מה פירוש המימון בביטקוין? הוסבר שיעור המימון של BTC / ETH

בעבר במדריכי המסחר סקרנו את הפערים ב- CME והסברנו מהם דמי היצרן / הלוקח. באופן דומה כאן בפוסט זה נסביר את הרעיון של שיעורי מימון בביטקוין.

ברשתות החברתיות אולי שמעתם סוחרים מדברים על שיעור מימון או על דמי מימון. “המימון הבא הוא שלילי ביותר, סחיטה קצרה הקרובה.” “שיעור המימון של ביטקוין גבוה מדי, dump הוא ממשמש ובא”.

שיעור המימון הוא מנגנון נפוץ שרואים רק בפלטפורמות מסחר המציעות חוזים נצחיים. רובכם יודעים שכאשר המימון הוא חיובי, משתוקקים לשלם קצרים. כמו כן כאשר שיעור המימון הוא שלילי, מכנסיים קצרים משלמים לגעגועים. אבל מה הרעיון שעומד מאחורי שיעורי המימון?

מה המשמעות של שיעור המימון או דמי המימון וכיצד פועל מנגנון המימון? מדוע אנו זקוקים להם ובאיזו תדירות הם משתנים? כמו כן, נעסוק באלמנטים אחרים כגון כיצד לבדוק את שיעור המימון בחוזים עתידיים של BitMEX, Bybit ו- Binance? העמלה שאתה צריך לשלם עבור מימון ארוך ומימון קצר. המרווח שבו משלמים דמי מימון, כיצד מחשבים אותם ומה המשמעות של שיעור צפוי? כמו כן כיצד משתמשים בהם בעת סחר בביטקוין & החלפות נצחיות של Ethereum?

הגדרת מימון:

בחוזים תמידית מימון הוא מנגנון ראשוני המשמש להבטחת מחיר החוזה תמיד קשור למחיר הספוט. כך נשמר מחירם של חוזי החלפה תמידית קרוב למחיר הספוט של נכסי הבסיס. זהו אחד המרכיבים העיקריים העומדים מאחורי חוזי ההחלפה התמידית.

מהו שיעור מימון?

שיעור המימון בחוזים קבועים הוא סדרת תשלומים המוחלפת ישירות בין לונג (קונה) למכנסיים קצרים (מוכרים). ברוב הבורסות שיעור המימון מתרחש כל 8 שעות. בזמן ששולם המימון עשוי להשתנות הרעיון נשאר זהה בכל הבורסות.

כאשר שיעור המימון חיובי, תפקידים ארוכים משלמים תפקידים קצרים. כאשר המימון שלילי, עמדות קצרות משלמות תפקידים ארוכים. מנגנון זה שומר על מחיר נקודה ועתיד כל הזמן בקנה אחד עם השני.

גרף מימון

ניתן למצוא דמי מימון בביטקוין, את’ריום וכל חוזה קבוע אחר של אלטקוין. כמו כן, זה חל גם על חוזי נצח USDT נצחי וגם על מטבעות. רק חוזים נצחיים ולא על חוזים עתידיים מסורתיים המסתדרים על בסיס חודשי או רבעוני.

כדי להבין מימון הבה נבחן תחילה כיצד חוזים קבועים שונים מחוזי העתיד המסורתיים.

חוזים עתידיים מסורתיים לעומת חוזים קבועים

ראשית כל הן חוזי עתידיות מסורתיים והן חוזים קבועים הם מוצרים נגזרים בהם סוחרים אינם קונים או מוכרים את נכס הבסיס כפי שהם עושים בבורסה נקודתית..

נגזרות זה קצת שונה ממסחר נקודתי שבו אתה לא באמת קונה או מוכר ביטקוין. במקום זאת אתה מהמר על מחיר הנכס. בנגזרים אתה נהנה מתנועות המחירים מבלי לקנות או למכור ביטקוין בפועל. זה מגיע עם מינוף גבוה ויש להם מאפייני סיכון / תשואה גבוהים.

שווי החוזה נועד לעקוב תמיד אחר המחיר של ביטקוין בפועל. אם מחיר הביטקוין עולה או יורד, כך גם מחיר החוזים עולה.

חוזים עתידיים מסורתיים:

חוזה עתידי מסורתי מגיע עם תאריך תפוגה / הסדר. חוזים אלה מוסדרים פעם בחודש או רבעוני בהתאם להחלפה.

אמנם מחיר חוזה עתידי חורג ממחיר הבסיס של הנכסים (ביטקוין) אך הם מתכנסים למחיר נקודתי בזמן ההסדר.

חוזה עתידי מסורתי

ב- BitMEX, תחת ביטקוין ובצד חוזים קבועים תמצאו בדרך כלל שניים או שלושה סוגי חוזים אחרים. מדובר בחוזים עתידיים שתאריכי התפוגה שלהם. כאשר אתה סוחר בחוזים עתידיים (חודשי או רבעוני) החוזה שלך מסתיים כשהוא מתקרב להסדר. על חוזים אלה אינך משלם ולא מקבל מימון לתפקיד. עם זאת לאחר סיום החוזה לא תהיה לך שום תפקיד פתוח.

חוזים נצחיים:

חוזים תמידית, כפי שהשם מרמז הם חוזים קבועים לנצח. זה דומה לחוזים העתידיים המסורתיים, אלא שאין להם תאריך תפוגה והם לעולם לא מסתדרים. כך שבעצם סוחרים יכולים לשמור על עמדתם פתוחה לנצח כל עוד יש להם מספיק מרווח כדי למנוע פירוק.

מכיוון שחוזים קבועים לעולם אינם מסדרים את מחיר החוזה לעולם לא יתכנס והוא יכול בסופו של דבר להיות שונה במידה רבה ממחיר הספוט. כדי למנוע את זה קורה חוזים נצחיים משתמשים במנגנון מימון. זה מבטיח שמחיר החוזה והמקום יתכנס מעת לעת.

בהתאם להחלפה המימון מתרחש פעמיים או שלוש ביום. זהו שכר אשר צד אחד של החוזה משלם לצד השני. או מכנסיים קצרים משכרים או מכנסיים קצרים משלמים ארוכים.

כיצד משתנים שיעורי המימון?

שיעור מימון מסייע בקישור מחיר החוזה התמידי למחיר הספוט של נכס הבסיס. זה עובד על ידי שליחת סדרות של תשלומים תקופתיים בין תפקידים ארוכים לתפקידים קצרים. אם המימון הוא חיובי, המכרז משכורת קצרה ואם המימון הוא שלילי, הקצרים משלמים הכמיהה.

בואו נבין מדוע ומתי שיעורי המימון עוברים בין חיובי לשלילי.

בכללי

אם מחיר החוזים הנצחיים > מחיר נקודה = שיעור המימון חיובי

אם מחיר החוזים הנצחיים < מחיר נקודה = שיעור המימון הוא שלילי

גרף עמלת שיעור מימוןמקור: https://medium.com/derivadex/what-is-the-funding-rate-for-perpetual-swaps-a0335c4228a9

אוקיי, אבל מה גורם למחיר החוזה לעלות מעל ומחיר הספוט?

שיעור המימון מתואם בדרך כלל לסנטימנט השוק. כאשר השוק הוא שיעורי מימון מאוד שוריים בכל הבורסות נוטים לעלות גבוה יותר. כמו כן כאשר השוק הוא שערי מימון דוביים נוטים לרדת נמוך יותר.

מחיר החוזים שונה יותר ממחיר הספוט כאשר יש תנודתיות גבוהה ובתנועות חזקות בשוק. גם סיבה נוספת שהם חורגים מהמקום היא בגלל העמדות הממונפות.

לדוגמה, אם מחיר החוזה BTC / USD נסחר מעל מחיר הספוט, פירוש הדבר שסוחרים רבים נמצאים בפוזיציות ארוכות מינוף. מצד שני אם מחיר חוזה BTC / USD נסחר מתחת למחיר הספוט זה אומר שיש יותר סוחרים עם פוזיציות קצרות.

עכשיו הנה איך עובד מנגנון המימון ועוזר לשמור על מחיר החוזה קרוב למחיר הספוט.

איך עובד מימון?

כמעט כל בורסה מציגה מהו שיעור המימון ומתי הוא מתרחש. כמו כן חלק מהבורסות כמו למשל BitMEX מציגות אפילו את הנחת המימון, הסכום אותו סוחר משלם או מקבל.

לדוגמא אם מחיר החוזה התמידי של ביטקוין נסחר כל הזמן מעל מחיר הספוט, שיעור המימון יעלה. המשמעות היא שכל סוחר שיש לו משרה ארוכה פתוח יצטרך לשלם לסוחרים קצרים. זה בעצם תמריץ פוזיציות קצרות ומרתיע את הפוזיציה הארוכה, ובכך מוריד את המחיר התמידי כלפי הבסיס.

מכיוון שסוחרים מודעים מתי המימון מתרחש ומה יעלה רוב הסוחרים יסגרו את עמדותיהם הארוכות כדי להימנע מתשלום מימון. במיוחד כששיעור המימון גבוה מדי; סוחרים בעלי מינוף גבוה יסגרו ככל הנראה את עמדותיהם כדי להימנע מתשלום מימון. מצד שני יותר סוחרים יפתחו עמדות קצרות לגביית הנחה במימון. מנגנון תמריץ זה מביא באופן טבעי את מחיר המסחר לקראת מחיר הספוט.

החלפת תשלום זו מתרחשת כל 8 שעות והיא מסייעת לעגן את המחיר הנסחר האחרון למחיר הספוט העולמי. לאחר סיום המימון הסוחרים ימשיכו לפתוח מחדש את עמדותיהם הסגורות.

כיצד מחושב שיעור המימון?

לכל בורסה יש דרך משלה לחשב ולהחיל שיעורי מימון ייחודיים. עם זאת הנוסחה לחישוב שיעור המימון זהה.

שיעור המימון מורכב בעיקר משני רכיבים: שיעור הריבית (I) ומדד הפרמיום (P). זה מחושב על ידי בחינת שיעורי הריבית הן של מטבעות צמד המסחר (XBT / USD) והן של מדד הפרמיה. היא מחשבת ריבית ומדד פרמיה בכל דקה ומבצעת מחיר ממוצע משוקלל למשך 8 שעות על פני סדרת שיעורי הדקות.

ברוב הבורסות נקבעת ריבית זו על 0.03% מדי יום (0.01% כל 8 שעות). על פי הפרש המחירים בין מחיר הסימן למחיר החוזה האחרון שנסחר הפרמיה משתנה. זה מניב שיעור מימון חיובי או שלילי וזה קובע מי משלם למי.

שיעור מימון זה כל 8 שעות גורם למחיר הסחר האחרון של החוזים להתקרב למחיר הספוט הבסיסי.

למידע נוסף על ריבית, רכיב ריבית פרמיה ואופן חישוב שיעור המימון זֶה ו זֶה.

היכן ניתן למצוא שיעורי מימון / חיזוי?

שיעורי המימון חלים רק על סוחרים עם עמדות פתוחות. כלומר אתה משלם או מקבל מימון רק אם תפקידך מוגדר פתוח בכל אחת מהזמנים הללו. אם תסגור לפני מרווח החלפת המימון, לא תשלם שום מימון.

שיעורי המימון מיושמים מעת לעת וברוב הבורסות הם מחויבים שלוש פעמים ביום (8 שעות במרווחים). זה הסטנדרט בתעשייה. עם זאת הזמן בו המימון מתחלף ישתנה בין בורסה אחת לאחרת.

כך תוכל למצוא מימון ושיעורי ייעוד בבורסת הנגזרים הפופולרית ביותר.

שיעור מימון BitMEX

עמלת מימון bitmex

ב- BitMEX, שמאלה ומתחת למחוון המינוף תמצאו את סעיף פרטי החוזה. שם תוכל למצוא את שיעור המימון ואת העמלה שתשלם או תקבל עבור חותמת המימון הבאה. אם ההנחה במימון תהיה שלילית אז תצטרך לשלם. אם הוא בירוק אז תקבל.

העבר את הסמן מעל שיעור המימון והוא יציג את שיעור המימון והעמלות החזויים. זה יוחל לתקופת המימון הבאה. גם בהתאם לתנודתיות ולפי מדד פרמיום וריבית השיעור החזוי נע עד להסדרת המימון הקודם.

מימון בייביט:

בדומה ל- BitMEX, Bybit מחילה גם את שיעור המימון כל 8 שעות על כל המשרות הפתוחות.

ספירת ספירה לאחור

ב- Bybit ממש מתחת לתפריט הניווט הראשי תוכלו למצוא מידע זה. לצד שיעור המימון הוא יציג גם את הספירה לאחור בה יושם המימון. העבר את העכבר מעל והוא יציג את השיעור החזוי ואת ספירת לאחור. עם זאת, הוא אינו מציג את פרטי העמלה שתשלם. יהיה עליך לחשב אותו ידנית.

חוזים עתידיים בינאנס:

בדומה לביביט, Binance Futures מציג גם את שיעור המימון בחלק העליון. אך הוא אינו מציג את התעריף החזוי או את העמלות שתשלמו

FTX:

בעוד שבבורסות המוזכרות לעיל המימון מתרחש כל 8 שעות ב- FTX תשלומי המימון מתרחשים מדי שעה. לצד ימין תמצא את המידע על שיעור המימון ושיעור החיזוי.

מימון לפי שעה

אז כמה מימון משלמים או מקבלים?

כיצד מחשבים את דמי המימון?

שיעור המימון מוחל ביחס לגודל עמדת הסוחרים. כלומר שיעור המימון המחושב מוחל על גודל המיקום הרעיוני של הסוחרים ללא קשר למינוף שלהם.

דוגמה:

נניח שאתה 10000 חוזים ארוכים (10000 דולר) @ 10000 דולר. מחיר BTC הנוכחי הוא 10000 דולר ושיעור המימון הוא 0.01%. בין אם אורך 1x, 10x או 100x. תשלם את אותה העמלה שהיא $ 1.

חישוב דמי מימון

עכשיו הנה כיצד לחשב את דמי המימון.

חישוב מימון:

  • החלפה תמידית הפוכה:

תשלום שיעור מימון = (שיעור מימון * רעיון מיקום) / מחיר BTC נוכחי

  • USDT נצחי:

תשלום שיעור מימון = (שיעור מימון * רעיון מיקום) * מחיר BTC נוכחי

דוגמה 1: החלפות תמידיות הפוכות

נניח ששיעור המימון הוא 0.02% (חיובי, פירושו מכנסי שכר ארוכים). יש לך גודל מיקום של 50000 חוזים ומחיר ה- BTC הנוכחי הוא 17200 $. הנה החישוב.

50000 * 0.02% = 10 דולר. כעת חלקו זאת לפי ערך BTC הנוכחי שהוא 10/17200 = 0.00058139 BTC או במילים אחרות 58139 Satoshi הוא העמלה שתשלמו.

אתה יכול להשתמש בכלי הממיר Satoshi ל- USD כדי לדעת את הערך של Satoshi.

דוגמה 2: USDT נצחי

נניח ששיעור המימון הוא 0.01% ואתה ארוך 20 BTC. כך תחשב מימון אם אתה נסחר ב- USDT תמידי.

20 * 0.01% = 0.002 BTC. כעת הכפל ערך זה למחיר BTC הנוכחי שהוא 0.002 x 17200 = 34.4 $. זהו דמי המימון שתשלמו.

כפי שאתה יכול לראות המינוף בכלל לא משנה. זה כל גודל המיקום שלך. מכיוון שהוא מחשיב את כמות שיעורי המימון המשומשים שניתן להשתמש בהם יכולה להיות השפעה עצומה על PNL (רווח והפסד). במיוחד אלה עם מינוף גבוה.

מקווה שמסביר כיצד לחשב את דמי המימון עבור גודל המיקום שלך הן בהחלפות נצחיות USDT והן בהחלפות נצחיות. הנה כמה נקודות מפתח שיש לציין לגבי שיעור המימון.

נקודות מפתח: שיעור מימון

  1. כל בורסת נגזרים משתמשת במנגנון מימון על חוזים קבועים. זה שומר על איזון בין יחס קנייה ומכירה כל 8 שעות וזה מבטיח שהמחיר לא יסטה יותר מדי ממחיר הנקודה המדד..
  2. מימון הוא עמלה שאינה גובה מהבורסה. הם לא מרוויחים מכך שום דבר. שיעור המימון הוא עמית לעמית. זהו תשלום המוחלף ישירות בין אורכים למכנסיים קצרים.
  3. שיעור המימון מחושב על ידי הבורסה והוא משתנה לאורך זמן בכל בורסה. אם השיעור חיובי, אז משכורת קצרה משכורת. אם השיעור הוא שלילי, מכנסיים קצרים משלמים זמן. המידע על שיעור המימון והעמלות יוצג בפלטפורמת המסחר מראש.
  4. אם תסגור את תפקידך לפני תקופת המימון, לא תשלם ולא תקבל כל עמלה מהמימון.
  5. דמי המימון חלים רק על חוזים קבועים. לא לחוזים עתידיים.
  6. שיעור המימון פועל בדרך כלל כנגד סוחרים פופולריים. אם מרבית הסוחרים ארוכים ב- BTC, הרי שקצב המימון נוטה לעלות וזה מאשר את עניין הקנייה. אם יותר סוחרים מקצרים ביטקוין, הרי שקצב המימון נוטה להיות שלילי וזה מאשר את עניין המכירה.

מבחינה היסטורית הביטקוין היה בשוק מגמות שורי כלפי מעלה. זו הסיבה שסוחרים ארוכים שילמו במידה רבה מימון לסוחרים הקצרים.

השיעור נוטה להשתנות ככל שהמגמה הופכת לשורית או דובית. אם השיעור פוחת אז זה מראה פחות עניין מצד הסוחרים. עם זאת שים לב כי שיעור המימון אינו מאשר כי מחיר בוודאות ינוע לכיוון מסוים.

מקווה שזה מסביר הכל על מימון. זה חל על ביטקוין, Ethereum וכל חוזה קבוע אחר של altcoin.

תודה שקראת. בתקווה לראות אותך במדריך מעניין אחר.