Τι είναι τα νομίσματα / μάρκες με μεγάλο καπάκι, μεσαίο καπάκι και μικρά καπάκια σε κρυπτογράφηση
Το Cap είναι ένας άτυπος όρος για κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Το όριο αγοράς είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της πραγματικής αγοραίας αξίας ενός κρυπτονομίσματος και συνήθως ταξινομείται σε τρεις τύπους όπως: Μεγάλο καπάκι, μεσαίο καπάκι και μικρό καπάκι. Όλα τα νομίσματα και τα κουπόνια που βρίσκετε στον ιστότοπο του CoinMarketCap εμπίπτουν σε οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις κατηγορίες. Είναι ο δείκτης που δείχνει την κυριαρχία και τη δημοτικότητα ενός κρυπτονομίσματος.
Για να κατανοήσετε καλύτερα το μεγάλο καπάκι, το μεσαίο καπάκι και το μικρό καπάκι σας προτείνουμε πρώτα να διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση που εξηγεί το όριο αγοράς, την προσφορά και τον όγκο. Γνωρίστε επίσης τη διαφορά μεταξύ της κυκλοφορίας, της συνολικής και της μέγιστης παροχής ενός κρυπτονομίσματος που σχετίζεται επίσης με αυτήν την ανάρτηση.
Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα ανώτατο όριο αγοράς ενός νομίσματος ή αναρωτιέστε πώς υπολογίζεται το ανώτατο όριο αγοράς τότε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο υπολογιστικής κεφαλαίου αγοράς που εξηγεί τα πάντα με λεπτομέρεια.
Καλώς! Ας καταλάβουμε τώρα τη διαφορά μεταξύ μεγάλου κεφαλαίου έναντι μεσαίου κεφαλαίου έναντι μικρού κεφαλαίου. Εδώ δεν θα απαριθμούμε νομίσματα ή μάρκες και δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές. Αντ ‘αυτού, αυτή η ανάρτηση θα σας δώσει μια ιδέα για το τι είναι τα μεγάλα καπάκια, τα μεσαία κεφαλαία και τα μικρά νομίσματα και τα ρίσκα / οφέλη τους.
Τι σημαίνει μεγάλο καπάκι, μεσαίο καπάκι και μικρό καπάκι σε κρυπτογράφηση?
Το υψηλό όριο αγοράς, το μεσαίο όριο αγοράς και το μικρό όριο αγοράς δεν είναι μόνο μια μέτρηση που χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση των κρυπτονομισμάτων. Αλλά είναι επίσης ένας κοινός όρος που χρησιμοποιείται ευρέως στα χρηματιστήρια.
Στο χρηματιστήριο, η διαφορά μεταξύ μεγάλου κεφαλαίου και μικρού κεφαλαίου είναι σαν να συγκρίνουμε μετοχές Apple, Microsoft, Tesla και αποθεμάτων πενών. Ομοίως, στο crypto είναι σαν να συγκρίνουμε το Bitcoin με κάποιο altcoin που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Λοιπόν, πώς διαιρούνται τα νομίσματα ως μεγάλα νομίσματα κεφαλαίου, κέρμα μεσαίου κεφαλαίου και κέρμα μικρού κεφαλαίου?
Μεγάλο καπάκι
Τα κρυπτονομίσματα μεγάλου κεφαλαίου είναι νομίσματα που έχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Με αυτήν την εκτίμηση αν κοιτάξουμε την τρέχουσα αγορά έχουμε μόνο τέσσερα νομίσματα που ταξινομούνται ως μεγάλα ανώτατα όρια. Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου έχουμε μόνο Bitcoin, Ethereum, USDT (σταθερό νόμισμα) και XRP. Αυτά τα έργα έχουν μακροχρόνια αποδεδειγμένη ιστορία, ισχυρή ασφάλεια και είναι οι σημαντικότεροι παίκτες στον χώρο κρυπτογράφησης.
Μεσαίο καπάκι
Τα κέρματα και τα κουπόνια μεσαίου κεφαλαίου έχουν γενικά κεφαλαιοποίηση οπουδήποτε μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Αυτά τα έργα είναι καλά εδραιωμένα, επεκτείνονται και αναμένεται να παρουσιάσουν ταχεία ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον. Μερικά από τα δημοφιλή νομίσματα και μάρκες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία είναι τα Chain Link, Cardano, Litecoin, Tezos, Monero και Binance Coin.
Μικρό καπάκι
Νομίσματα και μάρκες με ανώτατο όριο αγοράς μικρότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ και περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ταξινομούνται σε μικρά κεφαλαία. Αυτά τα έργα δεν έχουν πολύ ιστορικό και δεν έχουν πολλούς πόρους σε σύγκριση με κορυφαία έργα. Λόγω της ηλικίας και του μεγέθους τους, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα κέρματα μεγάλου και μεσαίου κεφαλαίου. Τα περισσότερα από τα νομίσματα με χαμηλό καπάκι τείνουν να αποτυγχάνουν, αλλά ταυτόχρονα εάν ερευνηθούν σωστά, μπορείτε να βρείτε ένα στολίδι με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.
Μικρό καπάκι
Ακολουθούμενα μικρά καπάκια έχουμε επίσης νομίσματα μικροκαπακιού τα οποία είναι πιο ριψοκίνδυνα από τα νομίσματα μικρών κεφαλαίων. Θεωρήστε το ως αποθέματα δεκάρα. Ένα νόμισμα ή ένα διακριτικό που κυκλοφόρησε από κάποια ανώνυμη ομάδα ή άτομο και έχει αξία κάτω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τι σημαίνουν λοιπόν όλοι?
High-caps vs mid-caps vs small-caps
Με την κατάταξη των κερμάτων με βάση το όριο αγοράς, κατηγοριοποιούμε βασικά τα κρυπτογραφικά έργα με βάση τη δημοτικότητα και τον παράγοντα κινδύνου. Δείχνει πόσο κίνδυνο αντιμετωπίζουμε βασικά όταν επενδύουμε σε κρυπτογράφηση. Ο βασικός παράγοντας που εμπλέκεται σε αυτό είναι η ισχύς των έργων, οι βασικές τιμές, η μεταβλητότητα, η ρευστότητα και η ανταπόκριση.
Ποια από αυτές τις τρεις κατηγορίες είναι πιο ριψοκίνδυνη, ποια είναι πολύ ασταθής, ποια δεν διαθέτει ρευστότητα και ποιες είναι πιο ευαίσθητες?
Μεγάλα καλύμματα: Υψηλή ρευστότητα, λιγότερο πτητική και χαμηλός κίνδυνος
Πρώτα απ ‘όλα, το crypto γενικά είναι μια κερδοσκοπική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και έτσι διακινδυνεύετε μόνο αυτό που μπορείτε να χάσετε. Με αυτά τα μεγάλα κρυπτονομίσματα είναι τα λιγότερο επικίνδυνα και στις τρεις κατηγορίες.
Η επένδυση σε μεγάλα ανώτατα όρια δεν θα σας αποφέρει γρήγορα σημαντικά κέρδη αλλά θα επιβραδύνει τη συντηρητική ανάπτυξη.
Τα νομίσματα που έχουν μεγάλα καπάκια έχουν υψηλή ρευστότητα. Σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε αυτά τα νομίσματα σε σχεδόν κάθε ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και έχουν υψηλό όγκο συναλλαγών. Με υψηλή ρευστότητα γίνεται εύκολο για έναν επενδυτή να μπει και να βγει. Κάποιος μπορεί να κάνει μια μεγάλη παραγγελία αγοράς ή πώλησης και να συμπληρώσει την παραγγελία αμέσως.
Τα μεγάλα καπάκια είναι λιγότερο ασταθή, σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να μετακινήσετε την τιμή προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σε σύγκριση με τα χαμηλά και μεσαία καπάκια. Αλλά εξακολουθούν να είναι πιο ασταθείς σε σύγκριση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως τα αποθέματα.
Μεσαία ανώτατα όρια: Μέσος κίνδυνος, καλή ρευστότητα και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης
Τα μεσαία κεφαλαία κρυπτογράφησης είναι πιο ασταθή και έχουν υψηλότερο κίνδυνο από τα μεγάλα ανώτατα όρια. Αυτά τα νομίσματα δεν είναι τόσο καθιερωμένα όσο μεγάλα καπάκια. Τα νομίσματα μεσαίου κεφαλαίου βρίσκονται ακόμη στη φάση αύξησης της χρησιμότητάς τους και πολλά από αυτά δεν έχουν ακόμη αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές τους. Λόγω αυτού έχουν υψηλότερο δυναμικό ανάπτυξης σε σύγκριση με τα μεγάλα νομίσματα.
Γενικά, τα κρυπτονομίσματα μεσαίου κεφαλαίου τείνουν να αποδίδουν καλά μακροπρόθεσμα και η κατοχή τους στο χαρτοφυλάκιό σας είναι καλό μέτρο διαφοροποίησης. Ωστόσο, θυμηθείτε ότι δεν έχουν όλα τα νομίσματα τη δυνατότητα να μετατραπούν σε μεγάλα κεφαλαία.
Χαμηλά όρια: – Υψηλός κίνδυνος, υψηλή μεταβλητότητα και στερείται ρευστότητας
Η μεταβλητότητα ενός κρυπτονομίσματος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που καθορίζουν τον κίνδυνο. Με αυτό είπε, ένα κέρμα με μικρό όριο αγοράς είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη μεταβλητότητα από ένα νόμισμα με υψηλότερο ανώτατο όριο αγοράς. Αυτό συμβαίνει επειδή το μικρό όριο της αγοράς είναι πιο ευαίσθητο σε διακυμάνσεις των τιμών. Μια μεγάλη παραγγελία αγοράς ή πώλησης μπορεί να μετακινήσει την τιμή γρήγορα. Λόγω της απότομης αύξησης και πτώσης των τιμών σε σύντομο χρονικό διάστημα, η επένδυσή σας σε αυτό το μέσο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Τα μικρά καπάκια είναι επίσης πιο ευαίσθητα στα συναισθήματα της αγοράς. Δεδομένου ότι αυτά τα νομίσματα είναι ως επί το πλείστον νέα και δεν έχουν πολλή ιστορία, ένα μόνο θετικό ή αρνητικό νόμισμα στα μέσα μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει το νόμισμα εύκολα.
Ένα άλλο πρόβλημα με τα χαμηλά πώματα είναι ότι είναι λιγότερο υγρά. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως δεν μπορείτε να βρείτε αυτά τα νομίσματα σε μεγάλες ανταλλαγές. Λόγω έλλειψης ανταλλαγής και όγκου συναλλαγών, είναι δύσκολο να αγοράσετε ή να ρευστοποιήσετε τεράστιες ποσότητες κερμάτων χαμηλού κεφαλαίου.
Όρια αγοράς: Περίληψη
Υψηλή κεφαλαιοποίηση: Με τα μεγάλα ανώτατα όρια, η επένδυσή σας θα έχει ελάχιστη ανάπτυξη. Αλλά τα νομίσματα αυτής της κατηγορίας είναι πιο ασφαλή από τα άλλα.
Μεσαία κεφαλαιοποίηση: Τα κέρματα και τα κουπόνια μεσαίου κεφαλαίου είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Αυτό το τμήμα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης με ελεγχόμενο κίνδυνο.
Μικρή κεφαλαιοποίηση: Τα έργα με μικρά καπάκια έχουν τη δυνατότητα να εκραγούν πραγματικά σε αξία και να σας προσφέρουν τεράστια κέρδη. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για λιγότερο από το 0,1% όλων των κερμάτων αυτής της κατηγορίας.
Έτσι σε ποιο ανώτατο όριο πρέπει να επενδύσετε?
Διαφοροποιήστε το χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησης
Όλα τα νομίσματα και τα κουπόνια δεν είναι τα ίδια. Κάθε έργο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και τα περισσότερα από αυτά έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση συγκεκριμένων περιπτώσεων χρήσης. Επίσης, και οι τρεις κατηγορίες ανώτατου ορίου αγοράς δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης και ο λόγος ανταμοιβής κινδύνου διαφέρει επίσης πολύ. Έτσι, όταν επενδύετε, είναι καλύτερο να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας και να έχετε έναν σωστό συνδυασμό και των τριών κατηγοριών.
Το βασικό πλεονέκτημα της διαφοροποίησης είναι 1. μείωση του κινδύνου και 2. αποκομίζοντας τα καλύτερα από το οικοσύστημα κρυπτογράφησης.
Αλλά εάν παίρνετε σοβαρά την κρυπτογράφηση, συνιστάται περισσότερο από το 70% της επένδυσής σας να διατηρείται σε μεγάλα όρια. Αυτό προτιμούν οι περισσότεροι ασφαλείς επενδυτές.
Ξεκινήστε με νομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum. Μάθετε αυτόν τον χώρο, διαβάστε πολλά, κάντε περισσότερη έρευνα και μετά προχωρήστε σε πολλά υποσχόμενα μεσαία όρια όπως το Chain Link, το Tezos κ.λπ..
Το μέγεθος του καπακιού δεν είναι η μόνη βασική μέτρηση
Κατά την επένδυση σε κρυπτονομίσματα, η συλλογή νομισμάτων με βάση το μέγεθος του κεφαλαίου δεν πρέπει να είναι η μόνη προτεραιότητά σας. Το όριο αγοράς είναι μια εξαιρετική μέτρηση για την αξιολόγηση της δημοτικότητας και της κυριαρχίας ενός κρυπτονομίσματος. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη μέτρηση. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός κρυπτονομίσματος όπως: η βασική ομάδα του έργου, οι βασικές αρχές, οι τεχνικές και η πρόταση αξίας.
Στη συνέχεια, υπάρχει επίσης κάτι που ονομάζεται προσφορά νομισμάτων / διακριτικών που επηρεάζει σημαντικά το ανώτατο όριο της αγοράς. Τα περισσότερα κεντρικά έργα έχουν τη δύναμη να κάψουν κέρματα και να χειριστούν τις προδιαγραφές παροχής νομισμάτων για να ανέβουν cmc κατατάξεις.
Ως επενδυτής θα πρέπει να ερευνήσετε διεξοδικά το έργο πριν αγοράσετε το crypto. Ελέγξτε το ιστορικό των έργων. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στον ημερήσιο όγκο διαπραγμάτευσης, καθώς τα περισσότερα νομίσματα σε μεσαία και μικρά κεφαλαία είναι πολύ χειραγωγημένα.
Τέλος, αν συναντήσετε ποτέ ένα βίντεο YouTube ή προφίλ Twitter που προωθούν νομίσματα με υποσχέσεις μεγάλου φεγγαριού, δεν σας αρέσει. Όλα αυτά είναι μια κερδοσκοπική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, γι ‘αυτό πάρτε τις δικές σας επενδυτικές αποφάσεις και επενδύστε με δική σας ευθύνη.