוני. ניתן לאחסן ולקשר רשומות ממקורות ראשוניים במידת הצורך, בעזרת אלגוריתם אחר. זה יכול לשמש כבלוקצ’יין גיבוי.

איך עובד בלוקצ’יין?

 בלוקצ’יין הוא ספר ספרים מבוזר ומבוזר המהווה רשימת רשומות שמוסיפה בצורה רציפה בצורה של בלוקים. חסימות אלה בבלוקצ’יין מאובטחות באמצעות קריפטוגרפיה, השומרת על סודיות העסקאות ללא פגע.

בלוקצ’יין היא סדרה עם חותמת זמן של רשומות נתונים בלתי ניתנות לשינוי (חסין תסיסה) שאינן מנוהלות על ידי רשות מרכזית אלא מנוהלת על ידי מקבץ מחשבים, המכונה צמתים.

אז תארו לעצמכם, ג’ון רוצה להשקיע בנכסים דיגיטליים, אז הוא צריך לבצע עסקאות, והוא עושה את זה במכשיר אלקטרוני! כאשר ג’ון מבקש בלוקצ’יין לביצוע עסקה, הוא מתחבר לאדם ישירות ללא התערבות של צד שלישי כמו בנק. זה נקרא מערכת עמיתים לעמית.

מתחילה חסימה לאחסון פרטי העסקה. הנתונים שנוצרו ברמה זו נשלחים ברחבי הרשת כדי לזהות את האותנטיות של העסקה. המכשיר (הצומת) הראשון המאמת את העסקה זוכה.

כאשר העסקה של ג’ון מאומתת, היא הופכת לחלק ממאגר זה לִצְמִיתוּת המאחסן את כל העסקאות. מסד נתונים זה משמש בנוסף לאימות עסקאות מסוג זה ברשת עמית לעמית, במידת הצורך.

אם ג’ון רוצה למכור את נכסיו הדיגיטליים לאדם אחר, החסימה המקורית שנוצרה בזמן שרכש את הנכסים הדיגיטליים, תישאר זהה. כדי להקליט את העסקה החדשה בין ג’ון לקונה, ייווצר בלוק חדש ברשת בלוקצ’יין עם מספר ייחודי נוסף.

בואו ניקח בחשבון דוגמא: מעבדת מחקר מדעית, שמבצעת ניסויים בחיסון כנגד נגיף קטלני! יש להקליט כל איטרציה של ניסוי החיסונים בכדי לצפות בהתקדמות! אם הנתונים של ניסויים בחיסונים נשמרים במסד נתונים של שרתים, יש סיכוי שהנתונים המאוחסנים עשויים להיות מעוצבים, נמחקים או שניתן למחוק אותם / לטפל בהם על ידי האקרים..

אבל בבלוקצ’יין, לא ניתן למחוק את הנתונים שנשמרו פעם ולא ניתן לתפעל אותם. זה כל כך בטוח שהוא לא נפרץ למרות כל המאמצים. כל שינוי בנתונים מביא ליצירת חסימה חדשה, והגירסה הקודמת של הנתונים נשארת בצורתם המקורית. בעיקר, ניתן לגשת לנתונים אלה מכל חלק בעולם, אם המערכת מחוברת לפלטפורמת הבלוקצ’יין.

כמו כן, העסקה לאחר השלמתה מייצרת נתונים הקשורים לעסקאות ותישמר בבלוקים המשורשרים יחד בעזרת ה- מספר האש של חסימה קודמת.

באשר לבטיחות, הרשת מבוזרת, אף אחד לא יכול לשנות את הנכס על פי צרכיו הספציפיים, אך יש לאמתו על ידי רוב הצמתים. כל עוד ארגון יחיד או אדם מחזיקים ברוב הנכסים ברשת הבלוקצ’יין, לא ניתן לשנות או לשנות את הנכסים ברשת. מכאן שזה בטוח.

אבולוציה של טכנולוגיית הבלוקצ’יין

כל ההמצאות זקוקות לשדרוגים בזמן כדי לפתור את הבעיות הקשורות לגירסה הקודמת וכדי לקבל ביצועים טובים יותר, טכנולוגיית הבלוקצ’יין עברה מודרניזציה לאורך זמן ודרישות..

ביטקוין / מטבע 

מטבע קריפטוגרפי, בעיקר ביטקוין, הוא מקרה השימוש הראשון בטכנולוגיית הבלוקצ’יין. זה מאפשר עסקאות פיננסיות המבוססות על DLT.

חוזים חכמים 

לאחר שהופרדה טכנולוגיית הבלוקצ’יין מביטקוין כדי לגלות מקרי שימוש נוספים, בלוקצ’יין את’ריום קם במטרה לבצע חוזים חכמים. היא נועדה להפחית את עלות האימות, הביצוע ומניעת הונאה. חוזים חכמים הם תוכנות המחשב המוגדרות מראש המכילות את תנאי ההסכמים בין שני הצדדים. לא ניתן לשנות או לשנות אותם.

דפים 

DApps או יישומים מבוזרים פועלים בדומה ליישומים רגילים אחרים, אך ההבדל היחיד הוא ש- Dapps עובדים ברשתות עמיתים לעמיתים כמו בלוקצ’יין..

בלוקצ’יין לעסקים 

Blockchain 4.0 שואפת ליישם את blockchain 3.0 בשימוש מסחרי אמיתי. חלק ממקרי השימוש האמיתיים הם ניהול שרשרת האספקה, מגזרים פיננסיים ובריאות.

סוגים שונים של פרוטוקולי קונצנזוס המשמשים לאימות עסקאות בבלוקצ’יין

אלגוריתם של קונצנזוס הוא הליך שבאמצעותו כל עמיתים ברשת בלוקצ’יין מגיעים להסכמה משותפת לגבי המצב הנוכחי של ספר החשבונות המבוזר. באופן זה, אלגוריתמים של קונצנזוס משיגים אמינות ברשת הבלוקצ’יין ומבססים אמון בין עמיתים לא ידועים בסביבת מחשוב מבוזרת. חסימות חדשות בחסימות מתווספות רק לאחר אימות פרטי העסקה וההסכמה הושגה.

להלן כמה מהאלגוריתמים שתוכננו:

  1. הוכחת עבודה (PoW)
  2. הוכחת הימור (PoS)
  3. הוכחת יתד מוסמכת
  4. הוכחת סמכות (PoA)
  5. הוכחת זמן שחלף (PoET)

היתרונות של Blockchain במטבעות קריפטוגרפיים

  • הצורך בתהליך אימות פיזי או מבוסס אמון מתבטל.
  • מהירות טובה יותר של עסקאות. 
  • קישוריות טובה יותר במערכת עמיתים לעמית.
  • עסקאות עשויות להתבצע ללא קשר לזמן, למיקום, בניגוד לתהליכים בנקאיים.
  • נגיש מכל מקום בעולם.
  • הורדת חיובי העסקה. סיכוני כישלון עסקה נמוכים יותר.
  • אין סיכון של הוצאה כפולה.
  • פחות פחד מהשעיית חשבונות.
  • אין צורך להבטיח יתרה מינימלית לביצוע עסקאות.

עתיד הבלוקצ’יין

Blockchain התקדמה לאורך שנים והוכיחה שהיא טכנולוגית אמינה. ניתן להרחבה בקלות כמבנה נתונים. ניתן להשתמש בבלוקצ’יין על ידי מגזרים בנקאיים, כפקודות עסקאות לתשלומי כרטיסים, בשוקי המניות לצורך שמירת תיעוד של מסירת מניות ואימות בקלות..

Blockchain מאפשר לנו לבצע יותר עסקאות בצורה דיגיטלית ומפחית את הסיכונים הכרוכים במערכת הנוכחית. המערכת הפיננסית הנוכחית פועלת על מהימנות המוסדות הפיננסיים או הממשלות.

מערכת הבלוקצ’יין מפחיתה את חיובי עסקה באופן משמעותי מכיוון שהאימות נעשה על ידי אלגוריתמים תוך מספר דקות. ללא צדדים שלישיים כגון בנקים ומוסדות פיננסיים.

תרחישי שימוש אפשריים של Blockchains בעתיד: 

  • שמירת תיעוד רפואי של החולים בבתי חולים
  • תשלומים או העברות נכסים בכל חלקי העולם
  • מערכות הפעלה IoT בזמן אמת
  • אבטחת זהות אישית
  • מערכת מעקב נגד הלבנת הון
  • ניהול שרשרת אספקה ​​ומעקב לוגיסטי
  • מנגנון ההצבעה למדינות דמוקרטיות
  • שמירת תיעוד של ממשל או היסטוריה
  • תובנות פרסום יצירת תוכן מקורי
  • המרת מטבעות קריפטוגרפיים
  • פלטפורמת עיבוד הנדל”ן

מחשבות אחרונות:

Blockchain, מאז הקמתו בשנת 2008, הוכיחה את שוויה ביחס למערכות הנוכחיות במקום היעילות פחות. מתוך הבנה של חשיבות הטכנולוגיה, בנקים מרכזיים רבים וממשלות גילו עניין ללמוד ולאמץ בלוקצ’יין לתמיד.

למרות שיש מקום לשיפור, יש לראות כיצד הטכנולוגיה תיושם על ידי תעשיות הנהנות שונות!!

שאלות נפוצות

עד כמה נתונים עסקיים בטוחים בבלוקצ’יין?

באופן תיאורטי ניתן לשנות את השיא בבלוקצ’יין. ניתן להגן על מידע רגיש או לא ציבורי באמצעות חוזים חכמים, אך זה טרם יושם בפועל מחוץ למוסדות פיננסיים..

מי קובע את מודל הממשל לקביעת אילו משתמשים רשאים להצטרף לפנקס הבלוקצ’יין או לא?

ממשל הבלוקצ’יין נקבע על ידי מי שהקים את המערכת. שינויים בממשל יכולים להתרחש באמצעות הצבעה בדומה לאלגוריתמים הפותרים של קונצנזוס עסקאות.

האם טכנולוגיית הבלוקצ’יין מוגבלת לשימוש בשוק הקריפטו בלבד?

לא, זה תלוי אך ורק בעסק ובסוג הנתונים שברצונך לאחסן תוך התייחסות לכלכלה, חשיבות הנתונים המאוחסנים וכדאיות העסק..

מה זה קונסורציום בלוקצ’יין?

רשתות חסימות אלה נועדו לניהול פרטי על ידי מנהלים או ארגונים מרובים, שעשויים לעבוד על אותו סוג של נושאים העשויים לעניין הדדי. חסימות אלה אינן מתפרסמות ברבים אלא אם כן המנהלים רואים אותן.

מהי הצפנה ולמה זה חשוב בבלוקצ’יין?

הצפנה היא תהליך ההמרה של הנתונים הקריאים והפרשניים לנתונים בלתי קריאים עבור המשתמש הנפוץ, תוך שימוש באלגוריתמי הצפנה ממוקדים. האנשים שיש להם רק גישה לאלגוריתם הפענוח יכולים לגשת לנתונים.

מכיוון שניתן להשתמש בתוכנות חסימות לאחסון ושמירת תיעוד של נתונים הקשורים למימון, האבטחה הפנימית של ארגונים, או כל מידע רגיש אחר, כדי להישמר מפני האקרים פוטנציאליים העלולים להשתמש לרעה במידע..