מה ההבדל בין ההיצע במחזור, ההיצע הכולל וההיצע המרבי?
משתמשים שאינם חדשים ב- Cryptocurrency יתקשו להבין את שווי שוק המטבעות. להבנה טובה יותר כבר הכנו פוסט המסביר את שווי השוק, ההיצע והנפח של Cryptocurrency. אם אתה חדש, אנו מציעים לך לעבור על מאמר זה. הביקוש וההיצע בשוק הם הגורם העיקרי הקובע את ערך המטבע. פחות ההיצע, יותר הביקוש וכך יהיה יותר ערך המטבע. לפיכך חשוב מאוד שתנתח את אספקת המטבע לפני שתשקיע או תתחיל לכרות אותו.
בעיקר מטבעות הקריפטו מוגבלים למספרים מסוימים. יש מעט קריפטו שאינם מכוסים קשיחים ויש להם אספקה אינסופית. מצד שני ישנם גם מטבעות (ICO) הנעולים על ידי אדם או חברה אשר משוחררים לאחר מכן לשוק (למשל: Ripple XRP). אספקת מטבעות היא אחד הגורמים החשובים ביותר המשפיעים על שווי השוק וזה המדד המוטעה ביותר על ידי מתחילים רבים..
לדוגמא שווי השוק הנוכחי של ליטקוין (LTC) הוא 11,619,268,134 $ עם היצע במחזור של 55,488,387 LTC. בעוד ששווי השוק של ביטקוין (BTC) הוא 194,997,116,051 דולר וההיצע במחזור שלו הוא 16,901,012 BTC בלבד. היצע הביטקוין לעולם לא יהיה קרוב אפילו למה שכרגע אספקת LTC מכיוון שההיצע המרבי של ביטקוין מוגבל ל -21,000,000 BTC. 21 מיליון BTC הוא המספר המרבי שיהיה אי פעם.
כאן נסביר מה זה היצע במחזור, סך ההיצע וההיצע המרבי במטבע קריפטוגרפי.
היכן ניתן למצוא מידע על אספקת מטבע קריפטוגרפי?
לפני שנסביר על מערכת אספקת מטבעות קריפטו נראה תחילה היכן ניתן לקבל את מידע האספקה של מטבע קריפטו מסוים. ישנם שלושה מקורות שבהם בדרך כלל ניתן למצוא את מידע האספקה של מטבע.
- coinmarketcap.com – באתר coinmarketcap לכל מטבעות קריפטוגרפיים תוכלו למצוא את פרטי האספקה שלו. תוכלו למצוא את ההיצע הנוכחי, סך ההיצע וההיצע המרבי שלו.
- לוח הכרזות פורום ביטקוין – כל Altcoins וחדשים חדשים יוכרזו תחילה בפורום הביטקוין. בדף ההכרזה, אם תסתכל על מפרט המטבע תוכל לקבל את פרט האספקה של המטבע שהוא אספקת המטבע המרבית שתקיים אי פעם.
- האתר הרשמי של מטבע – מטבע; כאשר הוא יושק, יהיה לו בהחלט אתר המורכב ממסמך לבן, משאבים ומידע אחר בו תוכלו למצוא גם את פרטי האספקה שלו..
אספקת מחזור לעומת אספקה כוללת לעומת אספקה מקסימלית מול אספקה אינסופית
אספקה במחזור:
היצע במחזור הוא כמות המטבעות או האסימונים שנכרתו או נוצרו. זהו המספר המשוער שנמצא כיום בידי הציבור ומסתובב בשוק.
היצע כולל:
כמות המטבעות שכבר נמצאת במחזור + מטבעות ממוקשות חדשות שאינן בשוק הינה ההיצע הכולל. ההיצע הכולל הוא המספר הכולל של המטבעות הקיימים כיום אולם לא כולם מסתובבים. מכמה סיבות יש מטבעות שמורות או נעולות ואינן נמכרות לשוק ציבורי שאינו משפיע על מחיר המטבע. ההיצע הכולל בדרך כלל שווה או גדול מההיצע במחזור.
אספקה מקסימלית:
זהו המספר המרבי של מטבעות שקיים אי פעם עבור מטבע קריפטו. לא תהיה עוד אספקה לאחר שמטבע יגיע למכסת האספקה המקסימלית שלו מכיוון שהוא הסכום המקסימלי שאי פעם ניתן לכרות או לייצר.
אספקה אינסופית:
כן, שמעתם את זה נכון! ישנם מטבעות עם אספקה אינסופית (למשל: Ethereum). האספקה הנוכחית במחזור Ethereum היא 97,993,104 ETH, אולם אין לה מכסה קשיח וההיצע המרבי שלה הוא אינסופי. אז אולי תשאלו; אם את’ריום הוא אינסופי אז זה לא מגביל את ערכו.
ערך מטבע מבוסס על מחסורו אולם יש מונח נוסף בכלכלה המכונה העדפת זמן. ערך האתריום עשוי לרדת בעתיד מי יודע; אולם בתקופת הזמן שלנו כמות ה- ETH שתקיים תהיה קטנה. יתר על כן קצב שחרור המטבע יפחת עם הזמן ובכך יוסיף לו ערך.
האם מטבע יגיע להיצע המקסימלי שלו?
מטבע מעוצב באופן כזה שהוא לעולם לא יעלה על ההיצע המקסימלי שלו. עם זאת השאלה האם מטבע יגיע להיצע המקסימלי שלו ומתי? בואו ניקח דוגמא לביטקוין. ההערכה היא כי בסביבות שנת 2140 BTC תגיע להיצע המרבי שלה. לביטקוין יש אספקה מבוקרת ותגמול הגוש שלו יורד כל 4 שנים. הצפי שלה עד שנת 2032 יימכר 99% מהביטקוינים. כדי לכרות רק את האחוז האחרון הזה זה לוקח 100 שנה.
מעשית אנחנו לא חושבים שביטקוין יגיע להיצע המרבי שהוא 21 מיליון. אחת הסיבות היא שיש כל כך הרבה ביטקוין שאבדו ואינם מועילים. כמו כן הכורים לא ימשיכו בכרייה אם התגמולים פחות מדי.
אז מה קורה ברגע שביטקוין יגיע להיצע המרבי שלו? התשובה היא פשוטה. לא תהיה יותר אינפלציה. אם הביקוש למטבע ימשיך לעלות אז ערכו יעלה משמעותית. אך האם הביקוש לביטקוין יעלה בעתיד, מי יודע?
אנו מקווים שתמצא מידע זה מועיל אם כן, אנא אנא שתף אותו. אם יש לך מחשבות לגבי אספקת מטבעות קריפטוגרפיים שתרצה להוסיף, אנא הגיב.