אביטה, בורסת ביטקוין P2P שהושקה כעת בקובה

מריו מזולה קביטה- a peer to peer פלטפורמת המסחר בביטקוין הושקה כעת בקובה. פלטפורמת המסחר נבנתה בקובה עבור קובה על ידי יזם קריפטו איטלקי-קובני.

יוצר ארנק הביטקוין Qbita קל במיוחד, מריו מזולה, השיק את Qbita בתחילת החודש. זוהי בורסת הביטקוין המבוזרת הראשונה בקובה מסוגה.

קובה ומטבעות קריפטוגרפיים

בקובה אין קריפטו בלתי חוקי ואין נוכחות של מסגרת רגולטורית הקשורה אליו. אך בשל בעיות שירותי האינטרנט הלקויים, סנקציות ארה”ב, והגבלות אחרות, חילופי קריפטו וספקי ארנקים שיש להם הרבה תהילה ומשמשים את רוב האוכלוסייה בעולם נמנעים מקובה. בשל כך לקחה מזולה את ההחלטה ואת האחריות ויזמה פיתוח מערכת אקולוגית קריפטו כוללת.

מערכת קריפטו אקולוגית זו כוללת ארנק ביטקוין, פלטפורמת תשלומים ו- חילופי עמיתים לעמית הוא מושג חדש שנוסף לו. לא רק זאת, למרות שהיו חסימות, אמברגו וסנקציות כספיות, אלא שגם תושבי קובה הצליחו להתגבר על המכשולים ולעשות שימוש במערכת הצפנה-אקולוגית..

קרא גם: כיצד ג’ון מקאפי עזר לקובנים לחקור מטבעות קריפטוגרפיים

קביטה התפתח עם הזמן

בראיון אמר מזולה, “יצרתי את Qbita Exchange כי תמיד הייתי משוכנע שכאן, בקובה, הביטקוין הוא צורך אמיתי. עוד הוסיף כי על מנת שקובה תצעד יחד עם שאר העולם. המדינה זקוקה לכלים לרכישה, מכירה, שימוש ואחסון ביטקוין בקלות ובבטיחות וקביטה פותרת את כל הבעיות הללו.

בנובמבר האחרון הושקה לראשונה חברת Qbita Walker על ידי מאזולה והיא תוכננה בצורה שתוכל לעבוד בכל מקום בעולם. אך הוא תוכנן במיוחד על מנת לענות על צרכיהם של הקובנים.

גודל נמוך הוא עליונות.

על מנת להתקין את הארנק, יש צורך בגסות של 1MB של שטח כונן קשיח ורוחב פס קטן יחסית. לאחר שהארנק התחיל כעת לתמוך בפלטפורמת סחר ביטקוין עמית לעמית מובנית. משתמשים קובנים יכולים כעת לסחור ב- BTC מתוך הארנקים שלהם בצורה מאובטחת ומבוזרת ובעלת שליטה מלאה בכספים שלהם.

הצהרות מזולה על השקה זו

Mazzola אמר כי למרות שישנן חילופי P2P אחרים עם שירותים דומים כמו Paxful ו- LocalBitcoins אף אחד מהם לא טוב במיוחד לקובנים.

“פאקספול חוסמת באופן פעיל את קובה, LocalBitcoins מבקש ממך את KYC ובגלל האמברגו. דרישה חוקית זו אינה מסייעת לתושבי האי, ולכן היא אינה זמינה בארצנו, “אמר.

הוא הזכיר גם אפשרויות קובניות מקומיות אחרות כמו CubaCoin ו- Fusyona ואמר שהן כוללות מגבלות טכניות רבות. ואילו במקרה של Qbita זה עובד בצורה שנוצרת כתובת רבת חתימות שנשלטת על ידי הקונה, המוכר והפלטפורמה.

הקבלה והתהילה של Qbita עולות עם הגידול של המשתמשים מ 850 ל 1100 בשבוע שווה לעלייה של 30%. ונאמר שקידומו בקרב האוכלוסייה קרה מפה לאוזן בלבד.

אבל מזולה לא עצר. היזם בונה כעת שער תשלומים לעסקים שירצו להתחיל לקבל קריפטוגרפיה. אך לדבריו, זה עשוי להימשך זמן מה מכיוון שהמסחר האלקטרוני עדיין נמצא בשלב הפרימיטיבי שלו בקובה.

מצד שני, העברות כספים שונות. “קביטה היא הפלטפורמה המושלמת לעיבוד העברות כספים, ואני לא אומר שהמתמטיקה אומרת זאת”, אמר מזולה. הוא נימק את הצהרתו בדוגמה: “אם נשווה את Qbita ל- Western Union, אמריקאי קובני ישלח 100 דולר מארצות הברית לאשתו בהולגוין והיא תקבל כ- 95 CUC [פזו להמרה קובנית].”

עם זאת, אם אותה החלפה נעשתה מבחינת BTC והמקבל מכר אותה עם ההגעה, האדם היה רואה רווח נקי מהעסקה, הסיבה היא מכירת ביטקוין בפרמיה בקובה, הסביר..

מזולה אמר כי הוא אופטימי לגבי העתיד של קובה ושל הקריפטו, למרות ששאר העולם מתמודד עם משבר כלכלי..

“אני חושב שבעתיד נראה פחות אנשים מגיעים לקריפטו רק כדי להרוויח קצת כסף קל. אנו הולכים לראות אנשים נוספים שמשתמשים בביטקוין למטרתו האמיתית. החופש להעביר כסף ולהיות בעל שליטה מוחלטת בכספיך, “אמר.

המודיעין שלך, המידע שלנו. זה הולך להיות מדהים! הירשם ל- Coinpedia לחדשות יומיומיות ואוצרות מיוחדים בנושא Blockchain ו- Fintech.