אלגוריתם CryptoNight – רשימת מטבעות ב- CryptoNight (Original / ASIC)

מדי שבוע אנו מסבירים על אלגוריתם PoW ומשתפים את רשימת המטבעות המופעלים על ידי אותו אלגוריתם ספציפי. זה עוזר לכורים לבצע מחקר ולבחור את המטבע הנכון לכרייה על בסיס החומרה שלהם. עכשיו אם אתה הבעלים של Antminer X3 או כל כורי CryptoNight אחרים ומחפש מטבעות קריפטוגרפיים המבוססים על אלגוריתם CryptoNight סטנדרטי, אז פוסט זה בשבילך. אך לפני שנראה על CryptoNight הנה הערה מהירה על CryptoNote שפיתחה במקור את האלגוריתם הזה.

CryptoNote

CryptoNote היא טכנולוגיית קוד פתוח ופרוטוקול שכבת יישומים. טכנולוגיה זו היא שמפעילה מטבעות קריפטוגרפיים רבים המבוססים על פרטיות מבוזרת. חלק מהמטבעות הפופולריים שמבוססים על טכנולוגיה זו הם מונרו, Bytecoin, AEON, Electroneum ו- SumoKoin. מלבד אלה יש כיום מאות מטבעות קריפטוגרפיים המשתמשים במסגרת זו. CryptoNote מטרתה לפתור בעיות המתוארות בביטקוין ולכל המטבעות המבוססים על טכנולוגיה זו יש דבר אחד במשותף. הם מאובטחים, פרטיים, בלתי ניתנים למעקב ופטירים.

בניגוד לביטקוין, לא ניתן לבדוק את העסקאות של מטבעות CryptoNote או לעקוב אחריהן באמצעות ה- Blockchain. אינך יכול לחשוף את המקור, היעד או הסכום בפועל ששימש בעסקה. מלבד מתן אנונימיות אמיתית, תשלומים שאינם ניתנים למעקב ועסקאות שלא ניתנות לקישור; ידוע כי מטבעות CryptoNote מספקים כרייה הוגנת ושוויונית. אלגוריתם הגיבוב בו משתמש CryptoNote נקרא CryptoNight (ברירת המחדל של פונקציית ה- Hash של PoW של CryptoNote). הוא תוכנן כך שיהיה מתאים לכרייה באמצעות מעבדי PC ו- GPU רגילים. אבל זה כבר לא המקרה שכן קיימים מכשירים רבים המיועדים למטרה מיוחדת לכריית אלגוריתם CryptoNight. אז מה זה CryptoNight ומה המטבעות המבוססים על אלגוריתם זה (Original / ASIC)?

אלגוריתם CryptoNight

CryptoNight הוא אלגוריתם כישור הוכחה לעבודה שנועד להכיל כריית מעבד ו- GPU ובמקביל להתנגד ל- ASIC (מעגלים משולבים יישומים ספציפיים). אלגוריתם זה יושם במקור בפרוטוקול CryptoNote והוא תוכנן בעצם להיות בלתי ניתן לחישוב בארכיטקטורות FPGA / ASIC. זהו אלגוריתם של זיכרון קשה, והוא פועל בפונקציה חצי אקראית. ההיבט העיקרי של אלגוריתם CryptoNight הוא לספק תנאים שוויוניים לכל המשתמשים הכורים אותו. בדרך זו היא שומרת על הכרייה מבוזרת ולא כמעט ריכוזית. יתרונות אחרים של CryptoNight כוללים חימום מהיר, יציב, מאובטח ופחות של מעבדים וכרטיסים גרפיים בהשוואה לאלגוריתמי כרייה אחרים.

CryptoNight

האלגוריתם של CryptoNight מסתמך על זיכרון גישה אקראית (RAM). הוא פועל על ידי דרישת גישה לזיכרון וזו הסיבה לתלות המוגברת בהשהיה. לפני כל חסימה חדשה שנוספה לרשת, כל הבלוקים הקודמים נחשבים. כמו כן אלגוריתם זה דורש כ -2 מגה בייט למופע שהוא גודל המטמון L3 המינימלי של המעבדים המודרניים ביותר. אלגוריתם זה פועל בצורה כזו שהוא מקצה גוש נתונים גדול ל- RAM עם רצף בלתי צפוי בו. כעת הוכח כי ASIC אינם מספיקים מכיוון שהם מוגבלים במספר החישובים שהם יכולים לבצע מכיוון שאין להם פונקציות הזיכרון המובנות בתוכם. זה לחיסרון של GPUs ו- CPUs מכיוון שיש להם פונקציות זיכרון מובנות והם מסוגלים להריץ מאות מופעים בו זמנית..

לקבלת פרטים טכניים נוספים על CryptoNight, עיין בקישור הבא המסביר את אתחול כרית הגירוד, לולאה קשה בזיכרון והיבטים טכניים אחרים..

מסמך לבן של CryptoNight: https://cryptonote.org/cns/cns008.txt

כורה ASIC של CryptoNight

מטבעות קריפטוגרפיים כמו מונרו, ביטקוין, אלקטרונאום זינקו את CryptoNote ובחרו ב- CryptoNight כאלגוריתם Proof of Work בשל העובדה שהוא מאפשר כרייה שוויונית יותר. הוא נועד להתנגד ל- ASIC ולהפוך את כריית המעבדים וה- GPU ליעילים באותה מידה. זה לבדו הפך את המטבע לנגיש לכולם ויתרה מכך היה קל לשימוש למתחילים.

אז CryptoNight היה ממוקש רק באמצעות מעבדים. מאוחר יותר GPUs הגיעו אך CPUs עדיין הביאו היטב. אבל זה היה רק ​​עד להופעת ASIC. נכון לעכשיו ישנם התקני חומרה מיוחדים רבים הזמינים לכריית אלגוריתם CryptoNight ומטבעותיו. זה הוכח כיעיל ביותר ובשל כרייה זו אלגוריתם זה באמצעות מעבדים או גרפי GPU כבר אינו אפשרי. בְּסֵדֶר! אבל מה עם מטבעות שבחרו באלגוריתם הזה?

מטבעות שבחרו ב- CryptoNight

מונרו, אחד מטבעות המטבע המובילים שהבטיח להישאר ידידותי למעבד ועבור GPU, לאחר הופעתם של ASIC. לא רק פעם אחת אלא כדי לחזק את ההתנגדות ל- ASIC הם ממשיכים לשדרג את הרשת כל 6 חודשים. לדוגמא, באוקטובר 2018, מונרו התחילה להטמיע את CryptoNight v8 ובמרץ 2019 הם יישמו את CryptoNight R. זוהי גרסה שונה של אלגוריתם CryptoNight המקורי והיא אינה מאפשרת כריית ASIC. לא רק מונרו אלא שרוב מטבעות CryptoNote השתמשו באלגוריתם ה- PoW של מונרו בניגוד ל- ASIC. בנוסף לכך מטבעות רבים אחרים הטמיעו גרסה ייחודית של אלגוריתם CryptoNight כדי לאפשר לכורי מעבד ו- GPU.

אך מצד שני Bytecoin, Electroneum ומעטים אחרים נשארו במקור CryptoNight (CryptoNight רגיל) התומך בכריית ASIC. גם מעט מטבעות הם Monero Original, Monero Classic מזלג Monero (XMR) במיוחד מסיבה זו. מדוע ומה הסיבה שמטבעות אלה יישארו באלגוריתם CryptoNight המקורי? 1. מתן תמיכה ב- ASIC היא הדרך היחידה שאנשים יכולים להחזיר את הכסף מההשקעה שהשקיעו ב- Antminer X3 וב- ASIC אחרים של CryptoNight. 2. חוסר יכולת. למשל Electroneum (ETN) שהקמפיין המקורי שלה הוא להיות מסוגל לכרות במובייל. אבל הם נכשלו כישלון חרוץ. בעקבות המזלג המיושם בצורה גרועה ל- CryptoNight v7, הם שינו את ה- PoW בחזרה לאלגוריתם CryptoNight המקורי.

בְּסֵדֶר! בואו נסתכל כעת על רשימת המטבעות המבוססת על CryptoNight.

מטבעות CryptoNight (אלגוריתם מקורי של ASIC)

ישנם יותר ממאה מטבעות קריפטוגרפיים המבוססים על אלגוריתם זה. רבים מהם נטושים או כמעט מתים כעת. מטבעות אחרים שנראים מעט פעילים הם פשוט מזלג ואין להם ערך אמיתי. אז רישום המטבעות האלה חסר תועלת לחלוטין. כאן נפרט רק מטבעות פעילים ובעלי כמות נפח מסחר סבירה.

פתק: המטבעות הבאים מבוססים על CryptoNight סטנדרטי שניתן למטף רק באמצעות ASIC. אם אתם מחפשים מטבעות לכרות באמצעות GPU או מעבד, הרשימה הזו אינה מתאימה לכם.

  • Bytecoin (BCN)
  • אלקטרונים (ETN)
  • דרו (DERO)
  • קרבו (KRB)
  • SumoKoin (SUMO)
  • מונרו קלאסיק (XMC)

הרשימה שלעיל עדיין לא נעשתה. זה יעודכן בכל פעם שנמצא מטבע באמצעות אלגוריתם זה, אך רק אם הוא פעיל. כמו כן, אם אתה מכיר מטבעות פופולריים אחרים המשתמשים באלגוריתם זה, אז שחרר אותו בתגובות למטה.